Mitch pon 14.12.2020 16:52

Kriticno su odradili dev cijele igre...8 godina, mijenjali engine 2x, ovaj zadnji su krpali vise nego radili, neke derivacije promjena u renderanju su izvedene kao 2001.

A sve je govorila cinjenica da su tek 2018. zaposljavali 45 devova (od 100njak)...koji prije nisu radili u CDPR niti u ostala dva relevantna studija kad je rijec o open-world igranju...

Nadam se da ovo nije slika kakve ce igre izlazit iz CDPR jer Witcher 3 je show.

ElektričnaOvca pon 14.12.2020 17:35

Šta jest-jest, barem su objavili priopćenje koje nije korporativni PR b*s*, ili jednostavno šutnja (ono "tko vas hebe, između redova"). Zadnjih godina smo (nažalost) naviknuti na igre koje izlaze u beta ili gorem stanju, a nerijetko se veći izdavači jednostavno ogluše i idu dalje.

antimadridista pon 14.12.2020 17:40
ElektričnaOvca kaže...
Šta jest-jest, barem su objavili priopćenje koje nije korporativni PR b*s*, ili jednostavno šutnja (ono "tko vas hebe, između redova"). Zadnjih godina smo (nažalost) naviknuti na igre koje izlaze u beta ili gorem stanju, a nerijetko se veći izdavači jednostavno ogluše i idu dalje.

Da su toliko pošteni nebi skrivali ovu verziju za konzole od igrača sve do izlaska, blokirali reviewe sa konzola i tvrdili mjesecima unaprijed da igra na konzolama radi dobro. Ne pušim sad ove isprike. Poštenje i iskrenost su trebali biti tu prije nego što su ljudi potrošili novce na ne beta, nego alpha proizvod.

Gadgeti pon 14.12.2020 17:44

Kupio sam igru i necu traziti refund jer ih zelim podrzati za novi Witcher, ali ova igra, neznam sto da kazem. Pet puta sam pokusao do sada igrati i jednostavno je NULA, uzasna mi je, previse toga je na pocetku samo nabacano, nema nekakvi timeline dobar niti nista. Jednostavno sam je obrisao i ne planiram ni pokusavati vise...

AA-d00d pon 14.12.2020 17:48

"Najsmješnije" od svega je da su igru razvijali kroz cijeli zivotni vijek ps4 i xbox one. I kao produkt izbace ovo? 🤣

Da nije u međuvremenu izasao ps5 i series s valjda bi jos jednom odgodili igru, bar za konzole

Dex.pwn pon 14.12.2020 19:32

Realno, treba ih popljuvati, ne štediti slinu!
Čisto da budu žrtveno janje kao primjer drugima. Toliki hype, toliko godina rada i na kraju igra nije cakum pakum.
I još je smiješnije to što su prvo krenuli raditi za PS4 i XONE, a ona najlošiji inačica.

Puj, puj, puj!

Abomb pon 14.12.2020 21:24

Doslo je do kriticne tocke gdje se ne moze vise odgadjat izlazak.
Pre veliki hype koji se trebao iskoristiti+blagdani+korona(igra se vise).
Za 2 mjeseca idu bonusi, dividende samo sta nisu isplaceni.

CDPR je korporacija, htjeli ili ne.

I dalje mi je ovo kukanje smijesno.
U 2020. godini, sa nikad vise gamerskih portala, influencera, videa,tekstova i ostalih gluposti koji jedva cekaju odigrati prvi igru i pokazat je ostalima, ljudi i dalje rade prednarudzbe. Reka bi covik da ce te proc bar jeftinije, nego ni to.

Momci dizu po 50 milja dolara neto godisnje a da nisu izbacili niti jednu igru zadnjih 5 godina. Jedino je Ubisoft veci od njih u Europi.

Dodje mi ih milo.
Mogli bi im osnovat i fond za krizna vremena.

Mad-Max-X uto 15.12.2020 02:05

Uvijek ista priča. Masa oduševljena, skaču ljudi jedan preko drugog da kupe igru dok je na maksimalnoj cijeni, a onda razočaranje. Kao da je halva, pa je kupuju dok je vruća, jer hladna ne valja. Kod igara je drugačije, najviše bugova, a najmanje informacija kakva je stvarno - na početku prodaje. To je kao trčanje za fatamorganom. Ja sam čekao sa GTA5 i na kraju dobio besplatno, mislim od Epica, ali i to je malo ekstreman slučaj, koliko dugo sam čekao.

Solo761 uto 15.12.2020 09:55
Gadgeti kaže...

Kupio sam igru i necu traziti refund jer ih zelim podrzati za novi Witcher, ali ova igra, neznam sto da kazem. Pet puta sam pokusao do sada igrati i jednostavno je NULA, uzasna mi je, previse toga je na pocetku samo nabacano, nema nekakvi timeline dobar niti nista. Jednostavno sam je obrisao i ne planiram ni pokusavati vise...

