Microsoft pomaže Chromeu u smanjenju apetita za me
Vezano uz: Microsoft pomaže Chromeu u smanjenju apetita za me

Pojedini youtube tabovi mi znaju trošiti po par gigabajta i s 4-5 youtube taba doći do 11 gb rama, čim ih zatvorim potrošnja se vrati na normalnu razinu.

Tako se i meni čini, da Edge jede cca 1/3 manje memorije od Chromea. S jednakim brojem tabova i istim sadržajem, Edge troši gigu i sitno rame, a Chrome skoro gigu i pol.
Na korištenje RAM-a od strane preglednika ne treba gledati negativno. Ako preglednik koristi više memorije za to postoji razlog. Uostalom, sav ne iskorišten RAM je uzalud bačen novac.
Jedna riječ — adware. To je glavni razlog zašto se se preglednik ruši i pun je reklama. Štoviše, Chrome u sebi ima ugrađen alat koji pogoni ESET za pronalazak malicioznih i potencijalno neželjenih programa. Dovoljno je kliknuti na Find i Chrome će započeti skeniranje računala.
U zadnjoj verziji Chrome je dobio i mogućnost skeniranja ekstenzija.
Pojedini youtube tabovi mi znaju trošiti po par gigabajta i s 4-5 youtube taba doći do 11 gb rama, čim ih zatvorim potrošnja se vrati na normalnu razinu.
Mrzim YouTube Polymer dizajn. Ne samo da je očajno spor, nego nekada i zastane pa prestane učitavati komentare. Upravo je loše dizajniran YouTube krivac za ogromno korištenje memorije i tako je kod svih preglednika.

Pisao o tome nadugo i naširoko i to prije tačno 5 mjesci tj 21. Januara ovdje:
https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/edge-chromium--microsoftova-bijela-zastava/273308.aspx?page=0&jumpto=6061239&sort=asc&view=flat
"Dodano: sa 30-tak tabova Edge duplo manje koristi memorije. Ili ne duplo manje ali dosta manje sigurno. Kada se upali Chrome da li bio upaljen Edge ili ne Sistem vuče 7-8 GB Memorije. Čak i kada se ugasi Edge a ostane Chrome. Obratno ne vrijedi. Samo kada je Edge upaljen (dakle bez Chromea) Sistem vuče oko 4,5 GB RAM-a. Sam Edge sa 20-tak tabova oko 800 MB."
5 mjeci posliej to neka vijest? 5 Mjeseci poslije ja ne koristim Google Chrome.
Rodio se.
Google: Don't be so evil.
dok sam koristio chrome uvik neki problemi...rušenja...reklame i to sa ad blokerom.. od kada koristim edge,slobodno mogu reći nikad bolje web iskustvo....za android koristim samsungov browser isto sve pohvale