Intel SRT - crtice o Smart Response Technology

Evo samo mali update - instalirao sam WIn7 pješice preko RAID opcije u biosu,
nakon toga uključio akceleraciju i stavio Maximized mode opciju. Nisam još upogonio
nikakvih programa vrijednih spomena, pa ću vidjeti kako diše nakon drivera, programa
i malo rada.

Super, baš me zanima kakve ćeš rezultate polučiti. Pretpostavljam da dobre, štoviše, izvrsne očekujem

Kakva su zapažanja, rezultati ?
jer si mislim uskoro nabavit jedan manji SSD i složit navedeno,
pitanje; Može li se SRT iskoristit u kombinaciji sa 2xHDD u Raidu0 + taj 1xSSD za cache ?

Pozdrav,
da ne otvaram novu temu bezveze, napisao bih tu svoj problem/pitanje.
Znači kupio sam laptop s HDD-om i odvojenim SSD-om (24GB), te je već na prospektu pisalo da se taj SSD ne može koristiti za samu instalaciju Windowsa nego kao Cache za HDD. Čitao sam nešto o ovoj Intelovoj tehnologiji ali nedovoljno da se sam upustim u postavljanje toga.
Situacija je ovakva: trenutno je na laptopu windows 8.1. te je SSD formatiran i u funkciji kao storage samo (također mi nije jasno kako sam ga uspio formatirati a na prospektu je pisalo da služi samo kao CACHE, jer kakvo je sad stanje, čini mi se da komotno mogu i windowse stavit gore, makar to ne želim). Ono što me zanima je na koji način mogu postaviti da se SSD ponaša kao Cache i je li će to ubrzati ovaj HDD (kao trebalo bi), je li trebam u BIOSu postavljati RAID ili nešto drugo, te sve ostale stvari koje vi znate a ja ne .
http://superuser.com/questions/568674/why-is-my-hybrid-disk-not-active Ovdje sam čitao o tome ali ne želim sam ulaziti u to sve. Molio bih pomoć da što prije to postavim te vidim rezultate pošto je laptop još ''svjež'' i nema puno stvari gore instalirano.
HVALA unaprijed.
Evo dakle kako nisam našao rubriku o ovome, a polako u slobodno vrijeme slažem
stroj sa kombinacijom SSD-a za cache i HDD za podatke u svojevrsnom raidu,
odlučih podijeliti što sam naučio dosad i updateati kako mi napreduje gradnja.
Sistem na stolu bitan za ovo mi je
1. Intel SSD X25-V 40GB
2. HDD Velociraptor 150GB
3. MB Gigabyte Z68X-UD3P-B3
4. Win7
Što sam dosad naučio od teorije:
-Hard disk i SSD bit će u nekoj vrsti Raida, dakle zajedno će tvoriti jedan volumen.
Također da bi se srt aktivirao, zato moraju u biosu biti definirani kao raid. IDE/AHCI neće moći(teoretski) aktivirati SRT.
Sam Intel uvjetuje da se prvo u BIOSu definira raid, i tek onda instalira OS. U suprotnom, potrebna je reinstalacija sistema.
U gigabyteovim uputama doduše stoji da je i to naknadno izvedivo, mnogi daju i opciju editiranja registryja.
-SSD performanse u početku neće dolaziti do izražaja, dok SRT ne nauči što se često otvara i to cacheira na SSD
-maksimalni SRT na SSD-u je 64GB. Dakle SSD veći od toga je besmislen.
- trebat ću Intel RST softver/driver.
-možda ništa od toga, jer se Gigabyte hvali da sve može riješiti sa EZ Smart Response Utilityjem za par minuta i par klikova mišem.
video: http://www.youtube.com/user/MoboTV2010#p/a/u/0/yHhCIv8GdRg
-u Intel Rapid Storage Technology opcijama postoje dva moda za akceleraciju:
Enhanced mode (default) • U tom modu podaci se simultano pišu i na hard i ssd. U slučaju da rikne ssd ili se makne, nema opasnosti od gubitaka podataka i sistema.
Maximized mode • U ovom modu se podaci koje se često čita pišu samo na ssd.
...
Pa eto, ako tko ima još koju mudru na ove preliminarne informacije, dodajte.