Uredski alati

Aktivacija office 2013

dennocro uto 25.5.2021 09:29

Jucer sam instalirao office 2013 koji je kupljen preko firme i radio je ok, morao sam staviti nove windowse iponovo sam instalirao office i imam kljuc kojeg ukucam al me trazi verifikaciju preko maila, niko u firmi ne zna koji je to mail niti br telefona, jel postoji drugi nacin da se to aktivira jer ne pronalazim nista konkretno, sta god probam trazi me mail, ili mozda neka druga verzija officea, zvao sluzbu nije bilo neke pomoci, poslali mi link al od toga nista. ili kupiti novi office?

ivicask uto 25.5.2021 21:25
dennocro kaže...

ma nista odustao od svega, kupit ce se novi office i tjt, kazu prije su smijeli mjenjati mailove na drugi al vise ne radi povjerljivosti. nema nacina jer nemamo taj br vise na koji je akvitiran office.

 Ključ praktički možeš baciti u smeće, isto će biti ako kupiš novi office, email je obavezan i on ti je zapravo aktivacija za ubuduće nakon što prvi put dodaš kljuc i vezes ga uz email account. 

 

I ja sam imao stranke gdje nisu znali koji su mail koristili, imamo ključ, račun sve živo zvali Microsoft, možeš se fuckat bez email/pass. 

 

 

user2206 sri 26.5.2021 08:13
Stric_Jura kaže...

2013 se više ne da aktivirati pozivom na MS telefon i tipkanjem instalacijskog ID-a...

 

na tvom mjestu, googlaj "office 2013 activation", iskopiraš tekst u .CMD... i zalijepi naljepnicu, aa imaš i račun...

 Imam sličan problem, baš sa 2013 verzijom, što misliš bi li mi prošlo da instaliram Office i aktiviram ga s KMSom, a u slučaju nadzora pokažem račun.

ihush sri 26.5.2021 08:54

..svakakve ideje, loše.

-imate ili nemate valjanu-važeću licencu zapravo ne zanima poreznu. Uredne knjige ili porezni prekršaj su jedna stvar, ako postoji račun sve je ok.

-ali, ako pri tome počinite kršenje copyrighta (crack-aktivatori i ostalo, piraterija) tad kršite kazneni zakon, tad ide kazna po sili zakona (nije potrebna prijava, privatna tužba, tj činite teže djelo nego da nemate licencu).

-ms štiti mso (dok win10 dijeli..) zna kako i može + ako jednom dođete na radar npr bsa tad takvo kemijanje zaboravite.

 

-trebate office? imate legalno-free kao LO, odnosno ako morate-trebate mso tad on ima cijenu.

-tužno što iz neznanja firma mora dva puta kupiti (već kupljeno) no još gore je iz neznanja ići u veći problem + i dalje se može beskonačno ponavljati dok netko ne napravi pravi poslovni odnos tj ne može se desiti da neka osoba nešto radi, ode i da nitko nema potrebne podatke, tj možda je vratio ključeve auta-ureda ili laptop... a licence? sve što je firmino?

-svaka škola se plaća, pa tako i briga o licencama, ponekad dva puta, ponekad je to jeftinije nego kemijanje.

-ako nešto firmi treba za rad (posao-zaradu) tad to jednostavno ne može biti takav problem da krenete u ovakvo kemijanje tj par tisuća kuna za jednu licencu jednostavno nije dovoljan iznos za kemijanje (dok su kazne par nula više).

-ispravna, važeća licenca, ako se ne poštuju pravila (ako se krše) se gubi, ne vrijedi, tj nije važno ima li firma račun za mso (što jedino zanima poreznu) nego kršenje bilo čega u vezi licence povači za sobom gubitak licence, nevažeća + u slučaju aktivatora kazneno djelo klase piraterije a tad i kazne koje su 50.000kn naviše + ovisno koliko tad požele demonstirati strogoću. Npr može firma kupiti mso-home/student, imati r1, no ta licenca za firmu jednostavno ne vrijedi jednako kao da je nema, no to je samo stvar ima li firma ili nema važeću licencu, dok je kršenje copyrighta-crack i ostalo neuspordivo teže djelo, a upravo se o tome diskretno govori... oximoronizam. Tuđa osobna ili druga kategorija vozačke ni čobanu ne padne na pamet samo tako a tu su recimo juzeri koji nešto o ITju znaju.. strašno. :)

Stric_Jura sri 26.5.2021 09:35
user2206 kaže...
Stric_Jura kaže...

