ovajonaj uto 14.3.2023 08:04

jučer sam uzeo fire stick 4k max i u odnosu na tanix3 i na f3 air ovo je fenomnealno... instalirao sam stremio i testirao određene serije i filmove sve radi bez problema i trzanja. nisam mogao koristiti apps2fire jer mi je android na telefonu noviji nego što ta app podrzava, ali sam skinuo downloader sa amazon storea  i onda preko njega instalirao šta mi je trebalo, a prije toga sam isključio sva ona praćenja i uključio developer opcije. uglavnom ugodno sam iznenađen kako glatko radi ovaj uređaj u odnosu na ove necertificirane kineske napucane boxove..

Jedino je alexa malo poglupa pa ništa ne može osim upaliti osim npr youtube video ili da kaže koliko je sati. valjda zato što mi je regija i account bosanski al dobro nije mi to toliko ni bitno.

manubis uto 14.3.2023 20:48

Tanix TX3 i Amazon baš i ne idu u istu rečenicu a niti usporedbu. Jer imaju različite operativne sustave. Tanix TX3 ima običan Android OS koji nije optimizirani za boxove niti za gledanje na TV već za mobitele i tablete. Ti svi kineski boxovi koriste taj običan Android i zato nisu baš fluidni zbog toga. Ali s obzirom na cijenu, uz dosta ograničenja godinama su solidno odrađivali svoj posao. Barem meni. Iptv liste, kodi, Core Elec, igrice, hrpa aplikacija...

Amazon Fire TV Stick (Xiaomi MI box, Google Chromecast Google TV...) ima drugi operativni sustav, AndroidTV, koji je baš optimiziran za gledanje na televizoru bilo da se gleda preko AndroidTV televizora (Sony, Philips...) ili preko AndroidTV boxova i zato to puno bolje izgleda i radi na TV-u.

domac5 uto 14.3.2023 22:18

Pa nije vise ni cijena faktor, firestick imas po 400 kn na njuski odnosno 250 na amazon akcijama.. Dobra mala stvar uz mi stick, samo da imaju vise interne memorije, nikad mi nece bit jasno zasto na tome tako stede

Ivo83 sri 15.3.2023 12:14

Pozzz imam Tanix T3 i amazon fire tv stick 4k MAX, fire stick mi na smart TV-u I sve gledam 4k, još nije zatekao, i Kodi gledam, stremio sve 5, dok TX3 imam mjesec dana na običnom 80cm i nije ni blizu fire sticku, loša slika, šteka...
TX3 sam uzeo jer sam čitao kao dobar je sve radi, al moje iskustvo nije takvo (kupljen na geeku za 40eur)
Čekam akciju na amazonu i uzimam za drugi tv, kod nas preprodavači traže po 500kn za taj 4k MAX, dok me sa postarinom iz njemačke izađe oko 350kn (bude na akciji za 35 eur) .
Tako da ako se itko dvoumi šta uzeti od ova dva definitivno amazon... Bar iz moga iskustva.

error_666 sri 15.3.2023 12:34

Ma fs je strašna spravica i obični, kamoli MAX :D Ne znam za konkurente, ali fs ima odličan procesor slike...ništa lošiji od npr onog na c1 oled‐u,testirao i usporedio na hbo max app na fs i interne app na tv na istim sadržajima i istim postavkama slike,prikaz identičan maltene.. vrtio i streamove od 150Mbps preko synclera, ni stucnuo nije ...preporuka i od mene definitivno

Dan1234567890 uto 11.4.2023 11:25

Uzeo chromecast sa Google TV 4k sa santa domenice (razmišljao i o Firecast-u, ali zbog instaliranja app-ova, sam odlučio se za jednostavnije riješenje), netko je na forumu stavio da je akcija za malo manje od 500kn...i pišem recenziju da sam vrlo pozitivno iznenađen, iako sam pogledao review-ove i mislio da znam sto me očekuje.

 

Bitno je napomenuti da sam prešao sa beelinka andrid box-a i da vec 10 g. koristim andorid boxeve za streaming.

 

Beelink mi je radio odlično iako je već poprilično star, ali vrtio je 80GB 4k h265 HDR fileove preko realdebirda iz stremio-a bez problema...pa mi ga bilo žao umiroviti, jer sve radi. tu i tamo nakon par dana se malo smrzne i treba ga resetirati i malo je sporije učitavanje/pokretanje na ovim većim fajlovima, ali sve "fercera".

