Televizori

Spajanje tipkovnice i miša na android tv

Mad Ant pon 25.7.2022 13:06
Hamanu kaže...

Kupio sam android tv. Ima 3 USB priključka i Bluetooth. 

Gamepad radi normalno preko Bluetootha, ali bi mi trebali i tipkovnica i miš.

 

Mogu li spojiti na tv praktički bilo koju, bez obzira je li preko Bluetootha ili onog malog USB prijemnika s kojom neke bežične tipkovnice dolaze? 

 

Recimo ovako nešto http://genius-me.com/product/?i=kb-8000x

 

 

 

Hvala. 

 

Trebalo bi najnormalnije raditi, ne samo na Android OS-u vec i na svim ostalima.

ihush pon 25.7.2022 16:53
Hamanu kaže...

..

 

Mogu li spojiti na tv praktički bilo koju, bez obzira je li preko Bluetootha ili onog malog USB prijemnika s kojom neke bežične tipkovnice dolaze? 

 

..

 -BT je jedna stvar, wireless je druga.. standardi, za 'usb' trebaš driver, radit će ako os ima driver, ako podržava a to u toj klasi uređaja nije baš... nije to PC i normalan os.

-radi samo ono što je predviđeno tj u toj klasi se to naziva 'dongle' (kao priključak, ovisi što je predviđeno.. npr  modem-router može predvidjeti wlan adapter ali neće predvidjeti miša.. mada u osnovi svaki os može sve (ako je predviđeno, ako je uključeno, ako nije isključeno baš zato da ne može nešto... dok recimo 'skuplji uređaj' to možda može i tad je to umjetna soft razlika namjerna..).

-radit će ono što je recimo u uputama navedeno... sve ostalo možda, može ali ne mora dok je traženje takvih podataka često uzaludno (nema) .. pa probaš, ubodeš nešto od uređaja što imaš i vidiš kako reagira. .. usb (bežičnih) tipkovnica ima dovoljno da možeš neku probati (posuditi na par minuta od susjeda i sl.) .. dok su bt ipak skuplje i vrlo malo u upotrebi u odnosu na 'obične' .. a teoretski mogu raditi na svakom uređaju ali naravno on to mora predvidjeti-podražavati.

-nije problem os, android, nego kako ga je proizvođač podesio+zaključao.. a nema support pa da možeš dodati driver tj to se tad svede na fleshanje biosa-firmwarea ili novi os kao kad se upgradea verzija i sl. .. a to nije jednostavno i nema baš pravila za uređaje, tj nisu pc, nemaš pc-specifikacije npr koliko rama, cpu-gpu ili koliko mjesta na disku .. a os-firmware uređaja je na recimo fixnom mediju kao sd-čip ili flash.. pa ako je to recimo 1gb ne možeš ugurati drugi veći os itd itd.

 

edit: ili recimo razlika.. kad nešto npr bežične BT slušalice spajaš na npr mobitel.. sve odradi mobitel, dozvoli spajanje-pin i sl... dok slušalice ne rade ništa pametnog, tj bt je umjesto žice, rade ili ne.. ne ovisi o njima. Teoretski možeš jednako spojiti na bilo koji drugi uređaj, ali on mora nuditi opciju spajanja, npr autoradio, tv, računalo..  nešto za kliknuti-dozvoliti-spojiti ili unjeti pin.. može to  tv imati kroz recimo daljinski-menije.. ali ako nema.. nema spajanja pri čemu je isti recimo android na mobu i tvu..