učo ned 6.9.2020 11:09

Bravo slovenci. Još da postoje 3-5 puta jače baterije iste  kilaže, to bi bio avion sa respektabilnim dometom i vjerujem vrlo malim troškovima eksploatacije, idealan za avio škole i za manja putovanja. Drago mi je da im to ide, pogledao na YT sve što sam našao o njima i impresioniran sam.

Aldo ned 6.9.2020 11:46

Svaka čast susjedima! Možda smo i mi mogli nešto slično imati? Možda električne automobile? (ovdje mislim na prave električne automobile, a ne na makete, koncepte niti nečije dječje fantazije)

Ajar ned 6.9.2020 12:26

najbitnije je kratka staza za gore/dolje. nema veće motivacije za inovacije od veličine raspoloživog prostora. čudi me da ne uzlijeće/slijeće uspravno.  (nisam mogao izdržati. sori.) 

realno, kranjcima svaka druga čast. očuvali su industriju (dok je rvacka rastrajbala sve i svašta, mahom lopinama), proizvode izvrsna hlađenja za računala, aute, elektroniku, prehranu, lijekove, mogli bi i ove avione ... sve i svašta, a mi - (5 pimpeka). i imaju duplo veći bdp po stanovniku od nas. pa si misli di živiš. 

https://www.youtube.com/watch?v=oZzwRi7jXsg

MrBlc ned 6.9.2020 21:20

Baš je super navesti snagu motora u konjskim snagama, a kapacitet baterije u kWh, tako se da odnos te dvije veličine vidi odmah na prvu, bez preračunavanja...

Mogli ste ubaciti i koji palac ili stopu, da nered bude potpun...

Did12 pon 7.9.2020 20:34

Živiš u jednoj od najboljih država za život: top 30 prema većini takvih rankinga (googlaj). Super za Slovence, ali slično Rimac u HRV radi za električne automobile. Nije sve tako sivo :-)