 

No zbog akcije u SD, rekao ajde da ipak probam taj google TV. 

Prvo, instalacija sve je vrlo jednostavna i brza, što vrlo cijenim. Sve ide preko moba i osim sto sam unio šifru za wifi nista vise nisam trebao napraviti. Instalirao sam stremio, ali stremio za google TV je potpuno druga priča u odnosu na android box.

Uglavnom, stremio sa RD accountom je look&feel kao netflix app za TV => na homescreenu ostaje točno što sam započeo gledat da s 1 klikom nastavim, na kraju ima opcija za preskakanje gledanje credits (ne znam je ovo stremio ili chromecast feature, integracija s trackt accountom radi savršeno (prije mi se nekad nije znalo sync-at da sam neki film pogledao u hitroy ili slično), UI je savršen za TV i daljinski (SW ergonomija), titlove povlači sa opnsubtitles odmah kad film počinje i kasnije ih samo odabireš prilikom gledanja ako želiš promjenu jezika, izrazito je brz i stvarno kad se ne osjeti sa samim korištenjem o čemu se radi, teško je razumjeti razliku (zato iz recenzija ni nisam očekivao ovakav user experience).

 

Uglavnom, moja preporuka i ako itko može gdje probati, neka proba, jer ne znam kako bi drugačije opisao korištenje, nego kao kroz netflix app na TVu, samo sad imam sve serije i filmove kroz stremio i RD.

Palo mi na pamet da bi mogao starom/staroj uzeti jedan da ima sve filmove/serije za gledati, jer je ovo sada tako jednostavno, brzo i intuitivno, da starci koji ne znaju na whatsapp procitati poruke kad im pošaljem ne bi trebali imati problema sa koristenjem ovoga...

 

 

 

kukuriža čet 13.4.2023 22:12

Pozdrav.
Zna li neko di mogu kupiti xiaomi box s? Samo da šalju u Hrvatsku i da je neka razumna cijena. U Hrvatskoj ih tenutno nema, sve moguće trgovine sam zvao.

Može i aliexpress, ali da šalju iz države koja je u EU radi carine.

Joe Cooker pet 14.4.2023 15:15
kukuriža kaže...
Pozdrav.
Zna li neko di mogu kupiti xiaomi box s? Samo da šalju u Hrvatsku i da je neka razumna cijena. U Hrvatskoj ih tenutno nema, sve moguće trgovine sam zvao.

Može i aliexpress, ali da šalju iz države koja je u EU radi carine.

 Ima u Smartus Xiaomi Stick 4K za 50€

manubis ned 16.4.2023 12:48

Imaš i Google Chromecast GoogleTV 4K koji je odličan box-stick a ako su potrebni i ostali ulazi (usb 3.0, LAN, Audio digital) onda je preporuka Mecool KM2 PLUS koji ima najjači hardware u rangu AndroidTV boxova do 100 eur, pouzdan je uređaj i ima sve licence (Netflix...). 

ibirkic pon 17.4.2023 13:48
manubis kaže...

Imaš i Google Chromecast GoogleTV 4K koji je odličan box-stick a ako su potrebni i ostali ulazi (usb 3.0, LAN, Audio digital) onda je preporuka Mecool KM2 PLUS koji ima najjači hardware u rangu AndroidTV boxova do 100 eur, pouzdan je uređaj i ima sve licence (Netflix...). 

 

Još jedna preporuka za Mecool KM2 Plus. Plaćen 69 eura na Banggoodu. Dobro radi out of the box, brz je, ima sve licence pa vrti netflix u hd/4k, ovisno kakav tv imaš. 

manubis ned 23.4.2023 02:09
lepi91 kaže...
Ima tko iskustva sa https://www.homatics.com/products/box-r-4k-plus?variant=43212469698796

Zanimljiva podrška svačega + kako sam došao do njega https://discourse.coreelec.org/t/coreelec-and-dolby-vision/20982

Ali koliko sam čitao, još se prilično aktivno razvija tako da se spominje dosta bugova i da ne rade baš sve opcije, npr. DTS HD kome je to važno.