2013 se više ne da aktivirati pozivom na MS telefon i tipkanjem instalacijskog ID-a...

 

na tvom mjestu, googlaj "office 2013 activation", iskopiraš tekst u .CMD... i zalijepi naljepnicu, aa imaš i račun...

 Imam sličan problem, baš sa 2013 verzijom, što misliš bi li mi prošlo da instaliram Office i aktiviram ga s KMSom, a u slučaju nadzora pokažem račun.

 gle, račun je osnova po kojoj ti imaš pravo koristiti softver..

 

inače ovo što velim, nije KMS instalacija kod tebe, nego preko interneta, trajna aktivacija na "divljem" KMS serveru, preko batch datoteke...

Stric_Jura sri 26.5.2021 09:39

OK, upišeš serijski broj s kopije koju si legalno kupio i aktiviraš preko "divljeg" KMSa, jer MS više ne nudi aktivaciju...

 

gdje je problem?

 

Je li MS rekao kad si kupio Office 2013 -  znate, to vam je softver ograničenog trajanja i vrijedo do DD/MM/YYYY i niti sekundu kasnije ?

 

nije?

 

e sorry, but jebi ga, ja ga koristim,  čak i ako MS više ne radi update za njega, ako mi zadovoljava potrebe...

 

ja znam da oni žele sve prebaciti na SaaS, ali ako mi radi "staro", ne vidim razloga to mijenjati

ihush sri 26.5.2021 09:55
Stric_Jura kaže...

OK, upišeš serijski broj s kopije koju si legalno kupio i aktiviraš preko "divljeg" KMSa, jer MS više ne nudi aktivaciju...

 

gdje je problem?

 

Je li MS rekao kad si kupio Office 2013 -  znate, to vam je softver ograničenog trajanja i vrijedo do DD/MM/YYYY i niti sekundu kasnije ?

 

nije?

 

e sorry, but jebi ga, ja ga koristim,  čak i ako MS više ne radi update za njega, ako mi zadovoljava potrebe...

 

ja znam da oni žele sve prebaciti na SaaS, ali ako mi radi "staro", ne vidim razloga to mijenjati

 -jesi li siguran da aktivacija ne radi? .. kupi retail ključ i probaj, radi.

-sasvim drugi problem je što ne možeš normalnim kanalima nigdje kupiti novi ključ za stari office kao 2013..

-gledaj priču.. kad je kupljen 2013? .. prije više godina.

-jel korišten, aktiviran? -je, do sad.. tj već je aktiviran na nekom računalu.

-što je s tim računalom? ili je do sad stojala licenca u ladici?

-jesu li odjavili-deaktivirali? .. ili se misli da s jednom licencom može više računala?

-tko ima podatke? .. čija je to greška? ms-servera? ms-a?.. porezne? .. postavljaš se kao 'pravednik' koji je nešto platio i ima pravo.. da imaš pravo, no nemaš pravo kršiti zakone pri tome.

-spriječava li ms korištenje aktiviranog mso? itd itd..

 

+ ovo čak nije branjenje ms-a, ili etičko o pirateriji.. nego iz malog problema ljudi često krenu u veći, opasniji, u neznanju.. ili nerazmišljanju.

-bi li problem postojao da firma ima potrebne podatke? Jel to krivica msa? .. treba biti odgovoran, pa i kad se pogriješi (upravo tad).

 

-može li se bez recimo takvog rizika koristiti neko drugo-alternativno riješenje kao LO? Treba li tad firmi takav rizik, isplati li se?

