Xiaomi

Xiaomi Poco X3 Pro

aloevera13 uto 27.7.2021 13:18

Vidim da ima samo za NFC i za F3 pa da otvorim novu posebnu temu za ovaj uređaj jer mi se cini da koliko god da su slicni toliko su i razliciti.

 

Usporedba sva tri.

 

Imao sam rn2,mi 5s, rn4x, rn5 pro pa sam upoznat sa svime kod xiaomija. Nevjerojatno je da sam prije par godina kupio redmi note 2 za nekih 1600 kn, a pored ovog mobitela se moze samo sakriti. Ovog sam platio isto toliko.

Koristim ga nekih 2 tjedna.

Bio sam skeptican oko velicine i tezine, rn5 pro mi je stvarno vec bio maximum sta sam mogao prihvatiti od velicine, ali evo ne osjecam da je nesto veci i tezi od njega. 

Mogu reci da je uređaj stvarno prebrz, fluidan, nema nekih zastajkivanja u romu. Koristim cijelo vrijeme 60hz mod, sa 120hz bi sigurno bilo brze.

 

Zvučnici su mi super. zvucnik za razgovor isto tako, ne cuje se preglasno kao sto je netko tu za jedan xiaomijev mobitel napisao da ga svi u uredu cuju

Za kameru isto imam rijeci hvale, koristim gcam i jos isprobavam confige/gcamove, ali mogu reci da za ove novce ne mogu dati nekakvu primjedbu.

Vecinom koristim main kameru, ostale wide i macro ne bas, cak niti selfie cameru tako da nisam relevantan oko toga. Malo jesam sa ultrawide par slika poslikao, ali nista posebno.

 

Ekran, po meni je okej. Nekad kao da ima neki flicker na sekundu, tj kao da promijeni osvijetljenje, cudno malo, mozda je i bug u softveru.

Baterija, ima cca 5000mah, no meni je na romu koji je dosao sa mobitelom  - znaci stable od xiaomija bila losa, dosta losija od ocekivanog. Ajde mozda zbog puno stand by-a. 

Otkljucao sam bootloader i stavio xiaomi.eu rom pa mi se baterija cini boljom trenutno.

 

Ne znam sta da jos nadodam, mozda probam neki custom rom tipa aosp/pixel experience, ali mi super radi na xiaomi.eu pa ne znam da li cu mijenjati nesto.. 

Za ove novce sa ovim chipsetom je ovaj mobitel po meni best buy.

 

E da, to sto ima micro sd slot, 3.5 mm jack mislim da isto donosi jedan veliki plus.

 

Ako vas sta zanima slobodno pitajte :D

 

edit:

fingerprint

brz je, odlican. nekad stvarno mi je malo bezveze jer ocu ici samo stisnuti tipku da vidim koliko je sati pa ocita fingerprint od kaziprsta

Brki1994 uto 27.7.2021 13:37

Mislim da je ova tema mogla biti pod Poco X3 NFC uz preimenovanje u: Poco x3 (nfc/pro).

 

Kako god, sestra si ga je kupila i odličan je. Imam NFC varijantu i jedina razliak je u chipsetu. Odličan telefon za te novce!

Nemo nemo sub 31.7.2021 13:05
fanaticni gejmer kaže...

Molim vas za pomoc. Danas sam kupio novi poco x3 pro. Kad sam ga stavio punit, on puni sporo, u 30min samo je napunia 10 posto.

Je li nesto neispravno ili je softwerski bug??

1) Provjeri da li su ti svi kablovi dobro uštekani, uključeni. znači, provjeri kontakte.

2) Probaj drugu utičnicu.

3) Pogledaj da li ima - traži nadogradnju! Ako ima - traži, odradi ju i pokušaj onda puniti.

4) Probaj ga puniti ugašenog, toliko da vidiš da li je problem u softveru.

4) Ako ništa od navedenog nije pomoglo, vrati ga!

mp3david uto 3.8.2021 23:14

Kakvi su zvucnici za ovom mobitelu?

Prodao sam bas Galaxya A52, mob je stvarno dobar,kamera,solidni zvucnici...ali jednostavno mi ni taj snapdragon 750 5g nije bas nesto brz,kad iskljucim/smanjim animacije onda je puno fluidniji,kao da ga bas te neke animacije izbornika koce.

Sad me zanima ovaj Xiaomi, vjerujem da je razlika naspram snapdragona 860, ali najvise me zvucnici zanimaju...

yaya23_08 pet 27.8.2021 09:50

Znaci kupila jucer na popustu u z centru poco x3 pro, 8 g, 256, dakle za 2200 kn, imalasam huawei mate 10 pro koji se vise nije ni azurirao , ovaj mob je meni super, male pare mob brz , iako nema amoled slika super cista , slike odlicne, punila sam preko noci pa ne znam kako se napunio, al sad su mi svuda mutne slike nakon njega, dakle baterija, kamera, jedino mi otisak prsta meni malo slabije reagira, ne treba jako stiskat, samo dotaknut, zvuk, pa to svira ko ludo , zvucnici jaki, dakle sve rijeci hval ez atako male novce, zasad  sve 5!!

josip1994 sub 28.8.2021 19:36

S obzirom da ću vjerojatno kupiti ovaj mobitel jer zbilja je najbolji omjer uloženo / dobiveno zanima me kako softverski stoji, čitao sam o nekim problemima u vezi novijih ažuriranja ili je to ispeglano do sada? I također me zanima ima li problema sa proximity sensorom? 

josip1994 pon 30.8.2021 22:28

Koju boju imate? Dvoumim se između plave i crne (iako mi ta crna i ne izgleda baš crno, više nekako ljubičasto?)...otišao bi do dućana ali mi nije blizu baš tako da ću naručiti preko neta i eto, dvoumim se haha

Overflow1984 uto 7.9.2021 15:06

Ekipa, trebam savjet .. Ne znam zasto se ovo desava na mom POCO X3 Pro, a bome ni kako rjesit.


