Windows

Windows explorer - Nešto za napraviti

whiterosezagreb pet 3.7.2020 11:53

Dakle, danas sam otvarajuci bilo koji novi prozor Win explorera dobio poruku koja se nalazi u attachu. Generalno bih preveo to na engleski i potrazio google-om da li netko ima soluciju. Ali posto imam hr windowse, poruka je toliko debilna da ne vidim nista slicno trazeci Google-om. Da li netko kuzi o cemu se radi jer je iritantno stalno gasiti tu poruku prilikom svakog pokretanja explorera.

Petar

ihush pet 3.7.2020 12:53

igrao si se s lokacijama-libraryjem.. (nepostojeći medij npr folder slike i sl.) ili nemaš dovoljno slobodnog mjesta, smeće-tempovi-update, počisti (ručno i diskcleanupom..) za rad treba par desetaka gb slobodno, poželjno barem 20-30gb.. i više na ssd ako želiš trajnost.

 

folder se lako includa u prikaz, jednako se može isključiti-excludati.. desni klik na folder i dalje vidiš u meniju.

ako si koristio hardlink slično..

ako je nedovoljno mjesta, možda je problem s diskom, poželjno nakon čišćenja, chkdsk + defrag.. tj provjera jer može sve otići + kompresiranje nije poželjno + ako ga je obavila automatika to znači da nije bilo dovoljno mjesta npr za upgrade.. a to znači da moraš promijeniti nešto, navike ili kapacitet diska.. tj količinu dostupnog-slobodnog mjesta za normalan rad.