Mikroanalizom protiv COVIDA-19
Vezano uz: Mikroanalizom protiv COVIDA-19

Pcr testovi mogu otkriti genetske sekvence virusa, ali ne i same viruse.
Da li je gore navedena tvrdnja točna? Navodno ta tvrdnja izrečena od samog izumitelja pcr testova Karyja Mullisa.

Tvrdnja je točna. To nije test na virus nego na RNA koja se nalazi u virusu. Pa sad... Ni alkotest ne govori ništa o tome što ste i koliko popili, nego samo kaže da se u izdahnutom zraku nalazi alkohol.

Da li je moguće da se ta pojedina RNA nalazi i izvan virusa ili u nekoj drugoj molekuli koja nije virus?

To je teoretski moguće, ali nikako u praksi. RNA je vrlo nestabilna molekula, pa izvan virusne čestice ne može dugo preživjeti. Osim toga, kakav bi to bio organizam, ili ne znamo što (vanzemaljac?) koji bi sadržavao virusnu RNA. Čovjek koji naglašava razliku između virusa i njegove RNA očito ne zna mnogo o analitičkoj kemiji. Nikad (gotovo nikad) se direktno ne određuje sastojak koji treba odrediti. Tako su atomske težine svih kemijskih elemenata određene (klaisičnom metodom) vaganjem taloga srebrova klorida, AgCl. Ili, kako se određuje alkohol alko-testom? Alkohol u zraku što izlazi iz pluća oksidira se u octenu kiselinu, a zatim se određuje pH nastale kiseline, ne nužno octene.

Znaci gospodinu doticnom slovencu se mogu zahvaliti sto mi je sitigao pozitivan rezultat testa...
Stay positive!

bum pričekal da neki od petricovih sratuponja izume nanošišače proteinskih šiljaka (navodno nije dosta ošuriti virus pa da sami otpadnu), tijekom nokautiranja ideja. ošišan virus je k'o samson - šaka impotentnog jada.

Iskoristit cu ovu random temu da se zahvalim ovom Bug forum community-u koji me iz godine u godinu odusevljava sarkazmom, ali i poucnim informacijama, cisto ako vas Plenki uskoro ukine

Glupi aktivizam
Znaci gospodinu doticnom slovencu se mogu zahvaliti sto mi je sitigao pozitivan rezultat testa...