Televizijski signal (DVB-T/C/S, IPTV, HD, 3D)

Sport Klub ostaje bez Premiershipa od sez. 2022/23

Ulica Ulice ned 11.7.2021 08:24

Po svemu sudeći, SK kanali ostaju bez Premier lige te pratećih liga u paketu ( Championship, League 1 i League 2 ) od sezone 2022/23.

Telekom Srbije i njihovi kanali Arena Sport ponudili su najveći iznos za Engleze i ta natjecanja bi 6 sezona trebala biti na Arenama......

 

Čeka se službena objava...uskoro.....

 

https://theathletic.com/2686261/2021/07/06/explained-premier-league-international-tv-rights-auction/

 

 

Over the past 18 months, Telekom Srbija, through its subsidiary, Arena Sports, has been buying up rights to the world’s major tournaments. Its focus now is on the jewel in the crown – the Premier League.

Telekom Srbija recently tabled a huge bid for exclusive rights to show the games between 2022 and 2028 in Serbia and six other countries in the region, including Bosnia and Herzegovina, Croatia and Slovenia.

 

https://www.euractiv.com/section/enlargement/opinion/game-on-for-the-premier-league-in-serbia/

Ulica Ulice uto 20.7.2021 20:29

Kakve to veze ima sa time da je SK izgubio Premier ligu?

 

i btw, ja bi se mogao malo nasmijati sa time da EON nije uspio dobaciti do 10 000 korisnika u 27 dana gratis emitiranja.....

koliko će ih onda biti kad krene naplata?

Marko :D sri 21.7.2021 09:33
Ulica Ulice kaže...

Kakve to veze ima sa time da je SK izgubio Premier ligu?

Jesi pročitao članak na Euractiv koji si linkao?

 

Jedini razlog zašto je Arena Sport mogla ponuditi toliko novaca za prava na sva elitna na natjecanja je zato što Vučko koristi novac poreznih obveznika kako bi dokazao koliko je Srbija jaka. S obzirom da se taj novac od prava neće vratiti sam od sebe, TS bi trebala dignuti cijenu usluga što bi rezultiralo potencijalnim prelaskom korisnika na konkurenciju. S druge strane, oni koji će i dalje biti na TS, ali nemaju televizijsku uslugu, natjecanja će pratiti preko streamova koje pronađu na internetu. Tako da će se već ionako velik broj pirata povećati, a situacija izgleda još gore kada se pogleda činjenica da su otkupili prava i za druge zemlje bivše Jugoslavije. Bilo kako bilo, Vučko i TS će završiti u gubitku jer ne postoji neki jednostavan način na koji bi mogli vratiti taj dug. Osim ponovnog korištenja novca poreznih obveznika kojeg nema neograničeno, pa ne bi bilo ni isključeno dizanje poreza.

Ulica Ulice kaže...

i btw, ja bi se mogao malo nasmijati sa time da EON nije uspio dobaciti do 10 000 korisnika u 27 dana gratis emitiranja.....

koliko će ih onda biti kad krene naplata?

Otkud ti informacija da nisu uspjeli dobaciti do 10.000 korisnika? Siguran sam da je uslugu barem isprobalo puno, puno više ljudi. 

Ulica Ulice sri 21.7.2021 09:53

Ono što je istina je to da su i Telekom Srbije i UM ponudili ogromne novce za Premier ligu...jedino bi bilo dobro razlučiti istinu od nebuloza o 100 miliona eura po sezoni.

Telekom će platiti Premier ligu kroz period od 6 godina ( ne plaća se odmah cijeli iznos i u plaćanju sudjeluju i partneri u regiji ) između 190 i 195 miliona Eura.

Nota bene, UM je ponudio oko 150 miliona Eura tako da bi i oni, da su dobili TV prava za Engeleze platitli duplo više nego što plaćaju po ovom ugovoru.

 

Kod zarade od pay televizije, tu si u pravu, tu zarade i nema a ako je i ima, mala je...međutim, sve se to nadoknadi kroz internet i telefoniju, što fiksnu, što mobilnu....operateri imaju svoju računicu i zato i postoje Magente i slične stvari....

 

Za EON je provjerena informacija; u Telemchu su dosta razočarani odazivom na gratis period....i možda si i u pravu, info o manje od 10 000 korisnika je od prije par dana pa je moguće da su uspjeli i prebaciti taj broj....inače, njihova optimistična prognoza bila je 100 000 korisnika u roku od 2 godine.....mislim da će nakon gubitka Premier liga morati korigirati te brojke znatno prema dolje....

 

O pirateriji ne bi jer to nije tema.....

marinnn sri 21.7.2021 10:16

Za EON me uopce ne cudi da je odaziv nikakav, svi kojima su SpotKlub kanali bili bitni vec su presli na IPTV, i sad im se uopce ne da baviti EONom i icim, da je EON bio spreman kad su ispali iz ponude operatera prica bi bila drukcija.