Alienware X51...(Za high i vise)?

ma preskupo milion puta vise ti se isplati za te pare sastaviti pc koji ce na ultri vrtiti BF3

On ti dođe kao MacBook Pro za profesionalce. Dobar je, ali preskup.

jel tog ima kod nas uopce? ako i dođe cijena ce bit prevelika i nesiplativo totalno. ali da sam u americi ja bi to kupio, vidio sam na yt-u da se moze gtx 560 u njega ugradit, to metnes i deres sve na high. je skuplje je da, ali usteda prostora je ogromna, lako se prenosi.

jel tog ima kod nas uopce? ako i dođe cijena ce bit prevelika i nesiplativo totalno. ali da sam u americi ja bi to kupio, vidio sam na yt-u da se moze gtx 560 u njega ugradit, to metnes i deres sve na high. je skuplje je da, ali usteda prostora je ogromna, lako se prenosi.
Ma ima kod nas, kada su recenzirali u Bugu, rekli su da ima u Asbisu.
Svaka čast Alienwareu, super izgleda i sve, ali mislim da se za takve pare ipak može složiti bolji komp...

da moze, ali ajde slozi komp tih dimenzija, koji je brand name, sto ipak znaci neku kvalitetu uređaja, s istim performansama u igrama kao ovo.
jel znas mozda kolko kosta u asbisu?

Tih $700 je za najslabiju verziju i3 i GT 545 a u tome videu je najvjerovatnije bila ova najjača verzija https://www.dell.com/us/p/alienware-x51/fs

Evo čisto me zanima jer imam priliku nabaviti alienware x51 dali mogu iz njega izvaditi gtx 550ti i staviti nesto jače ? Ili ako bih ga prodao koliko bi dobio kod nas ( Najjača verzija dakle)

Itko ??

Otidi na njihov site. Tamo mozes chatati sa prodavacem. Samo ga pitaj. Ja sam ga pita moze li se ugurati ssd disk unutra. Mislim da skoro 100% ne mozes mijenjati graficku karticu u x51. Nije mi nikako jasno zasto unutra ne stave neku jacu graficku ta 555 mi nema nikakve veze s mozgom.

naravno da se moze zamjenit, ima ti normalni pcie utor i samo moras pazit na velicinu grafe koju ugrađujes tj. da ti stane unutra jer nema bas puno prostora ali gtx560 provjereno ide, imas na yt-u kako lik mjenja grafu, da se promjenit i disk, i ram i neznam sto jos jer je to normalni pc samo malo kuciste.
za kolko ga mozes nabavit?

Imam ga priliku dobit za 6000kn .. Toliko je otprilike i na njihovom sajtu - 1200$. Ali gledao sam neku zaradu na tome o.O Ali tu ubiti se dobivam brand name, kao i Apple i slično ..
Ali jako me privlači .. Možda bih čak premjestio ga u veće kućište ( dijelove iz x51) i sam kupio drugu graficku a sadasnji pc prodao .. Kućište od Alienwarea se isto može prodati po dobroj cijeni .. Makar mislim
EDIT: Upravo prilam s tehničkom podrškom i lik je podosta optimističan haha :) . Sad cu vidit sto kaze

gle, ako ti mislis vadit te komponente i stavljat u vece kuciste i onda jos kupovat bolju graficku, ne isplati ti se jer dobijes bar tri puta bolji stroj kad ga ides slagat. ovo ima prednost sto je malo i mozes ga stavit bilo gdje a jos i super izgleda.