Taj Homatics Box R 4K PLUS je do sada box s najjačim hardwerom s AndroidTV OS (4gb RAM , 32 gb flash) i ima sve moguće napredne feature na papiru. E, sad kako to radi u praksi?!? Pratim ga pomalo već mjesecima po testovima, forumima, komentarima i sve bolje ocjene dobiva. Ipak dođe 150 eur + shipping pa ako se kupi za te novce trebal bi biti već dovoljno ispoliran rad i s ispravljenim bugovima. Ima sve licence za gledanje Netflix 4K, HBO MAX 4K, Skyshowtime....

 

Još mi je zanimljiva stvar kod njega što i Dune HD radi isto i svoju verziju boxa Dune HD Homatics Box R 4K PLUS koja uz sve ostalo ima i Dune HD Media Centar koji dolazi kao besplatna aplikacija koja se naknadno instalira na boxu a služi kao media player za audio, video, jpg fajlove u lokalnoj mreži s externog harda, NAS-a...... i čita NTFS fajlove. 

Pošto su cijene Media playera otišle u nebesa (Zappiti, Zidoo, Dune HD...) ovo je odličan spoj AndroidTV streamera i Media playera za normalne novce.

https://www.dune-hd.com/products/homatics-box-r-4k-plus

Did12 ned 23.4.2023 09:47

Planiram kupnju LG OLED C2 ili Samsung S95B, ali bih na TV postavio kvalitentiji Android TV uređaj tipa Mi Stick, Google Chromecast ili MeKool. Android uređaj bi stavio na HDMI CEC ulaz na TV-u

 

Pitanja za znalce:

 

1. Hoće li sa kada upalim LG/Samsung TV odmah upaliti i  koji je postavljen na HDMI CEC ulaz  ili  će se Android uređj morati posebno paliti?

2. Da li se sa LG Magic Remote odnosno Samsung One Remote može upravljati s Mi Stick/Google Chromecast/MeKool uređajima?

domac5 ned 23.4.2023 09:54
Did12 kaže...

Planiram kupnju LG OLED C2 ili Samsung S95B, ali bih na TV postavio kvalitentiji Android TV uređaj tipa Mi Stick, Google Chromecast ili MeKool. Android uređaj bi stavio na HDMI CEC ulaz na TV-u

 

Pitanja za znalce:

 

1. Hoće li sa kada upalim LG/Samsung TV odmah upaliti i  koji je postavljen na HDMI CEC ulaz  ili  će se Android uređj morati posebno paliti?

2. Da li se sa LG Magic Remote odnosno Samsung One Remote može upravljati s Mi Stick/Google Chromecast/MeKool uređajima?

 Da, odma se pali i stick i mozes upravljati sa daljincem od tv uz 1 sekundu kasnjenja na reakciju.. Ja sam napravio da mi se tv gasi na daljinski od sticka jer apsolutno nijednu funkciju tv-a ne koristim, palim gasim i pojacavam na daljinski od sticka a rijesio sam se daljinskog od tv sa stola

error_666 ned 23.4.2023 14:40

Ja imam c1 u kombinaciji sa firestickom, topla preporuka i za njega,odlična spravica. Sto se hdmi cec i paljenja tice, kad je uključen u struju fs se i ne gasi uopće i uvijek je spreman za upotrebu, nakon duze neaktivnosti samo ode u 'sleep'.
Magic remote radi sa fs bez ikakvih problema, amazonov i ne koristim.

MOgY ned 23.4.2023 16:32

ako se moze nek se izbjegne te stikove jer imaju problema s pregrijavanjem i stalno se resetiraju pogotovo ako za streamanje na duze vrime koristi. Govorim iz iskustva ima sam i obicni i 4k stick i oboje sam vratio dok nisam uzeo box s i napokon sve radi kako bi tribalo biti. tako da pogledaj jos malo di ima kupiti taj box s (njuskalo ili marketplace) 

domac5 ned 23.4.2023 16:35
MOgY kaže...

ako se moze nek se izbjegne te stikove jer imaju problema s pregrijavanjem i stalno se resetiraju pogotovo ako za streamanje na duze vrime koristi. Govorim iz iskustva ima sam i obicni i 4k stick i oboje sam vratio dok nisam uzeo box s i napokon sve radi kako bi tribalo biti. tako da pogledaj jos malo di ima kupiti taj box s (njuskalo ili marketplace) 

 Zanimljivo, imam 3 stika u kuci i jos prijatelji kad su vidli sta to je i nabavili preko mene sebi. Niko nema problema, iptv dere cijeli dan i filmovi i serije na stremiu. Kakvo pregrijavanje?

