Elon Musk ponudio kopanje tunela ispod Miamija za
Vezano uz: Elon Musk ponudio kopanje tunela ispod Miamija za

I meni se tako čini

Poucen iskustvom sa ovih prostora, rekao bih da je tih 30M$ dovoljno mozda za jednu ruku boje

Nekako mi se čini da je Musk učio posao od nekoga sa ovih prostora, 30 milijuna mi se čini vrlo skromno i kao navlakuša, a da će onda nabiti cijenu na farbanju tunela i sličnim vantroškovničkim radovima.
-cinički pogled :) .. moguće, no malo vjerojatno za 'zapad' tj tamo se ugovoreno jednostavno mora izvršiti, klauzule + pravni timovi koji paze na svaki zarez (dok naši često namjerno sjede u odborima koji upravo smisle takav ugovor koji se može kršiti, kumstav i ostalo..).
-no može se i kod nas vrlo jeftino napraviti rupa u zemlji.. štoviše trenutno u području petrinje nastaju same (vrtače).. još ih samo treba iskoristiti kao u STu-crvotočine i eto nas u 21vom stoljeću (koje je nekad bilo sinonim za ST.. a sad već dostupno u zabiti..) :))

-cinički pogled :) .. moguće, no malo vjerojatno za 'zapad' tj tamo se ugovoreno jednostavno mora izvršiti, klauzule + pravni timovi koji paze na svaki zarez (dok naši često namjerno sjede u odborima koji upravo smisle takav ugovor koji se može kršiti, kumstav i ostalo..).
-no može se i kod nas vrlo jeftino napraviti rupa u zemlji.. štoviše trenutno u području petrinje nastaju same (vrtače).. još ih samo treba iskoristiti kao u STu-crvotočine i eto nas u 21vom stoljeću (koje je nekad bilo sinonim za ST.. a sad već dostupno u zabiti..) :))
Haha, mo'š mislit. Američka i njemačka govna ne smrde? Ako sam nešto shvatio do sad u životu je da svi koji imaju prilike muljaju i kradu, samo je razlika u mjeri i perfidnosti, kod nas se grabi kapom i šakom, a "na zapadu" se to radi elegantnije. Plus, oni imaju bitnu prednost da mogu uzimati i od nas malih, a mi nismo u poziciji da ikome uzmemo nego da skinemo gaće i da se naprćimo. Nije direktno vezno uz temu, no da li si svjestan da nekadašne kolonije plaćaju Francuskoj "harač" koji su im nametnuli kad su dobili neovisnost, sveukupno godišnje 500 bilijuna dolara (https://blogs.mediapart.fr/jecmaus/blog/300114/franceafrique-14-african-countries-forced-france-pay-colonial-tax-benefits-slavery-and-colonization).
Nekako mi se čini da je Musk učio posao od nekoga sa ovih prostora, 30 milijuna mi se čini vrlo skromno i kao navlakuša, a da će onda nabiti cijenu na farbanju tunela i sličnim vantroškovničkim radovima.