T700 uto 22.12.2020 16:35

Ajmo razgovarati o našoj Hrvaskoj pošti. velik dio paketa uopče ne dolazi. a i naručio sam nesto iz amerike običnom poštom i nisam paket dobio. Naručeno je početkom ovog mjeseca a prema broju za pračenje paket još uvjek nije mrdnuo. 

MrBlc uto 22.12.2020 16:55

Na otkaz zrakoplovnih linija i cestovnu blokadu na granici s Francuskom pošta nema utjecaja. Svakako je bolje zaustaviti taj dio poslovanja nego gomilati neisporučene pošiljke i uzimati lovu za posao za koji ne znaš kad ćeš moći odraditi.

tutanjkamen uto 22.12.2020 17:08

hmm,

ovo ce jos vise usporiti dolazak paketa.

imam naruceno 7 paketa iz Kine jos od 04.11-14.11., niti jedan nije dosao niti tracking ista konkretno prikazuje za ijednog.

S obzirom da su neki paketi prije znali prvo doci u VB pa iz nje u HR, ako je koji sad zavrsio tamo, ne bude ga tako brzo u HR.

Jos mi ne bude ginuo PDV i carina po novom...

zelenapaprika uto 22.12.2020 18:35
T700 kaže...

Ajmo razgovarati o našoj Hrvaskoj pošti. velik dio paketa uopče ne dolazi. a i naručio sam nesto iz amerike običnom poštom i nisam paket dobio. Naručeno je početkom ovog mjeseca a prema broju za pračenje paket još uvjek nije mrdnuo. 

Većini ljudi je trenutno tako, naručili oni iz Amerike ili iz Zagreba. Evo, i dalje čekam dostavu paketa Zagreb - Zagreb i ništa. Status paketa je da je primljen kod njih i dalje danima ne mrda. Da sam znao da će trgovac koristiti Hrvatsku poštu za dostavu, ne bih ništa naručio.

zelenapaprika uto 22.12.2020 18:37
MrBlc kaže...
Na otkaz zrakoplovnih linija i cestovnu blokadu na granici s Francuskom pošta nema utjecaja. Svakako je bolje zaustaviti taj dio poslovanja nego gomilati neisporučene pošiljke i uzimati lovu za posao za koji ne znaš kad ćeš moći odraditi.

Kasne i to jako i s dostavom paketa unutar Zagreba. A na to vanjska situacija baš nema utjecaja.

zelenapaprika sri 23.12.2020 19:06
MrBlc kaže...

Lokalno zagušenje na području jednog grada i prekid međunarodnog prometa su dva potpuno nepovezana problema.

Nije to jedan grad, to je cijela država. Prati medije tijekom više godina. A međunarodni promet im je dodatna zarada. Prvo su kukali kako raja ne šalje više pisma, razglednice ni pakete, a onda je ta raja počela masovnije kupovati sve i svašta putem interneta iz inozemstva (nevezano uz koronu). A ne mogu odraditi ni domaći promet - pismo iz jednog kvarta u Zagrebu u drugi. I s pošiljkama iz inozemstva je ogroman problem i kada vani nema apsolutno nikakvog prekida međunarodnog prometa.