To treba pitati vlasnika (odgovornu osobu) tj mi možemo biti hrabri ali nećemo mi (ja-ti) odgovarati...

 

- .. dok, hoćete li koristiti npr kms mene ne dira, sretno :)

 

Stric_Jura sri 26.5.2021 11:39

opet ti...

 

govorim o legalno kupljenom MS Office paketu u Home & Business inačici, 2013....

 

aktiviran na istom računalu (reinstalacija OS-a, nakon kupljene nadogradnje s Home na Pro inačicu Win 10), uz MS O365 Basic račun za korisnika (da može koristiti tvrtkinu e-poštu)...

 

dakle sve je plaćeno preko tvrtke..

 

ali aktivacija Officea 2013 nije moguća... niti pozivom na 0800 300 300...

 

dakle ak platiš - imaš prava...

ivicask sri 26.5.2021 13:14
dennocro kaže...

ma da neki kolega ili neki serviser je to odradio i niko u firmi en zna za taj mail i br mobitela, tako da nema srece. na greskama se uci.

 Gle inače da instaliraš točno taj proizvod, i aktiviraš ga nekim drugim "alatom", ak dođe inspekcija njih samo interesira da imaš račun za taj prozivod koji ti je gore, ne interesira ih previše kako je aktiviran a niti neznaju to provjeriti.

 

A ako nije frka sa parama kupi novi office i bok, i dobro zapiši email podatke, pass  i recovery mail/broj moba jel zna se desiti da treba nakon nekog vremena makar imaš dobar email i pass..(outlook računi)

ihush sri 26.5.2021 14:22

-nema trajne kms aktivacije, tj riječ s = server, tj to znači da računalo mora u tom roku proći ponovo autorizaciju servera-licence, tako rade veće firme + kućni hobisti (da ne kažemo pirat-aktivatori..).

+ ako u tom roku ne spojiš računalo na neki online-server-update-provjeru.. killswitch. MS zna kako ako želi konrtolirati-eliminirati, win dozvoljava, ostalo ne.

 

stric .. ti imaš račun i kupljen mso2013 .. kad je kupljeno, kad je aktivirano-korišteno i kad si ponovo trebao aktivaciju + ostalo..

-važeći key možeš aktivirati, odnosno sve ostalo se riješava pozivom na 0800300300.. ali ms za nas ne dozvoljava prijenos licence na treće osobe (njemačko-austrija ima takvu eula-u.. mi-ostali, ne) tj reinstall i reaktivacija imaju svoja pravila npr odjavu-deaktivaciju, odnosno bez tog je key jednostavno potrošen-aktiviran i u slučaju oem licence mrtav ako mijenjaš bilo što.. tj nitko nije kupovao retail zbog cijene vs oem i tad ms help ne pomaže jer su takvi uvijeti-eula-pravila-ugovori tj to može država ako je dovoljno važna-jaka kao dojč drugačije uvijetovati-dogovoriti s MSom, .. mi ne baš. .. druga stvar je što 'prave' firme imaju drugi tip licence tj ne bi trebale kupovati u maloprodaji ili oem.. nego direktno, partner-količinske itd..

-partner ima važeće-aktualne licence dok plaća (godišnje).. ima pravo na najnovije verzije svega u paketu, daleko povoljnije nego maloprodjano-komad + eliminiran problem verzija-nadogradnji-zastarijevanja + zakonskih obveza proizvođača kao support tj nakon x-godina bilo što može jednostavno nestati s tržišta-ponude ili supporta.

-tako partneri imaju key i instaliraju noviji mso, odnosno mogu ako žele koristiti stari soft-paket, tj nestane stari download pa ovisi imaš li kopiju-installa, dok službeno ms isključivo daje support za nove-aktualne vezije u klasičnom tri-koračnom ciklusu (svake tri godine nova ver, tri aktualane, najstarija se gasi kao i ostali support npr nadogradnje.. tj nakon tog roka-isteka ne mora biti baš ničega isključivo dobra volja ms-a ili kao u slučaju xp-win nekoliko produžetaka ubijanja...).

