Sve Michelinove gume do 2023. godine bit će čipira
Vezano uz: Sve Michelinove gume do 2023. godine bit će čipira

hoće li čipovi imati uprogramirane kvarove? :-)

znači ipak će ih cijepiti?

Aha, počelo je. A sve ono ka ma neće oni. :)
Od dobrovoljnog do obaveznog razllika je u nijansama. Potiho. Korak po korak.
Sljedeći korak: Tko se nije čipirao ne može dobiiti državlja... pardon proči tehnički.
Pa vidite da su to napravile sve napredne moderne države pa zašto ne bi i mi...
BLA BLA....

a kak ces gumu pokvarit legendo?

Glupost je čipirati potrošnu robu.
Samo će više smeća napravit nego li koristi.
Btw Continental odavno ugrađuje sustav za nadziranje guma u kamiona.

a kak ces gumu pokvarit legendo?
Pa jednostavno.
Imaš ventil koji preko centralnog kompjutera održava tlak u gumi.
I gle desio se kao slučajno bug u čipu nakon 2 godine i Booom Pukne guma..
Već viđeno kod klima uređaja.

Ma to je kad kumovi dignu auto na cigle,.da preko mobitela mozes vidjeti gdje su ti gume, pa da ih otkupis po prihvatljivoj cijeni, a ne kupovati nove.
Stedimo okolis....

Tony Cetincki NO like this

Kad bi barem imali urodjena osjetila i organe pomocu kojih bi mogli u sekundi utvrditi stanje gume...

Ne smijemo pristati na ovo. Ljudi, ne budite ovce. Danas gume, sutra mi... Gume umjesto da se bune, dozvoljavaju da ih se gazi... :)
Bit ce Bil Gejc proizvodi cipove za gume...

Praćenje ljudi na novoj razini.
Sada više ne treba postavljati skupe sustave s kamerama za očitanje i prepoznavanje registracije.
Dovoljno je jeftino bežično očitanje RFID čipa na punktovima i zna se kamo ste i kada išli.
Privatnost je još više sužava, a realne koristi nema. Guma ili valja ili ne valja. Ne bih kupovao takve gume.
Niti ijedan IOT uređaj koji se spaja na internet a nema tamo šta tražiti (npr toster, žarulja).

Jel to dobrovoljno besplatno čipiranje ili gume nemaju izbora?

Ma mogu mi razvalit prkno, nek čipiraju, šta imam ja od toga. Ionako vas svugdje prate mobitelima i slicnim sranjima. Nek propušu prkno
Dobro je ovo iz sigurnosnih razloga, jer onda znaš kada treba točno đorati gumu na kolima, te imaš uvid u njezino trenutno stanje i rok trajanja.