Uglavnom, cesto mi se zna desit da prilikom otkljucavanja automatski upali mi se svjetlo iza (kod kamere) ..

 

Isto tako, dok imam spojen bluetooth na zvucnik, i dok ugasim ga, "on" kao da se opet sam od sebe upali..

 

Jos jedan zamjecen problem je taj da mi se zna kamera, sama od sebe upalit _(kod otkljucavanja / zakljucavanja, ne znam ni sam) .. Doduse, znaju se nekad i neke druge aplikacije, al najcesce ide na kameru ..

 

Jel itko ima iste "probleme"?

 

Mobitel je sam po sebi odlican, i za te novce ne znam dal je moguce nabaviti ista bolje .. Baterija super drzi, brzo je punjenje, ekran odlican isto kao i zvucnici, brz je, ma i sve super ostalo .. Samo, ovo ponekad zna bas zasmetat.

 

Eto, ni sam ne znam dal je softverska greska ili sta drugo..

 

E da, ovak opcenito, nedostatak bi mozda s moje strane bio to sto je relativno težak al i pre veliki .. Nekako mi mobiteli veci od 5.5 incha nisu nešt, tako da bude sljedeci manji .. Al ovog planiram koristit dokle bude radio .. Nadam se barem sljedece 2 godine, a slobodno i duže hehe.

 

Hvala za savjete!!

It'sMe932 sri 15.9.2021 18:10
fanaticni gejmer kaže...

Imam problem. Mobitel mi cesto u zadnje vrime sam klika stvari. Trazio sam nesto na google, solucija ke navodno skinut screen ptotector ali to sam davno skinio. Neznam da li je ovo stvar da ga nosim u servis?

 Ja bih ga ažurirao na najnoviju verziju softvera i ako opet ima isti problem, odnio na servis. To se inače zove ghost touch.

Marko :D sri 15.9.2021 22:22
fanaticni gejmer kaže...

Imam problem. Mobitel mi cesto u zadnje vrime sam klika stvari. Trazio sam nesto na google, solucija ke navodno skinut screen ptotector ali to sam davno skinio. Neznam da li je ovo stvar da ga nosim u servis?

Isključi mobitel i dobro obriši ekran, to u dosta slučajeva pomogne. Također, ako imaš mobitel u maskici, izvadi ga i vidi imaš li istih problema. Neke maskice dodiruju ekran i uzrokuju opisane probleme.

 

Zadnja opcija ti je, naravno, servis. Ali ništa te ne košta napravit napisano.

Dud čet 16.9.2021 08:57
Marko :D kaže...
fanaticni gejmer kaže...

Imam problem. Mobitel mi cesto u zadnje vrime sam klika stvari. Trazio sam nesto na google, solucija ke navodno skinut screen ptotector ali to sam davno skinio. Neznam da li je ovo stvar da ga nosim u servis?

Isključi mobitel i dobro obriši ekran, to u dosta slučajeva pomogne. Također, ako imaš mobitel u maskici, izvadi ga i vidi imaš li istih problema. Neke maskice dodiruju ekran i uzrokuju opisane probleme.

 

Zadnja opcija ti je, naravno, servis. Ali ništa te ne košta napravit opisano.

 Moja preklopna maskica na redminote9pro to zna raditi ali samo par sekundi nakon kaj ju poklopim. Vjerojatno je touch toliko osjetljiv da na neku foru uhvati i preko maskice. Jer ako ga pažljivije zatvaram , da ne držim prst na maskici onda se to ne događa. I ako je bez maskice to se ne događa, imam screen protector. Možda da napraviš neku kalibraciju ekrana, mislim da negdje postoji opcija za to.

robogo čet 16.9.2021 21:36

Još si više super ti koji se kurčiš izrazima kao što je "ghost touch" pred curom koja nije tehnički potkovana niti koju su obučili da bude.

Ali bitno da si ti ispao inteligentan i pametan pred njom.

Overflow1984 pet 17.9.2021 16:59
fanaticni gejmer kaže...

Odnio ga na servis, zamjenski mobitel ne davaju. Telemach 

Nista u opisu ja kazem da napise ghost touch, cura napise host toch. Super su ovi u telemachu. 

 Gejmeru, daj mi, molim te, reci kako dugo ti je bio (ili bude) mobitel na servisu, te, s druge strane, jesu li slozili / popravili mobitel?

 

Isto to se sve dogadja kod mojeg .. Pali se kamera, pali se svjetlo samo od sebe, tu i tamo neke aplikacije, i tako redom ..