-odnosno, zašto misliš da je tvoj primjer = temi-autoru? tj ti znaš što on ima, ili ti znaš da ima licencu-račun itd. i koje verzije npr oem tj zašto misliš da je tvoj primjer jednak-sličan temi.. pa da je recimo relevantno ili što je riješenje ako si već probao-provjerio? .. kms? -loš savijet, ne da se ne može jer može se svašta, no to nije dobar savijet, jer je potencijalno gadana kazna, daleko veća od isplativosti, cijene nekoliko računala sa svime potrebnim ili prometom koji neka manja firma ne napravi u godini dana. Minimalne kazne ako do tog dođe po carinskoj idu od 50.000kn naviše..

-može se? može se svašta ..

 

-moglo se tako neko vrijeme (možda i dalje..) telefonom aktivirati bilo što, trajno.. npr bez računa, jer (ako netko nije razumio) telefon ne vidi račun, ne može znati ima li osoba s druge strane ili nema račun.. sekretarica ili osoba, jednako. Dio juzera je to koristio za đaba-licencu, čisto, legitimno, radi.. jedino što firmi tad fali račun ako je potreban, tj osobne potrebe može, no firma samo dok ne dođe neki inspektor, dok bsa zna kome je što prodano i zna što firme koriste, zboroje dva-i-dva.. i znaju. Tad obično na poslovni mail kao slučajno dođe neki bsa-pamflet, o lažnoj viagri i prednostima legalnog softwarea (mada ne postoji legalni-nelegalni..) .. dobijem proljev-drhtavicu i tako to, no to prate i mediji kao bug, svako proljeće-akcija.. a od rasturanja inspekorata, ulaska u eu.. nema više onih inspektorića koji su skupljali 'donacije' ovisno koliko softwarea primjete, tj sad možeš bez ičega, dok te ne uhvate, r1-porezna dok je za ostalo bsa-copyright-carinska.. sasvim drugi tip kazne i iznosi.

 

-savijetovati tako nešto? .. lako je po plotu-koprivama tuđim mlatiti. Uopće ne ulazim u moralnost-opravdanost i sl. tj uvijeti eula-e i cijene .. no tu dodajem, ako je firmi problem jedna licenca, ako za to ide kemijanje koje može ispasti daleko skuplje, tad je firma već odavno propala.. pa je nevažno, ako nije, tad će takvim poslovanjem i neodgovornosti uskoro..

 

++ stric jura, kad gore u postu kažeš, račun je osnova po kojoj imaš pravo... nemaš. Licenca je ugovor, uvjetovano, krši li uvijete gubiš licencnu, eula. Račun je samo račun i zanima samo poreznike. Račun je samo dokaz kupnje na ime firme, plaćanja, ali ne i važenja licence. Račun ne daje pravo 'piraterije' (skraćeno za kršenje zamp-prava, kaznenog zakona, copyright), tj smiješ 'sve' što nije zabranjeno, a ovo je zabranjeno, tj kms-aktivatori, tj legitimni su samo oni koje je ms odobrio odgovarajućim ugovorom.

 

+ oem i ostali izvori licence, npr kupljeno računalo-laptop npr hp-lenovo.. oem licence su support proizvođača, piše u samoj licenci, probleme-aktivacije tad riješavaš s trgovcem-proizvođačem, tj tad se ne zove ms-help .. jer je tako navedeno u uvijetima-licence (mada je ms i za to davao support..) odnosno, uvijek se krene od izvora-trgovca, koji tad daje support pa ga se i pita za aktivaciju, tj ms supporta samo direktno tj ono što se prodaje pod njegovim imenom, ne oem-drugi tj recimo retail ili direktni paketi kao sad ms-store.

-jel možda mso2013 kupljen direktno-retail? ne radi? tad to riješava ms, u suprotnom onaj tko je prodao-proizvođač a ako su istekli datimi suppotra to je tad to, kraj i to se kupnjom-ugovorom znalo (samo se nije razmišljalo tad..).