Quick Charge 5: Podrška za 100W+ i baterija na 50
Vezano uz: Quick Charge 5: Podrška za 100W+ i baterija na 50

Vidim osmijeh na licu baterija koje će to podnositi.

Možda umjesto baterije upotrijebiti kondenzator, puni se za sekundu . Ništa od grafenskih elektroda i sličnih najava koje se najavljuju godinama. Ovo za brzim punjačima je brute force.

Možda umjesto baterije upotrijebiti kondenzator, puni se za sekundu . Ništa od grafenskih elektroda i sličnih najava koje se najavljuju godinama. Ovo za brzim punjačima je brute force.
imam aku odvijač koji se potpuno napuni za 1 minutu, nešto sa kondenzatorima makar ne znam kako točno funkcionira.

Da, ima ih, samo je to jako mali kapacitet, brzo se isprazni.
Ali opet, kad pogledaš omjer trajanje punjenja/kapacitet, dedinitivno rastura u odnosu na baterije.

Zar temperatura nije smrtni neprijatelj baterijama... što ne kažu koliko to smanjuje broj ciklusa...imam ipad 4 kupljen na zadnji dan 2013...baterija ima 10000mA...punim sa strujom od 1000mA...i nakon 6 godina ne primjećujemo nikakve probleme kod baterije...pod punim opterećenjem traje točno 10 sati...

Temperatura je problem samo ako je preniska ili previsoka, a najveći broj ciklusa litijska baterija izdrži ako se puni na zapravo dosta visokoj temperaturi.
A tvoja je zapravo do sad imala jako malo punjenja, tak da ništa čudno da drži ko prvog dana, meni je isto tak na mobitelu (4100 mAh, u prosjeku manje od jednog punjenja dnevno već tri godine, drži skoro ko nova).
Zato ljudi s pravom i prigovaraju na male baterije u rastrošnim mobitelima, jer prosječni moderni korisnik kolje mobitel i po desetak sati dnevno, pa ga mora punit dvaput barem, baterije brzo odu u vječna lovišta...
"podršku za brzine od 100 W"
Kaj je nova jedinica za brzinu W ?
Ako su brojke o efikasnosti i temperaturi istinite to bi mogla biti prilično zgodna tehnologija (konačno) punjenja baterija.