Problem s otvaranjem CD/DVD čitaća/pržilica

ciscenje + "podmazivanje"

LOL, imam ja taj problem :)
Otvori se uz moju "malu pomoć", a isto tako se zatvara.
Inače radi uredno. Naviknuo sam se već :)

ciscenje + "podmazivanje"

promeni onu "gumicu" kaj ide od motorica na zupcanik ladice

format dvdrom: . Ako je imalo na windowse tako će se problem riješiti
. Naravno, šalim se. Uistinu neznam što bi moglo biti.
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920

Nova DVD przilica bi trebala rijesit taj problem je mislim. Da to bi bilo to

tako i ja imam problem sa zatvaranjem, tek se počne zatvarat kad ga malo pogurnem...
ali dešava se samo ponekad...

Kupi novu. Problem nestane u trenu!

ma, nije problem kupit novu pržilicu/čitač i zamijenit, tako je najlakše sredit taj problem; ali mene zanima da li se ovo može popravit, jel ;)

Evo da ja ispričan nešto sa svojin starin optičkin pogonon ( CD čitač ):
Kad se komp upali on se otvori, CD ubaciš, ali moraš restartat komp da se zatvori, inače ako ga sam zatvoriš on i dalje smatra da je otvoren. Tu problemi ne staju. Nekad se pri radu se sam od sebe otvara, zatvara, otvara, zatvara, ... Uglavnom, piševi
OT: Možda se poremeti kontakt dugmeta

Meni se isto tu i tamo nije htio otvorit cd/dvd rom,al nije bilo nešto strašno(tu i tamo).Na svu sreću sam ga vozio na servis(bio je još pod garancijom) pa se to i njima dogodilo u servisu(a vozio sam ga zbog sasvim desete stvari),pa su oni stavili novu pržilicu(combo drive) i popravili mi onu sasvim desetu stvar.stara je bila 48/24/48.a oni su mi stavili novu 52/32/52,tak da sam dobio novu pržilicu pred kraj garancije.
hoću reći da neznam drugi način kako da rješiš svoj problem

čini se kako nitko zapravio nije taj problem rješavao popravljanjem problematičnih uređaja nego zamjenom s novim, i gotovo

Jesi probao upaliti i ugasiti comp?

Jesi probao upaliti i ugasiti comp?

Problem je najvjerojatnije u kontaktu Eject tipke i uređaja.Radi se najčešće o vodljivoj gumi (ako si ikad skinuo tipkovnicu mobitela,kontakti za tipke).Nju treba ili očistiti ili malo namjestiti (zna se udubiti i zgubiti kontakt) ili u krajnjem slučaju kupiti novu,ali ne znam gdje se mogu nabavit.
Evo,nadam se da ce ovo pomoći.

ne vjerujem da je u tome problem, jer kad tipku pritisnem, uređaj se pokuša otvoriti, ali ne može, kao da nema dovoljno "snage", a uz to, zatvaranje radi sasvim normalno - pritisneš tipku i uređaj se zatvori!
dakle, kad pritisnem tipku da se uređja otvori, lampica zasvijetli kao kad se otvara, ali umjesto da se otvori, samo se čuje zvuk "kao da je pokušao, ali da nema dovoljno snage"; no, ako pritisnem tipku za otvaranje i lupnem šakom gore po kućištu kompa, uređaj se bez problema otvori..

to se ponekad zna dogoditi kad se dodaju nove komponente, npr dodatni hard, opticki drive ili nesto drugo, pa napajanje postane slabo, tj. nema dovoljno snage

njet, nije bilo dodavanja novih komponenti... meni su tu više čini kao da "neki dio" oslabi i da onda uređaj "nema dovoljno snage" da se otvori, samo ne znam što bi to točno bilo

Imaš li kakav softver za emuliranje virtualnih optičkih uređaja tipa Alcohol 120% ili Deamon Tools? Kablovi i jumperi dobro postavljeni?

Svaki DVD ili CD citac/pisac mozes (Sa ili Bez upaljenog komputera) otvoriti kada kroz onu malu rupicu na prednjoj strani utisnes neku iglu, podosta dugacku. Nekada upravo ova sklopka uzrokuje da se pogon ne otvara preko programa ili na dugme. Posebice pogoni u Laptopima su imali ove probleme usljed ucestalih vibracija....

Vugi ti je odmah na pocetku odgovorio sto je gotovo 99% sigurno. Promjeni gumicu na load/eject motoru i stvar rijesena za citavih 4 kn i 10 minuta dobre volje

Problem (ne)otvaranja ladice cd/dvd uređaja je (iz iskustva) u zupčanicima s donje strane ladice koji se prebrzo istroše (nemojte mjerit ,i nevidi se odokativnom metodom) a ponajprije u njihovoj dužini (da su 1 zubac duži to se nebi ni događalo (napravljeno namjerno?)). kad se ladica zatvori zupčanik koji je otvara je na samome kraju zubaca na ladici paje ne zahvača dobro nakon nekog vremena (godina). lagano kucanje po ladici je najčešće otvara bez problema. Uglavnom rješenje je a zamjena ladice sa takvom od druge optike (provjereno-zato ovo i pišem) ako se baš to mora popravit.

Poznat mi je taj problem s neotvaranjem.
Isto tako poznato mi je da najčešće pogađa čitače i pržilice marke Samsung.
Uzrok i rješenje nisu mi poznati.
Ali znam da uzrok nije slabljenje mehanike, motora i koječega jer onda bi mu bio problem i izbaciti ladicu kad je medij u njoj,
to jest tad nebi radio (a ne otvarao normalno). :)

pokusaj trcat u krug i vristat ILI kupi novi DVD-RW uredjaj (imas jednu LG vrlo povoljno)

Servis

Servis

Nadograđivao sam software na Philips CDRW/DWD SCB5265 i rezultat koji sam dobio je zaglavljen DVD u uređaju koji više ne reaguje na dugme za otvoranje ili EJECT.
I grešku:
ERORR 896
Ima li ko kakvu ideju kako riješiti.
hvala

Imaš malu rupicu na prednjoj strani uređaja. Gurni unutra nešto jako tanko i trebala bi se otvorit ladica.
kroz dugogodišnji rad s računalima, naišao sam na nekoliko slučajeva gdje se CD/DVD čitač/pržilica (i ostala braća i sestre) nakon određenog radnog staža jednostavno više nisu htjeli otvarati pritiskom na dugme, nego je trebala "dodatna intervencija" tipa udarac ili pritisak gornjeg dijela čitača/pržilice, kada su se ipak otvorili; uređaji su inače i dalje radili uredno - čitali i pržili, a kada je CD ili DVD bio unutra, vratašca su se uredno otvarala i izbacivala van disk; dakle, samo kad je uređaj bio prazan, trebalo je dodatno intervenirati;
zanima me, u čemu je tu točno problem i postoji li način da se to sredi?