Nema mi druge nego pomislit da si imao defektan primjerak 

error_666 ned 23.4.2023 18:15

Ne znam sto si koristio ,al nikako se ne mogu složiti s tim, bar sto se fs tice, a kod kineskih boksova vrlo lako moguće i tu ima svega. . Streamam jako puno, u velikoj većini slučajeva visokobitrazni sadržaj , bude nekad i po 150 Mbps i nikad se nije pregrijavao ni štucnuo ikad u ovih 2 g kako ga imam..

manubis ned 23.4.2023 18:16
MOgY kaže...

ako se moze nek se izbjegne te stikove jer imaju problema s pregrijavanjem i stalno se resetiraju pogotovo ako za streamanje na duze vrime koristi. Govorim iz iskustva ima sam i obicni i 4k stick i oboje sam vratio dok nisam uzeo box s i napokon sve radi kako bi tribalo biti. tako da pogledaj jos malo di ima kupiti taj box s (njuskalo ili marketplace) 

Sad od stickova koristim trenutno Chromecast Google TV. Prije toga imao Amazon FS 4K i 4K MAX i nikad problema s pregrijavanjem. Čak su Amazoni i jedva topli, jedino Google zna biti vrući ali nikako za brigu a pošto mi je TV blizu radijatora pretpostavljam da je to razlog. I nisu se nikada resetirali sami od sebe. Box je obavezan ako trebaju razni ulazi i izlazi jer se za stickove trebaju kupovati dodatni adapteri koji dođu zajedno više od samog sticka (usb 3.0, LAN, digital audio)

Memphis ned 23.4.2023 18:36

Istina je to sto Mogy kaze. Stikovi su smece ne svi ali većina kao nor. Xioamijevi. Kad gledam tv duze iki cijeli dan počne se pregrijavat i restartat. Isto tak u Kodiju u sred filma mi se restartat. Imam 2 mecool boxa rade odlično, em su brzi em stabilni i nemaju problem sa pregrijavanjem. Box je uvijek bolje riješenje.

domac5 ned 23.4.2023 19:50
Memphis kaže...
Istina je to sto Mogy kaze. Stikovi su smece ne svi ali većina kao nor. Xioamijevi. Kad gledam tv duze iki cijeli dan počne se pregrijavat i restartat. Isto tak u Kodiju u sred filma mi se restartat. Imam 2 mecool boxa rade odlično, em su brzi em stabilni i nemaju problem sa pregrijavanjem. Box je uvijek bolje riješenje.

 Na jednom televizoru imam mi stick 4k, nikakvo resetiranje, radi normalno kao i firestick 4k koje imam u ostatku kuce 

manubis ned 23.4.2023 22:26
Memphis kaže...
Istina je to sto Mogy kaze. Stikovi su smece ne svi ali većina kao nor. Xioamijevi. Kad gledam tv duze iki cijeli dan počne se pregrijavat i restartat. Isto tak u Kodiju u sred filma mi se restartat. Imam 2 mecool boxa rade odlično, em su brzi em stabilni i nemaju problem sa pregrijavanjem. Box je uvijek bolje riješenje.

Tu spominjemo Amazon i Google stickove koji apsolutno nisu nikakvo smeće već jako dobro odrađuju svoj posao. Ako si primjetio Xiaomi ne spominjemo, barem ja jer sam ga imao premalo da dam neku ocjenu, a i čuo sam dosta o njegovim problemima što se tiče pregrijavanja pa ga niti ne preporučujem jer nikad ne znaš jel će te dopasti takav problematični stick. 

A što se tiče Mecoola to potpisujem jer mi je KM2 Plus najbolji box po omjeru cijene, kvalitete, pouzdanosti, hardwera i featura koje ima.

Kod tih boxova nije loše po ljeti uzeti neki mali samostojeći usb vent ili cooling pad za notebook i riješiti mu dodatno hlađenje i duži vijek trajanja jer ipak pričamo o klasi s relativno jeftinim boxovima.