zlosobno ned 6.12.2020 10:04

Samo postavljanje pitanja steti li nasem zdravlju je srozavanje znanosti na razinu zutila...moja pekara ima novi kroasan, jel steti zdravlju? takodjer imam nove zimske gume, jel stete zdravlju?dobio sam update za android, jel steti zdravlju?

Zasto nebi bili jos 'pluralniji' pa postavili pitanje: kreacionizm ili evolucija? fino dovest markcicku i nekog znanstvenika, pa ajmo bit pruralni...

Zato i imamo 30% ravnozemljasa....

Thinker ned 6.12.2020 11:45
zlosobno kaže...

Samo postavljanje pitanja steti li nasem zdravlju je srozavanje znanosti na razinu zutila...moja pekara ima novi kroasan, jel steti zdravlju? takodjer imam nove zimske gume, jel stete zdravlju?dobio sam update za android, jel steti zdravlju?

Zasto nebi bili jos 'pluralniji' pa postavili pitanje: kreacionizm ili evolucija? fino dovest markcicku i nekog znanstvenika, pa ajmo bit pruralni...

Ne bih se složio s tobom jer netko pitanje štetnosti 5G zračenja može postaviti čisto sa znanstvenog aspekta. Jednako kao i sva ostala pitanja koja nam možda na prvi pogled djeluju glupo. Recimo, da li bi se itko sjetio da dječji "ljigavci" mogu biti opasni po zdravlje? Pa opet je netko postavio takvo pitanje i ispalo je da su neki ljigavci štetni.

povlačenje ljigavaca iz prodaje - Google Search

Da nema osoba koje postavljaju takva pitanja, ne bismo imali napredak znanosti. Sjeti se samo srednjeg vijeka i prelaska na heliocentričan sustav. Galileo je postavljao i pitanja i teorije koje ne samo da su u ono vrijeme bila "glupe" zbog općeprihvaćene teorije geocentričnosti - da je Zemlja u središtu svemira - već su bile kažnjive i opasne po život.

Izzy ned 6.12.2020 12:35
zlosobno kaže...

Kakvo je to razmišljanje i ponašanje? Ništa nije "sveta krava" i sve je podložno ispitivanju/propitkivanju.

mpapec pon 7.12.2020 06:26

Govoriti u prilog nečemu je beskorisno ako nije poduprto istraživanjima o utjecaju na okoliš i zdravlje.

Bez zamjerke, ali ovakva razina rasprave je za očekivati od sudionika Oprah showa, dr. Phil i sličnih. 

zlosobno uto 8.12.2020 20:01

Nisi me razumio, ocito nisam bio jasan, naravno da se moraju postovat  svi standardi implementacije nove tehnologine, pa tako i zdrastveni aspekt.

Pricamo o updateu postojece tehnogije koja na ovaj ili onaj nacin postoji desetljecima. Ne vidim nikakv razlog za posebnim apostrofiranjem utjecaja na zdravlje, osim ludovanja neobrazovanih masa pa tu temu cini trenutno popularnom.

Ne podrzavam...