Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

ibme74 uto 19.11.2019 16:11
Louis Pluto kaže...
Anđeo bez falinge kaže...

Što se tiče smjene generacija Dalić ima više sreće nego pameti..

Tko ne bi uveo Petkovića, Brekala, Perića, Vlašića, Oršića koji već igraju na vrhunskoj razini a ima ih tu za budućnost još, koji tek dolaze.

 a i Rog i Pašalić igraju super... nadam se danas gledati ovako nešto...

volio bih vidjeti Jedvaja na stoperu a i Bartolecu treba dati šansu da se uigra na beku, Roga i Pašalića svakako treba isprobati ili da bar 90 minuta osjete reprezentaciju a Kovi je po meni zadnji vezni/pleymaker idealna pozicija, Rebiću treba dati da igra, dugo nije i po mogućnosti što dalje od svog gola , Oršića postaviti na svoju standardnu poziciju...

 

 

 

Brekala nema igrao je za u21, Rog i Kovačić su toliko puta gurani i ništa nisu pokazali, po meni je vrijeme da se priliku daje novim igračima tipa Moro, Ivanušec i slično, pogledaj samo koliko su nam značili u ovim kvala sježa krv kao Petković, Vlašić, Brekalo, Livaković... iskreno da je Kalinić ostao prvi golman teško bi mi do EURA, pogotovo ako bi vrh napada morali "krpat" sa Dujom Čopom i Livajom...

Louis Pluto uto 19.11.2019 16:23
ibme74 kaže...

Brekala nema igrao je za u21, Rog i Kovačić su toliko puta gurani i ništa nisu pokazali, po meni je vrijeme da se priliku daje novim igračima tipa Moro, Ivanušec i slično, pogledaj samo koliko su nam značili u ovim kvala sježa krv kao Petković, Vlašić, Brekalo, Livaković... iskreno da je Kalinić ostao prvi golman teško bi mi do EURA, pogotovo ako bi vrh napada morali "krpat" sa Dujom Čopom i Livajom...

 ne možeš tako olako otpisivati igrače, pogotovo ne takve igrače, Kovačić igra u životnoj formi i očigledno je sadašnja igra plod rada trenera s njim, nekim igračima mora se pristupiti drugačije kako bi dali najbolje što mogu, Rogu u stvari nitko nije ni dao priliku do sada, čovjeku koji godinama sjedi na klupi ne možeš u reprezentaciji davati prilike, to je uzaludan posao, sada kad igra i u formi je daj da pokaže što u stvari zna i može a u kaljariju igra vrlo dobro

fer-de-lance uto 19.11.2019 17:02

Dosta izmijenjena postava po ovome, i očito drugo poluvrijeme s drugom postavom (standardnom - da se ne osramote porazom), kak to već ide u prijateljskim tekmama.

Uglavnom, bit će zanimljivo vidjet ovu postavu.

  

 

wyks uto 19.11.2019 18:14
fer-de-lance kaže...

Dosta izmijenjena postava po ovome, i očito drugo poluvrijeme s drugom postavom (standardnom - da se ne osramote porazom), kak to već ide u prijateljskim tekmama.

 

Meni je ovo vec dosta alarmantni pokazatelj da nema kontinuiranog napretka i kao da se biraju utakmice na kojima se ozbiljno igra. Pa sam jako pesimistican za slijedeci Euro.

 

Kad se pogledaju kvalifikacije - sve do jedne velike reprezentacije - plus Ukrajina, Portugal i Svicarska, su ne samo rasturile skupinu nego su poput Engleske recimo - unistile suparnike. Kad se pogledaju gol razlike, to izgleda zastrasujuce, svi iz top 8 imaju 25+ golova naprema 6-7 primljenih.

Mi smo, ako izuzmemo Slovacku (gdje su se Slovaci psihicki raspali u obje utakmice) zabili samo 10 golova u 6 utakmica. Belgija i Italija u jacim skupinama imaju prosjek od 3.5+ gola po utakmici.

 

I sad mozemo komentirati svasta - no ostaje cinjenica da mi nikad nismo kvalifikacije toliko dobro odradili kao konkurencija, Belgija vec godinama gazi kvalifikacije.

I lako je sad govoriti da je Engleska imala tog i tog protivnika, ali imali smo i mi Estonce i takve ekipe pa nikad ne bi zabili preko 20 golova.

 

Ovo ce, prema kvalifikacijama, biti najjaci Euro jos od 1996. jer su se kvalificirale sve jake reprezentacije i to neke i 3 kola prije kraja, dok su kvaliteti vratile reprezentacije Nizozemske, Italije, Ukrajine i Turske.