Da, natrpaju ti tutorial mehanike igre u intermezzo "VR" session pa dalje plivaj mujice. Umjesto da je to ugrađeno u igru da te postupno uvode u to.

Odradio sam samo taj intro dio igre i nekako nisam motiviran za dalje. Grafika je dobra, ali nije mi baš nešto svemirski, ne znam baš da opravdava tu zahtijevnost. Radi mi u 50 - 60 FPS-a u 1920x1080 rezoluciji, a da bude zanimljivije jednako se ponaša i sa RT off i sa RT on (na medium, ako stavim na ultra onda pada na 45-50).

bloodborne uto 15.12.2020 10:07
Mad-Max-X kaže...

Uvijek ista priča. Masa oduševljena, skaču ljudi jedan preko drugog da kupe igru dok je na maksimalnoj cijeni, a onda razočaranje. Kao da je halva, pa je kupuju dok je vruća, jer hladna ne valja. Kod igara je drugačije, najviše bugova, a najmanje informacija kakva je stvarno - na početku prodaje. To je kao trčanje za fatamorganom. Ja sam čekao sa GTA5 i na kraju dobio besplatno, mislim od Epica, ali i to je malo ekstreman slučaj, koliko dugo sam čekao.

oce to kad se ljudi nabriju na studio koji je izbacio jednu dobru igru i odma postao ime.

kao i kojima napravio jedan vrhunski mgs i odma uuu death stranding bla bla i kaj je bilo

isto ko i cyberhyped 2088 napravili witchera 3 odma treba past na koljena i pusit im ga valjda.

znao sam da ce igra biti govedo obicno, zao mi je jedino ekipe koja je bacila lovu.

promašaj godina za sve pa tako i gaming industriju.

Festus uto 15.12.2020 12:00
bloodborne kaže...

oce to kad se ljudi nabriju na studio koji je izbacio jednu dobru igru i odma postao ime.

Prvi Witcher nije bila odlična igra, ali je bila dobra, meni bolja od dobrog dijela današnjih popularnih igara. Samo mi se epilog nije svidio, nedostatak kreativnosti u odnosu na ostatak igre. 

Filox uto 15.12.2020 12:16
Festus kaže...
bloodborne kaže...

Prvi Witcher nije bila odlična igra, ali je bila dobra, meni bolja od dobrog dijela današnjih popularnih igara. Samo mi se epilog nije svidio, nedostatak kreativnosti u odnosu na ostatak igre. 

Ajme, meni je prvi Witcher bio neigriv totalno. Linearno, sa strogo ucrtanim putevima, odustao sam prvi dan.

Čitatelj uto 15.12.2020 12:24
Festus kaže...

Filox kaže...
 Ajme, meni je prvi Witcher bio neigriv totalno. Linearno, sa strogo ucrtanim putevima, odustao sam prvi dan.

Prvi Witcher je najbolji od svih - punokrvni RPG koji zaista prati knjige,

gdje zaista mozes biti skroz neutralan, kao i u knjigama, jer Geralt iz knjiga kaze

"Ako moram birati izmedju manjeg i veceg zla, ne biram niti jedno. Zlo je zlo."

U W2 i W3 toga nema, uvjek se nekako okrenes na jednu ili drugu stranu, ne mozes biti vise neutralan.

W1 10/10, obavezna lektira za svakoga.

Spike1983 uto 15.12.2020 12:38

sramota ovakvu igru izbacit kao zavrseni proizvod i trazit 60$ za nju, ovo im nije trebalo nakon silnih hvalospjeva o W3 na svim platformama 

što su oni očekivali? da ljudi koji kupe igru da ju nece pokrenut?

sto je radila ekipa iz QA odjela, što su oni testirali??? 

Koki007 uto 15.12.2020 14:05

Bas me zanima dal je to opet rezultat pogubljenih i izgubljenih managera, ili su jednostavno izracunali da ce i dalje zaradit vise love ako izbace poludovrsenu igru pred bozic nego ako ju izbace dovrsenu za tri mjeseca 🤔

bloodborne uto 15.12.2020 14:16

i sad veliki sony koji "cijeni" one koji im hrane usta ne zele ljudima vratit lovu

za cyberpunk :D u zadnje dvije-tri godine sam preordero jednu igru

ne vjerujem vise nikome od tih kvazi imena. bogu hvala postoji yt i twitch

pa mogu sam svojim ocima vidjet ( komentari i revieweri placeni me ne zanimaju ).

pogledam mjutam i sam odlucim. ovja cyberpunk mi je bio bezveze od samog starta,

kamoli kad vidim koliko su potrosili vremena i love na customizaciju lika za 1st person view

koja je onda uopce svrha toga mogli su ti dati 2-3 ponudena svake vrste i bok.

ovak zali boze vremena i para bolje da su ulozili u bitnije elemente ili stavili

3rd person mogucnost pa da i covjek uziva u tom k**** sto tak popularno visi.