tenac čet 28.5.2020 08:46
Spiridon kaže...

Pa moj Redmi 8 ide do max H+... Jedan mi rekao da je to zato što imam tarifu iz 2014. Zakon tarifa kod A1...

Jel to moguće?

Živim u Osijeku...

provjeri koje LTE frekvencije mobitel ima

Spiridon čet 28.5.2020 09:01
tenac kaže...
Spiridon kaže...

Pa moj Redmi 8 ide do max H+... Jedan mi rekao da je to zato što imam tarifu iz 2014. Zakon tarifa kod A1...

Jel to moguće?

Živim u Osijeku...

Evo screenshot sa Gsmarene...

24v čet 28.5.2020 10:21
Spiridon kaže...

Jel to moguće?

Živim u Osijeku...

Ja dugo nisam imao 4G a npr mi max 3 podrzava.... Isam sam u tadasnji Vip i pitao gdje je problem... Da skratim pricu, moja sim kartica je bila stara..(preko 10 godina).. Besplatno su mi je zamijenili i od onda sve okay...

Preserverance čet 28.5.2020 11:45

Ne vjerujem da ce ukinut proizvodnju 4G smartphonea, zato jer mnoge zemlje jos uvjek nemaju 5G ili im je jos preskupo pa se budu zadržali na 4G neko vrijeme. A xiaomi bi si pucao u nogu da ukine 4G.

Osim toga, zašto je problem imati kombinaciju 4G i 5G ?  Do sad imamo i 3G za one koji nemaju 4G na svojem mjestu.

love2ml86 čet 28.5.2020 12:16
Preserverance kaže...

Ne vjerujem da ce ukinut proizvodnju 4G smartphonea, zato jer mnoge zemlje jos uvjek nemaju 5G ili im je jos preskupo pa se budu zadržali na 4G neko vrijeme. A xiaomi bi si pucao u nogu da ukine 4G.

Osim toga, zašto je problem imati kombinaciju 4G i 5G ?  Do sad imamo i 3G za one koji nemaju 4G na svojem mjestu.

5G mobiteli podržavaju 4G..

zelenapaprika čet 28.5.2020 12:57
Preserverance kaže...

4G mobiteli imaju podršku za 3G i 2G, pa zašto 5G mobiteli po povoljnoj cijeni ne bi imali podršku za 4G, 3G i 2G?

Xiaomi je predstavio Redmi Note 10X 5G za malo više od 200 EUR-a, a toliko košta i Redmi Note 9S koji je 4G.

Spiridon čet 28.5.2020 15:51
Oldy kaže...
Promjeni sim karticu. Stare simice ne podržavaju 4G i ja sam je svojevremeno mjenjao.
Naravno ostane ti isti broj.

Ma dobio sam novu SIM jer je stara bila Micro... Eto, zbog Redmija imam Nano SIM. Ne bi trebalo biti to problem.

tenac pon 1.6.2020 10:27
Spiridon kaže...
tenac kaže...
Spiridon kaže...

Jel to moguće?

Živim u Osijeku...

Evo screenshot sa Gsmarene...

hm. čudno. trebalo bi raditi ako je global verzija

robogo pon 1.6.2020 11:01
Spiridon kaže...

Ma dobio sam novu SIM jer je stara bila Micro... Eto, zbog Redmija imam Nano SIM. Ne bi trebalo biti to problem.

Ako nije SIM, moguće da je tarifa. Treba provjeriti uvjete korištenja tarife ili opće uvjete korištenja 4G usluge da se vidi ima li negdje stavka za navedeno.