Slovenski električni zrakoplov u tri dana srušio s
Vezano uz: Slovenski električni zrakoplov u tri dana srušio s

Bravo slovenci. Još da postoje 3-5 puta jače baterije iste kilaže, to bi bio avion sa respektabilnim dometom i vjerujem vrlo malim troškovima eksploatacije, idealan za avio škole i za manja putovanja. Drago mi je da im to ide, pogledao na YT sve što sam našao o njima i impresioniran sam.

Svaka čast susjedima! Možda smo i mi mogli nešto slično imati? Možda električne automobile? (ovdje mislim na prave električne automobile, a ne na makete, koncepte niti nečije dječje fantazije)

#učo
I sadašnji kapacitet baterije je puno s obzirom na veličinu dotične republike:)

Svaka čast!
Još uvijek se čekaju nekakve nove baterije. I onda recimo foto naponske ćelije nove generacije, postaviti po krilima i imaš beskonačan let :)

najbitnije je kratka staza za gore/dolje. nema veće motivacije za inovacije od veličine raspoloživog prostora. čudi me da ne uzlijeće/slijeće uspravno. (nisam mogao izdržati. sori.)
realno, kranjcima svaka druga čast. očuvali su industriju (dok je rvacka rastrajbala sve i svašta, mahom lopinama), proizvode izvrsna hlađenja za računala, aute, elektroniku, prehranu, lijekove, mogli bi i ove avione ... sve i svašta, a mi - (5 pimpeka). i imaju duplo veći bdp po stanovniku od nas. pa si misli di živiš.

obišao Sloveniju 3 puta s 20% baterije. Testovi čekaju odobrenje od vazdušnog zrakoplovstva za dalji tijek po Srbiji.

Baš je super navesti snagu motora u konjskim snagama, a kapacitet baterije u kWh, tako se da odnos te dvije veličine vidi odmah na prvu, bez preračunavanja...
Mogli ste ubaciti i koji palac ili stopu, da nered bude potpun...

Đaba električni avion kad u HR nemaš ni jednu električnu punionicu na pistama.

Đaba električni avion kad u HR nemaš ni jednu električnu punionicu na pistama.
Nit je dzaba nit ce ga Hrvatska kupiti.

Pih... elektični avion. Mi imamo fotostup!!!

Živiš u jednoj od najboljih država za život: top 30 prema većini takvih rankinga (googlaj). Super za Slovence, ali slično Rimac u HRV radi za električne automobile. Nije sve tako sivo :-)

Avion je dužine tri stopedesetine Slovenije
Btw, po naslovu sam mislio da je otreso negdje
Svaka cast susjedima!