Sta znaci BLU-RAY

isto kao i bluetooth, plavi zub ^^ :)

Radi toga otvaraš temu. BLU-RAY se zove zato što Amerikanci vole da im bude "cool". Mogao si to u BUG-u pročitat

zasto je onda u BLU-RAY-u izostavljeno slovo E kod bluE-ray

zakaj covjek ima 5 prsti?

Zasto u nazivu Blu-ray ako se istice "plava zraka" stoji BLU-ray umjesto BLUE-ray?
joooj, ovo je pravo informaticko pitanje...
pa vjerojatno da bude blize srednjem americkom stalezu koji ionako ne zna spelovati rijeci..

a mozda su se malo zeznuli...:D

Joooj----:LOL

o čemu see vi svađate to se zove blu-ray za zvući malo cool, da se zove eg hunter tko bi ga kupovao, e su izbacili jer bolje izgleda baš ja znam zašto su e izbacili

pa niko se ne svadja samo ako ne znaju slovkati neka se nekom obrate...xD

pa niko se ne svadja samo ako ne znaju slovkati neka se nekom obrate...xD

The Blu-ray name is a combination of "blue," for the color of the laser that is used, and "ray," for optical ray. The "e" in "blue" was purposefully left off, according to the manufacturers, because an everyday word cannot be trademarked.
Copy/paste od nekuda.

a nie bio prijevod na toj stranici? :) :)

Zato sto laserska zraka nije crvena kao kod uobicajenih cd-dvd pogona vec plava.

Ako ostave ime blue-ray sto znaci plava zraka(zraka lasera) ne mogu to ime zastiti jer se svakodnevne rijeci ne mogu patentirati pa su maknuli "e" i ime zastitili tako da mogu kupiti novce,eto prijevod otprilike.

Ovo je jedna od glupljih tema koje sam vidio.
Mogu sad ja postavit jedno pitanje: Zašto se Zemlja vrti?

a nie bio prijevod na toj stranici? :) :)

xD

Kod cd-jeva ti je infracrvena, kod dvd-a crvena, a kod blu-rejeva plava (ljubičasta)
Got it?

Zato sto laserska zraka nije crvena kao kod uobicajenih cd-dvd pogona vec plava.
Got it?

Kada su se upustili u bitku sa HD-DVD taborom, znali su da moraju štedjeti svaki cent, te su izbacili jedno slovo iz međunarodnog patenta...(smješko kojeg BOL nema)

Zasto u nazivu Blu-ray ako se istice "plava zraka" stoji BLU-ray umjesto BLUE-ray?

gledaj te ovog lika on je u tri dana otvorio tri teme, što znači nakon jedne godine oko 365 ili 366 tema.

pls lock this. anyone??

zasto je onda u BLU-RAY-u izostavljeno slovo E kod bluE-ray

a zašto se uopče blue piše blue, mogli su to drugačije smisliti rcimo bu
mislim pitanje je debilno po mom mišljenju

bas i nije debilno