tonco888 ned 10.6.2012 00:01

pozdrav..
ne razumijem se bas u kamere pa sam odlucio trazit savjet ovdje..
dali je nuzno da je hd kamera bolja od neke koja nije?
i ako netko moze predlozit neku POLOVNU kameru za snimanje sporta, a da kosta do max 1000kn, znaci nista vise od toga.. gledao sam malo po njuskalu i naisao na par njih koje su mi upale u oko kao naprimjer toshiba s20, pa ako mi mozete pomoc da za te novce izaberem sto bolju.. i opcija slikanja nije bitna, bitno je sto bolja kvaliteta snimanja..
hvala{#}

Hardwhelper!!! ned 10.6.2012 04:07

Svakako nije pravilo da je svaka HD kamera "bolja" od SD kamere. Stovise za taj iznos savjetujem ti neku SD kameru, po meni osobno Sony ili Panasonic. Medij za snimanje: zavisi od potrebe; miniDV-ako zelis naknadno obradjivati zapis, DVD-ako zelis bez obrade iz kamere u DVD player, HDD ili flah (SDHC) brzo i jednostavno prebacivanje u racunalo. Svakako da sa svih medija postoji mogucnost naknadne obrade samo kao sto je receno nije sa svakog medija podjednako jednostavno isto kao ni izlazna kvaliteta (mediji ukratko opisani) . Kako si sam odabrao jedan od oglasnika (da ne reklamiram) predlazem npr. ovo ili ovo !

tonco888 ned 10.6.2012 11:21

i ako mozes predlozit jos neku 100-tinjak kuna jeftiniju, jer mi i postarina ulazi u tih 1k, a to mi je neki max koji mogu izdvojit..

znaci nije bitno za slikanje nego za snimanje sporta (brzi pokreti) i nije bitan zoom.. hvala

mbaksa pon 25.6.2012 12:15
momak kaže...

Da ne otvaram novu temu, odličio sam kupiti novu kameru Olympus mju 1020 no ne mogu pronaći dućan u Zagrebu (pa ni u hrv) koji bi ju prodavao.

Ako netko zna gdje se može kupiti bio bi mu zahvalan.

Prvo - pod "kamerom" kod nas se obično podrazumijeva videokamera, a kameru koja je primarno namijenjena okidanju fotografija nazivamo fotoaparat. Dakle, promašio si podforum i temu.

 

Drugo - ne možeš očekivati da ćeš danas u dućanima naći model iz 2008. Ako i nađeš, ne razumijem zašto bi ga kupio - to je uređaj koji je tri-četiri godine ležao u nekom skladištu i za današnje pojmove je zastario.