Stolna računala

Problem s iMac 21,5" - ne printa sadržaj

Gale92 pet 29.11.2019 14:08

Pozdrav,

 

imam navedeni iMac, problem mi nastaje kada printer epson 365l  spojim na računalo s USB-om. Naime želim nešto isprintati npr word dokument i printer prepozna naredbu (odnosno krene printati ali isprinta prazni list papira). Pokušao sam i sa recimo LibreOffice ali isto tako mi se desi.

 

Dok recimo taj printer spojim na laptop s Windowsima onda isprinta kako treba i pravilno.

 

 

Na oba računala nemam istaliran driver od printera ali mislim da i to nema neke razlike kada on prepozna i krene printat ali ne isprinta sadržaj već prazan papir na iMacu.

 

Hvala unaprijed za svaki odg

Darkoooo pet 29.11.2019 15:32

Provjeri dal ti verzija macOSa podrzava tvoj printer.

Prije par godina nadogradio sam zenin macOS na novu verziju koja vise nije podrzavala printer koji sam koristio. Pa sam naravno prodao mac, kupio laptop s windowsima i ostavio printer koji me sluzi i danas.

ihush pet 29.11.2019 17:14
Gale92 kaže...

..

 

 

Na oba računala nemam istaliran driver od printera a..

 -pogrešno.. sve, na svakom OSu, sav HW, radi isključivo kroz driver, ne po duhu svetom.. (osim DOS direktnog pristupa hex adresama kao lpt1-h378..) samo što os ima dobru bazu već uključenih drivera i to korisnik ne primjeti ili brz internet + automatika koja odradi ostalo (pogledaj uređaje-pisače pod CP-win.. vidjet ćeš sliku..).

-driver imaš, čim spojiš uređaj win instalira.. i to je to. Jednako je na linuxu s cupsom.. a ako mac nema driver za navedeni printer, tad nema i to je normalna situacija za 90% uređaja tj win support, dok je za mac sporadično..

-dio printera su win-gdi printeri.. tj nemaju drugi cpu-soft mogućnosti nego se osalnjaju na os-sys-dllove koji to odrađuju. (tako da nije win bolji, samo ima driver, koji vjerojatno ne postoji za drugu platformu jer ga nitko nije napravio tj nema support... ili ima pa ga instaliraš i radi..) .. potraži.