Sport

Real Madrid C.F.

Cordas pon 17.5.2021 19:53

Zidane je zapravo napravio dobar posao ove sezone s obzirom koliko je ekipa imala problema sa ozljedama, a i koliko je to zapravo loša i istrošena ekipa. U napadu praktički jedini ozbiljan igrač je Benzema, ostalo klinci. Iskreno, ne vidim da bi puno drugih trenera se bolje snašli u toj situaciji. Polufinale LP i borba za trofej do zadnjeg kola su sasvim ok. I dobra igra u svim većim utakmicama osim u uzvratu protiv Chelsea. 

 

Inače, ne znam kako je drugima, ali meni je ovaj Real postao baš smor zadnjih godina i uopće se ne mogu prisiliti gledati utakmice. Igra je dosadna i nema nikakve atraktivnosti u igri. Osim Modrića i Kroosa nema mi nekih igrača koje mi je zanimljivo pratiti. Zidaneov nogomet protiv malih ekipa je užas za nas gledatelje. Krajnje je vrijeme za neke promjene i nadam se da će ovo ljeto biti nekakvih osvježenja, kako igračkih tako i trenerskih. Kažem, Zidane je ok, ali osvježenja su potrebna na svim poljima. Koliko su svi kritizirali Mourinha, ja od njegove druge sezone u Realu nisam gledao zabavniji i atraktivniji nogomet. 

Hexfire pon 17.5.2021 22:02

Zidane se oslanja najviše na individualnu kvalitetu igrača što još prolazi protiv velikih ekipa, ali uopće nije uspostavio mehanizme u igri koji bi olakšali igru protiv ekipa koje se dođu braniti. Izgledamo ko loša verzija Stoke City sa ovim konstantnim ubacivanjima lopte. Ko da su nam u vrhu napada Peter Crouch i Krstanović.

Ali realno gledajući cijelu sezonu ova ekipa je postigla puno bolji rezultat nego je trebala.

Raul se spominje kao jak kandidat za nasljednika, ali osvježenje ekipe je najbitniji dio.

Pitanje je kak su financije i ima li realnosti u Mbappe Haaland kombinaciji. A i dalje je tu problem Balea i debelog Hazarda. Tko god dođe na klupu imati će puno briga.

rooswelt1991 pon 17.5.2021 22:47

Slažem se s svime.

 

Ove godine Real se realno trebao boriti da uopće igra LP sljedeće sezone.

Od igrača koje smo imali u drugoj polusezoni, Modrić, Kroos i Benz su jedini vrijedni spomena. Naravno ne zaboraviti standardnog Casemira, ali on nije ništa donio naprijed, a od iza standardno, s malo više kartona nego inače.

 

Kako igrati pola godine bez kompletne obrane, s jednim Lucasom Vazqezom kao desnim bekom. Ili Valverdeom u nekim utakmicama čak.

Vezna linija je prestara, koliko god oni znali dobro igrati, treba tu snage za naganjati se s mlađim. Svaka utakmica, a to se pogotovo vidjelo u polufinalu, gdje suparnik stisne tu veznu liniju, ostatak momčadi se pogubi.

Napad katastrofa. Benzema je još odigrao iznad svog standarda, ali doslovno nije imao nikakve pomoći. Tu it amo po koji bljesak brazilaca, ali to su sve klinci koji očigledno još nisu dorasli ovome.

 

Što se tiče zizua, i tu se slažemo, nije on neki trener koji će uigrati akcije, ali zna posložiti momčad tako da svaka indivudalna kvaliteta, svakog na terenu funkcijonira točno kako on želi.

Problem je što ove godine nije bilo te kvalitete, ili je prestara, ili ozlijeđena, ili nedovoljno spremna za igrati na visokom nivou.

 

Što kud sad kako, ne zna ni dragi Bog.

 

Obrana je u totalnom rasulu, Mendy bi mogao igrati, Carvajal ozljeđen toliko dugo da ga ne pamtim kad je igrao zadnji put. Središnji braniči svi zreli za mirovinu, ili u slučaju Militao-a, za invalidsku.

 

Vezni red Valverde nije loš, ali definitvno ne može igrati s svetim trojstvom. Iako imam osječaj da Casemiro još može pružiti jednu dvije dobre sezone, Luka i Toni moraju na klupu, barem pola utakmica koje su odigrali ove sezone.

Ostatak vezne linije nije vrijedan spomena.

 

Napad totalni remont. Benz neće odigrati ovakvu sezonu opet sigurno, Vini još može proći, ostale prodati, osim eventualno Rodryga kojem defitivno treba neka posudba.

 

Problem je stadion, corona, manjak prihoda, tako da bi mogli gledati još jednu sezonu mučenja. Da je kojim slučajem prošla Superliga (270mil samo za sudjelovanje tamo), još bi se nešto moglo i napraviti.

Ovako bojim se da će opet biti samo krpanje s čime već raspolažemo...

sstrmi čet 15.7.2021 20:27

🚨 Official: Real Madrid closes the 2020/21 financial year with a positive result of €874,000.