Dakle evo lik na supportu mi kaze da se može ugraditi, spominjao mi je nekakav njihov dakle proširivač ( kao nekakvo kućište za grafičku ) koje košta nekih extra 100kn (20$) .. Pa cu sad jos vidjeti s njim .. Javim tu sve
Sada mi nudi i nekakav njihov Dell Advantage, koji je naime još free to use, ali daje prednosti i akcijske cijene na njihove tehnologije, i kaže da mogu ugraditi grafičku bilo koju, ako bude problema da oni mogu poslati još nekakve utore što ja znam tako da sve staje .. Ugl mogu i od njih naručiti karticu direktno sa tim svim ležištima

>Alienware
>Alienware
>Alienware
>Alienware
Nemoj bezveze bacat pare na fensi osvjetljena kucista.
BTW, koriste custom matične tako da nećeš moć overclockirat ako ne misliš platit 300+kuna.

a otkud uopce mislis nabavit taj pc?

Alienware desktop računari su preskupi obzirom što nude. Čak sam čitao u nekim reviews da su bučni pod opterećenjem, što je dodatni minus. Grafika je referentna a vodeno hlađenje nije baš neko najkvalitetnije. Jedini veliki plus jeste dizajn kućišta (spoljni i unutrašnji). Al nedovoljno da opravda toliku cijenu.
Za iste pare se može sklopiti BOLJA konfiguracija (nereferentna grafika, neko corsair vodeno hlađenje, bolja ploča, memorija, napajanje). I ostane ti još novca preko..

on ne govori o tom alienwareu, nego onom malom.

Moja greška. Ali svejedno je princip isti - alienware skupo prodaje ime i bolje sam sklopiti konfiguraciju. Jedino što bih kupio da imam brdo para jesu njihovi laptop računari. Desktop ni tad.

I kad bi imao novca, opet bolje uzet neki custom laptop tipa Sager ili Compal, meni su puno ljepsi i puno su jeftiniji.

Isprike na dizanju teme ali evo da ne otvaram novu bespotrebno..
Dakle interesantan mi je ovaj PC, ponajprije zbog dimenzija, jer zbog prirode posla često putujem avionom, a kupovati laptop za gaming baš i nemam namjeru.. (to bi tek bilo preskupo s upitnom mogućnošću nadograđivanja u budućnosti)
Jasno mi je da je i Alienware X51 skuplji nego kad bi sam slagao sličan mini gaming PC, ali isto tako nebi baš riskirao s custom PC-jem kod ukrcaja u avion, original brend mi daje određenu sigurnost što se toga tiče... Isto tako komponente su upgreadane i stvarno se može dobiti solidan stroj za ok lovu.. no ipak plaćam i neke stvari koje mi ne trebaju.. (dizajn, periferija, blu-ray..)
Tu dolazimo do onoga što me zapravo interesira, a to je, postoji li alternativa ovom PC-ju? Nešto manje fensi, više isplativo a opet kompaktno? Konkretno igrala bi mi računala koja su "plosnata", tj. imaju malu visinu kao Alienware, ne igraju mi "kocke".
Ne treba mi poseban dizajn, periferija i optički pogon, za SSD mi treba mjesto ali bi ga stavljao naknadno, kroz godinu, dvije.
Bitno mi je da se kroz par godina može zamijeniti procesor i grafa... (tu sam laik, znam da mora biti ista arhitektura, znači nešto što će biti podržano još minimum 4-5 godina)
Savjeti? Preporuke?
Hvala!

Cek, sto imas riskirat kod ukrcaja custom PC-a na avion, a sto se ne desava sa navedenim alienware racunalom?
Po cemu mislis da je PC bolji od prijenosnog racunala, pogotovo ako cesto putujes? Nadje se odlicnih prijenosnika u cijeni stolnih alienware racunala sa kojima nemas sto razmisljat, a nadogradnja te toliko ne brine, naprosto ga prodas i uzmes novi. Pogotovo ako si cesto u USA, s obzirom da onda sve to obavljas tamo, po bitno nizim cijenama i sa manje muke.

