Uredski alati

Microsoft Teams i planner

Ezio sri 22.4.2020 15:41

Imam office 365 Personal pretplatu cca 10 mjeseci. Office aplikacije + 1TB na Onedriveu.

Prije par dana sam počeo isprobavati Microsoft Teams u besplatnoj varijanti, sa istim login mailom kao Office 365. Složio sam timove, dodao kanale, pohvatao kako to sve funkcionira i sviđa mi se.

Ali čuo sam za jedan app koji bi firmi možda dobro došao (Planner) a kojeg u besplatnoj verziji nema. Koliko sam skužio, ima ga u 365 Business Basic verziji koja košta cca 4.5 eura mjesečno po korisniku. I za tih 4.5 usd dobiva se 1TB na onedriveu, online verzije office aplikacija itd. Tj. ono što već zapravo imam (dobije se još i sharepoint itd...)

Ne znam da li se taj 1 TB dodaje na već postojeći 1 TB?

Ok, odlučio sam uzeti tu nadogradnju i isprobati ali sam u nedoumici u startu jer mi se čini da bi to trebalo na razini firme riješiti. Naime odmah mi nudi pretplatu za 22 osobe (prvo sam pomislio da je to random broj ali poklapa se sa brojem ljudi koje sam dodao u tim na tom accountu), registracija domene i bla bla. Ja nisam administrator nego voditelj projekta i htio bih uzeti samo za sebe da vidim da li bi nam to odgovaralo u firmi. I mislio sam vidjeti da li ako ja uzmem za jednu osobu, u Planneru dodijelim zadatke..hoće li ostali članovi tima to moći vidjeti i popunjavati traženo ili ne... To mi je bitno i zato što imam u timu i ljude iz druge firme. Glupo mi je forsirati njima nešto što moraju platiti.

I ako odaberem korištenje postojeće domene koja mi je generirana za taj free Teams, moram traži me da kreiram korisnički ID i lozinku na toj domeni a nije mi jasno zašto ako već imam korisnički id i lozinku. Bojim se da bih napravio neki novi acc koji ne bi bio povezan sa ovim postojećim u kojem sam već posložio stvari.

Dakle imam pitanja i nedoumice i ne znam točno što napraviti. Zvao sam korisničku (domaću) ali nakon par minuta čekanja javila mi se ženska na engleskom. I piše da je moguće da se javi netko na engleskom zbog stanja kakvo je i svijetu. I ok je i to, ali bilo je nemoguće razgovarati jer ja postavim pitanje, ona par sekundi šuti pa viče hello, hello i uglavnom... izgubio sam volju.

Zato molim ako ima nekog tu tko je upućen da mi proba dati neke smjernice barem.