The club has a net equity of €534m and a treasury of €122m as of June 30, 2021. The club's net debt has also decreased from €240m at the end of the 2019/2020 season to €46m at the end of the 2020/2021 season.

rooswelt1991 sri 20.10.2021 10:18

Znači ono, ne može čovjek vjerovati, da ne znam koga imaš na terenu, dok igraju Casemiro Kroos Modrić, to je druga dimenzija.

Nije da je ostatak veznog reda loš, Real vjerovatno ima top 20 veznih na svjetu da sjede na klupi, ali kad ova trojica igraju, to nije normalno.

Teško će ova sezona išta donijeti, nema šanse da njih trojica izguraju ostatak sezone bez odmora i ozljeda, a izbacis samo jednog, i Real ne može dobiti Sheriff 

 

Prvi put ove sezone Real igra s njima trojicom, i odmah 5 komada. Njihova simultana kretanja, pokrivanja prostora i u obrani i u napadu, mirnoća s kojom igraju jednostavno se ne može usporediti ni sa kojom drugom varijantom.

A na klupi ti sjede Camavinga i Valverde, dva igrača za koji bi vjerovatno igrali u bilo kojem drugom klubu...

 

Real bi trebao kupiti klub tipa u portugalu, i uigravati cijelu momčad mladih, i onda switchat cijelu liniju od jednom. Tipa 2023 mjenjamo napad, 2025 obranu, 2027 vezu 

 

 

 

michael čet 28.10.2021 08:48
Hexfire kaže...
Naravno da bude, ali sad ni u jednom klubu nemaš prave zvijezde. Evo ovo danas je bilo natjecanje tko je lošiji.

 Kako ne? Hazard je tu, koji pokazu nevjerovatne sposobnosti ozljedivanja kao i Bale.

Salu na stranu mislim da je jednina zvijezda Aguero koji je izgledao jako dobinantko na Realovom obranom.

 

 

Ali ova utakmica sinoc mi nije jasna, izgleda kad ne mozemo napravit kontru ne mozemo ni zabit.

rooswelt1991 čet 28.10.2021 12:24

Gledao sam i sinoć tekmu, dakle ako ne igraju Luka, Kroos i Casemiro, ali baš sva trojica, mi smo totalno izgubljeni.

Asensio je izgleda gotov što se tiče reala, sinoć odigrao sat vremena, a da ga čovjek ni vidio kako treba.

Još luđa statistika je da je Hazard igrao, ja čovjeka nisam vidio s loptom.

Marcelo je barem 20kg pretežak 

 

Da nema Vinija, izgledali bi kao prosječan tim za sredinu tabele.

 

I da, čini mi se da postoje žestoki klanovi u svlačinici, baš se vidi da Vini i Benz ne surađuju. U par situacija, Benz traži Kroosa, kad ima otvorenog Vinija, a ovaj traži rodryga, iako mu je Benz skoro pa savršena opcija.

Obrana još kako tako, iako izgleda kao da ih je netko puškom tamo natjerao. Alaba očito, a i sam je to rekao, ne želi igrati obranu, Militao hoće stalno ići naprijed (u onoj prilici kad su pogodili stativu, Dani je morao pokrivati za njega).

Bekovi još gori, lijevi ne služi ničemu, jer Vini stalno gnjavi tu loptu i ide sve na solo prodor, a desnu stranu smo zadnji put koristili za vrijeme Di Marie...

Sve se svodi na isto, daj loptu Kroosu, on će naći nekoga, daj loptu Viniju on će dati euro gol. Ako to ne prođe, jbg...

 

Ne mogu vjerovati da smo mi igrali cijelu utakmicu, protiv momčadi koja se brani 90%, i da čovjek se ne može sjetiti tri prilike.

Nije trener tu kriv, jednostavno nemamo roster za nešto bolje.

 

Stopera boljeg nemamo, napadača samo nemamo, bekove ne želi nitko igrati, a ova trojica u vezi jednostavno ne mogu izgurati cijelu sezonu da svi stalno igraju.

Da smo bar isplati iz LP-a, pa da se da treneru da uigra momčad, pa makar i po cijenu gubitka 10ak tekmi. Siguran samd a Camavinga i Valverdi odigraju 10ak tekmi u kontinuitetu, da bi to napkon proradilo.

A na zimu barem posudit napadača, jer ovo je žalosno za gledati...

LeskiRM pon 13.12.2021 16:39
rooswelt1991 kaže...

Kako će se ove godine Atleti prošetati kroz LaLigu, to nije istina.

Sevilla, Sociedad, Real i Barca će se boriti za Ligu prvaka za sljedeću sezonu....

 Lagana šetnja ...

LeskiRM čet 30.12.2021 14:28

Rudiger se sve češće spominje u kontekstu Reala, ne bih imao ništa protiv vidjeti ga. Doduše stoperski par Alaba-Militao je solidan u prvenstvu. Svakako se nastavlja sjajna trasnfer politika. Nepojmljivo je da se Realu desi ono kaj se dešava Barci.