tokyu sub 27.6.2020 11:43

Scena sa posla jucer. Bio kod klijenta, imam masku jer je politika firme imati masku kad se god ide vani i trebam napraviti demo monitoring sustava za video za IP TV providera. Kad sam sve podesio prvo sto je iskocilo je kako neki deda dere neku tetu s bujnim grudima jer je nas monitoring sustav otkrio da je razina zvuka preniska. Ta teta bas i ne vristi kao neke druge tete u filmovima za odrasle pa jelte, razina zvuka je bila niska.

Kako je scena bila iznenadjujuca mogao sam sakriti kes od uha do uha i ostati profesionalan. Pusti me tih prozirnih maski gdje ne mozes niti izraz lica sakriti.

alien sub 27.6.2020 23:19
Gebirgs kaže...

BLM ne treba maske.

Plenki drapa "Noleta", a raju privode po kolodvorima jer nema masku.

Makes sense.

Lijepo gore desno piše "self check out"

Čovjek je samo doslovno shvatio...

Dr. Alien ned 28.6.2020 18:14

Nitko nije primijetio jedan veliki problem?

Najbolje maske, odnosno točnije respiratori, filtriraju do 0,3 μm, a novi korona virus je veličine 0,12 μm.

Najbolji primjer je da postoji puno medicinskih djelatnika koji koriste cijelu PPE (personal protective equipment) opremu, pa se svejedno zaraze.

S druge strane virus nije toliko opasan da bi zahtijevao hazmat odijelo sa SCBA aparatom, ako se ne varam smrtnost je negdje oko 0,1 do 0,2%.

nikola ned 28.6.2020 21:13

ima jedan jos jaci problem - ako se maska "pokavari" ili na bilo koji nacin filter polako pocne propustati manje zraka, lijepo zaspes.

zaistac.

a druga stvar je jedan mali detalj u (mahom) muskaraca - 3 dana stara brada, a u nekih muzjaka bome i za par sati cekinje na licu narastu par milimetara - kak to onda ide?

Envy uto 14.7.2020 11:31

Maska izgleda fenomenalno pogotovo ako ste ovako lijepi kao ovaj model sa slike, a budući da ćemo se na maske naviknuti kako ovu a i narednu godinu, očigledna i sekundarna funkcija maske tj. kao modni dodatak. Primjetite da cura sa slike nema ni kačket niti sunčanice ni naušnice.

A pošto sam kačkete znao plaćati i do 50€ (koje ne nosim, nego stoje na polici za ukrasa) za ovu masku bi rado dao i do 50€ da nije jedan problem: džaba vam najbolja maska ako ste se rukom dotakli površinu na kojem je virusu Sars CoV-2 i onda dotakli sluznicu oka.

Ukretko ja to gledma ovako: Kupite najbolji modni dodatak (koji je još zakonski obavezan) za 2020/21 godinu a zaštitu dobijate gratis.
I cijena je (donekle) opravdana ako to bude jedina ovakva maska. A ako bude sličnih kopiranih dizajna, onda će i cijana pasti a modeli postati atraktivniji.

Heh, sad baš razmišljam, pa sa ovom maskom može se i sunčati na plaži, šetati rivom i još ste cool. 

Envy uto 14.7.2020 19:56
Gebirgs kaže...

* * *

alien kaže...
* * *

Dr. Alien kaže...

Nitko nije primijetio jedan veliki problem?

Najbolje maske, odnosno točnije respiratori, filtriraju do 0,3 μm, a novi korona virus je veličine 0,12 μm.

Najbolji primjer je da postoji puno medicinskih djelatnika koji koriste cijelu PPE (personal protective equipment) opremu, pa se svejedno zaraze.

S druge strane virus nije toliko opasan da bi zahtijevao hazmat odijelo sa SCBA aparatom, ako se ne varam smrtnost je negdje oko 0,1 do 0,2%.

Čime ste vas trojica zaslužili da dobijete po jedan TD od dragog nam kolege Jakovp a ja nisam dobio? Nisi fer Jakove, napustio si me.

Btw: Ovo u vezi čestica i ja sam primjetio, samo nisam znao promjer samog virusa a bilo mi mrsko googlat.
I imam osjećaj da će se pola planete zaraziti, ali ako je maska obavezna onda je ova poprilično Cool.

Old Iggy uto 14.7.2020 19:59
Envy kaže...

Btw: Ovo u vezi čestica i ja sam primjetio, samo nisam znao promjer samog virusa a bilo mi mrsko googlat.

Nije ni bitno koliki je promjer virusa. On je u kapljicama vode koje su puno veće, ne ide "sam" po zraku.