dankodr uto 3.11.2020 17:40

Pa ovi imaju SJAJNU upravu

Prvo su na pokućnom internetu srezali promet sa 1 TB na 200 GB i rastjerali gomilu teško stečenih korisnika (ja sam jedan od njih) a sad planiraju tolike novce ulagati u razvoj  😂

blackE-1 uto 3.11.2020 18:14

😀😀..mene je ovo podsjetilo na anegdotu iz 96 i neke god .kad su bili izbori u HR . HRT u emisiji uživo na Dolcu , u Zg pitali jednu bakicu , što misli o novim izborima i kandidatima?! Bakica voditeljici rekla : " ahh dete drago , samo se pajceki mjenjaju a kotli ostali isti " 🤣
Toliko o Tele 2 i novom imenu

ZovemseZoranidolazimizRijeke uto 3.11.2020 18:19
dankodr kaže...

Prvo su na pokućnom internetu srezali promet sa 1 TB na 200 GB i rastjerali gomilu teško stečenih korisnika (ja sam jedan od njih) a sad planiraju tolike novce ulagati u razvoj  😂

Što će onda nekome uopće 5G?? 

Evo sad pratim internet promet, u principu najviše koristim youtube, nešto ujutro, nešto popodne ali najviše navečer prije spavanja. Često i zaspim dok youtube svira. Zna mi se desiti i 20 gigabajta prometa na dan. 200Gb je u današnje vrijeme stvarno malo, možda prije 5 godina bi to bilo fino, ali danas kad je apsolutno sve online a ništa offline, to nema nikakvog smisla. A da ne pričam o ljudima koji plaćaju Netflix ili HBO, ograničenje prometa je posve beskorisno.

Zauzet nadimak uto 3.11.2020 18:38

Ne može 4G zamjeniti žicu/optiku, niti je za to predviđen. Kakva bi to infrastrukutra trebala biti da korisnici "prže" 20GB samo na telefonu svaki dan.

Korisitm Tele2 godinama, imam i pokućni. Brzine su zadnju godinu kriminal, valjda su i oni vidjeli da to tako više ne ide.

Nije da podržavam smanjenje količine, ali mislim da njihova mreža to jednostavno više ne može podnjeti.

Marko :D uto 3.11.2020 19:07
robogo kaže...
Vip je mijenjao ime da se riješi negativnog imena i konotacije vezane uz ime. Nije im baš puno pomoglo.

Mijenjali su ime jer je matična tvrtka A1. Iz istog razloga je i slovenski Si.Mobil mijenjao ime.

nkdz uto 3.11.2020 19:11
dankodr kaže...

A što će napraviti A1 i kakve će bit tamo brzine sad kada kod njih prijeđe većina korisnika pokućnog?

bunker uto 3.11.2020 19:17

Zauzet nadimak , 4g je dao maximum, zato i idemo na 5g, kasnije na 6g, 7g...

Već 5g će biti bar 20x brži od 4g, a po kvadratnom kilometru će moći odraditi konekciju do milion uređaja. Naravno, nebu to prvog dana kada puste puni 5g, ali s vremenom.....

Ja doma imam bakrenu paricu, optiku nebum vidio za mog života, i već 4g+ mi je oko 3x brži od bakra...

Radoznali uto 3.11.2020 19:33
nkdz kaže...
dankodr kaže...

A što će napraviti A1 i kakve će bit tamo brzine sad kada kod njih prijeđe većina korisnika pokućnog?

Kao da je A1 nešto bolji.Imam od njih kabelsku i  da imam mogućnost boljeg rješenja za kabliranje unutar stana i dodatne prijemnike odavno bih već otišao od njih.A zadnje gluposti koje rade možda će me natjerati da bez obzira na sve se i njih riješim.

Dr. Vicko uto 3.11.2020 20:09
dankodr kaže...

Jesam li ja ovo dobro shvatio da pokućni internet koji po mom misljenju je zemaljska linija (nije mobilni net) ima ogranicenje od 200 Giga prometa. 

Ja sam u BiH i iskreno brzine neta kod vecine operatera nisu sada da se mozemo ponositi ali vecina najosnovnijih paketa pocinje sa 10Mbit/s ali kod svih je net flat rate, nema nikakvih ogranicenja.

Ne mogu da shvatim da u jednoj Hrvatskoj ima idalje ograniceni promet  

Antoniio22 uto 3.11.2020 20:23

Možeš misliti što god hoćeš, to je i dalje mobilni net. On ima svoja ograničenja i zbog njih i onih koji skidaju cijeli internet on ni ne može biti flat dok je infrastruktura takva kakva je.
Na parici/optici nema ograničenja, flat je (nisam siguran za A1 odnosno bivši b-net, znam da su oni imali, isto zbog djeljene infrastrukture)

digitall uto 3.11.2020 20:26
dankodr kaže...

stvarno? 

dobro pa nisam uzeo jer je i to bila jedna od opcija...

cekaj, cijena pretplate je ostala ista? ugovori se mogu raskinuti jer vise ne vrijede isti uvjeti?

Milka30 uto 3.11.2020 20:40

Ja isto nisam znao,ali sam skuzio da mi se net vuce kao krepana mačka.

Javio sam se Tele-2 i pitao ih kako je moguce da mjenjaju ugovor bez moga upozorenja,na sto su mi odgovorili da su me pismenim putem upozorili preko one hrpetine papira koje dobijem sa računom i koje naravno bacim.

Vec sam u potraznji za novim pokucnim netom,A1 nudi do 300 GB,Optima nema,T-scum isto nesta mulja sa tim(sa njima imam jako loša iskustva)....postoje li drugi operateri koji nude bezicni net?

Dex.pwn uto 3.11.2020 21:34
bunker kaže...

Zauzet nadimak , 4g je dao maximum, zato i idemo na 5g, kasnije na 6g, 7g...

Već 5g će biti bar 20x brži od 4g, a po kvadratnom kilometru će moći odraditi konekciju do milion uređaja. Naravno, nebu to prvog dana kada puste puni 5g, ali s vremenom.....

Ja doma imam bakrenu paricu, optiku nebum vidio za mog života, i već 4g+ mi je oko 3x brži od bakra...

A da izađeš iz bunkera? 😅 

Vandit uto 3.11.2020 21:55
dankodr kaže...

S obzirom da je mreža preopterećna ciljano su išli na ovo kako bi se smanjio broj koristika. Inside info. 

Svinja uto 3.11.2020 22:02

200GB mi je premalo, npr. HBO zna pojest 2 GB/h, tako da mi ta tarifa uopće ne dolazi u obzir. Pogotovo kada A1 nudi 1TB za 179kn.

S druge strane, ako ti ne treba puno prometa onda uzmeš iskon mobile wifi (4G), 60GB za 50kn (10-30Mbps).

PzKpfw uto 3.11.2020 22:07

Ma ljudi najte biti toliko negativni prema tehnologiji. 5G mreže dolaze, te naravno da se tu vodimo ekonomskom logikom.

Pogledajte gdje se po pitanjuTK bili prije, recimo 20-ak godina na privatnom planu, a gdje ste sada. A, opet uz prihvatljivu cijenu.

Sada dal' ćete biti na Telemach HR il u nekoj drugoj mreži stvar je vas kao krajnjeg korisika usluge. Ako ste jednom bili u bedu zbog provajdera i njegove usluge, ne znači da će tako biti i u budućnosti.