Mišljenja sam da bi me za custom PC mogli tražiti da ga otvaram, možda griješim, ako netko ima iskustva neka napiše.. Ne radim u US.
Ne želim ići na laptop iz više razloga.. prvo nadogradnja, drugo prodaja (imao sam već laptopa pa znam kakva je pušiona na cijeni nakon par godina), treće igram na monitoru, četvrto cijena..
Prenosivost mi je jedino bitna zbog aviona, nakon toga će stajati na jednom mjestu.
Vidim i ja da je ovaj Alienware skuplji nego što bi trebao biti, pa sam malo tražio dalje, i jedino što sam zasad našao je custom PC Raven Z Mini-ITX.
Većinom odlične ocjene na testovima, niska cijena i dobar izgled su me dosta zainteresirali za ovaj PC.
Našao sam na caseking.de navedeno kućište uz mogućnost biranja komponenata, pa bi molio nekoga za savjet.. evo ja sam složio OVU konfu, pa me sad zanima jel to što valja, i kakav je potencijal za zamjenu cpu+gpu za nekoliko godina?
I naravno ako netko ima kakav drugi prijedlog, svi savjeti su dobrodošli..
Hvala!

U danasnje vrijeme pokraj toliko online trgovina i konkurencije ne isplati se uzimati sklopljenu konfiguraciju. Uvijek na necem stede i napusu cijenu.

Evo da ti skratim muke, citajuci malo na googlu sto se desava:
ljudi imaju neka iskustva sa nosenjem desktop racunala u avion, kazu da nije bilo problema sa samim unosom buduci da ide u prtljazni prostor u avionu. Ono sto jest problematicno je kako se osoblje odnosi prema torbama opcenito, a to je da se bacaju uokolo.
Navodno postoje neke torbe ocvrsnute za prenosenje desktop racunala, dodatno ih zamataju u odjecu i slicno, ali i dalje se desava da se prtljaga gubi, da sa pokretne trake islizne i tresne na pod i slicno. To bi mozda bio dovoljan razlog da ipak razmislis o notebooku nekakvom i nosis ga sa sobom, te u potpunosti izbjegnes predaju u prtljagu.

Ma nikakvu osjetljivu elektroniku u prtljagu za bilo kakva putovanja gdje te odvajaju od procesa ukrcaja i iskrcaja.
Znam poprilično ljudi (uključujući mog bivšeg šefa) koji su kompletno ostali bez prtljage. Pa ti misli ako ti je gore
posao, podaci, dokumenti, passwordi.
Ako moraš putovati, a treba ti jak stroj - laptop. I gotovo. Ako ne, naranvo i smartphone ili tablet su okej.
Mislim, pa čemu ideš toliko u inozemstvo ako ti je problem nešto sitno novca
izgubiti nakon 4 godine korištenja laptopa???
Što se tiče izbora laptopa, mislim da je najmodularniji alienware, ali relativno su okej svi iz vrha ponude.
Ako imaš poseban monitor, super - uzmi jak laptop ali sa malim ekranom. Inače, evo neki popis;
Dakle Alienware 17, Toshiba qosmio x70, Asus RoG G750JZ, MSI GT72 , HP Envy, Acer Aspire V3...
Uglavnom tražiš "desktop replacement" kao okvir pa gledaš što bolji procesor i grafiku a ekran vidiš
dali ti treba pošteni ili ima kakav kompromis sa manjim.
Ok...dakle u zadnje vrijeme gledam konfiguracije, vec napravljene PC i tako to. Narvano, primjeti se da se cijena u već kupovnim PC-evima nabije do neba, a performansi nema (Puno para, a malo muzike).
I ugledam Alienware X51...prihvatljiva cijena a dobar PC.
Slušam i čitam recenzije i sve odlično dok ne naiđem na nešto ovako: "Battlefield 3 se mora igrati na medium ili ide ispod 30 FPS". Uzeo bih to za istinu da nisam prije gledao video u kojem je BF 3 na "Ultra" i izgleda predivno.
Još što mi se sviđa je to da stvarno ne zauzima puno prostora.
Ali, postavlja se pitanje...je li Alienware na ovaj PC stavio realnu cijenu ili je samo još jedan u nizu od pre-skupih PC.