 

Ostaje samo pokazatelj da smo od top reprezentacija mi i Svicarci jedini imali problema u skupini, u biti samo mi, jer su Svicarci imali Dansku u skupini, koja je kvalitetom ipak daleko jaca od nase cijele skupine, koja je bila mozda i najlaksa skupina u kvalifikacijama.

fer-de-lance uto 19.11.2019 18:32

Istina, i općenito mi uvijek imamo najlakše skupine za kvalifikacije za svako prvenstvo, i uvijek je tak.

Ali opet, nije to ništa čudno, nemamo mi kvalitetu da bi mogli razbit ikoga (kao što to rade top repke), ali imamo jebeno puno sreće, i kad nam repka angažirano igra svašta se može dogoditi.

To su čari nogometa, lopta je okrugla...

Jer da je suditi po igrama u kvalifikacijama mi bi na svakom prvenstvu do sad bili zadnji u skupini s gol razlikom od bar -30, ali uvijek se naši provuku.

Znaš kak kažu, bolje se rodit bez pimpeka nego bez sreće, jer ak imaš sreće i pimpek ti naraste 

 

 

Louis Pluto sri 20.11.2019 15:15

problemi s motivacijom, lako ćemo sindrom... repka je koliko se sjećam jedino na svojim prvim kvalama za euro pregazila skupinu skupa s italijom ali tada nije manjkalo motivacije, već druge za svjetsko jedva su prošli... kada se spoji našpananost drugorazrednih reprezentacija koje igraju protiv druge reprezentacije svijeta odnosno nemotiviranim doprvakom dobiješ hod po trnju...

VladimirLem čet 5.3.2020 12:35
morbida kaže...

Liga nacija- Hrvatska, Švedska, Francuska, Portugal , najteža skupina , idemo se osvetiti Francuzima i Portugalcima .

 Da ih dobijemo i sve 4 utakmice to je opet nikakva osveta.

exer1234 čet 5.3.2020 12:41

smijesni ste, kakve osvete? 

 

po meni liga nacija nema nikakvog smisla

 

imas euro, imas svjetsko, to su prvenstva koja se gledaju i koja su zanimljiva.. 

 

liga nacija je sranje, samo prekida klupska prvenstva usred sezone.. plus imas jos i kvalifikacije za sljedece svjetsko.. ugl smece, nisam pogledao niti jednu utakmicu , niti cu pogledati

VladimirLem čet 5.3.2020 12:51
exer1234 kaže...

dajte samo EURO i svjetsko i ok... ne treba nista vise.. kakva liga nacija,,cemu to? ajd objasni cemu? koja je svrha??? 

 Daje priliku izbornicima da koliko toliko uigraju postavu i taktiku, 10ak utakmica kvalifikacija u 2 godine prije velikog natjecanja je puno premalo. Smanjiti ligaške utakmice i dati više prostora nacionalnim selekcijama. A to se naravno neće dogoditi jer to nema financijske računice kao ligaška utakmica za Božić ili 2 domaća kupa.

VladimirLem pet 6.3.2020 12:34
exer1234 kaže...

nacionalne utakmice su boring za gledanje osim ako su u smislu euro ili wc , eventualno kvalifikacije.. 

 Trebao ti je cijeli dan da smisliš takav "odgovor"  Ajd dobro imaš svoje mišljenje, a moje je mišljenje da tvoje mišljenje loše razmišljanje. Eto možda ti sad pregori mozak 

cvaja997 ned 6.9.2020 19:51

Nažalost nikada. Poznat mi je "slučaj". Takav sam i ja, slab u glavi. Zadovoljan sam sa minimalnim, a mogu puuuuuno više, jače i bolje. To onda stvara dodatni stres i na kraju si u banani. On sa druge strane ima nevjerojatnu sreću. Takvi klubovi, milijuni eura, a zapravo je prosječan igrač sa trenutnom psihom. Sve je u glavi, pogledaj samo C7 Ronalda (najlakši primjer). Čovjek je stroj. I ne misli da se odriče bilo čega takvim stilom života. Da je Kova takvog karaktera, a tek sam... Al lako njima, lopta je okrugla, Hrvatska je mala, možda bude još koja dobra generacija za vrijeme mog života! 

fighterZu uto 8.9.2020 23:11

Ma loše sve to izgleda. Bez Modrića/Rakitića/Brozovića sredina je loša, kako će to izgledati kad Modrić i Rakitić više ne budu vodili sredinu terena, ne znam. Vjerovatno neko bude iskočio od ovih mladih igrača, teško da će iskočiti neko na razini Modrića, ipak je on klasa za sebe. Brozović je daleko naš najbolji igrač sredine terena uz Modrića i trenutno jedini igrač na kojeg se uvijek može računati da će dati maksimum.

 

Utakmica sa Francuzima - sve u svemu je bila ok sa naše strane u odnosu na Portugal (no obrana jao jao). Francuska jednostavno ima više kvalitete u svojim redovima. Pogotovo se to osjeti sa ovom kriminalnom obranom u zadnje 2 utakmice. Lovren - postavljanje, sporost, skok igra, daleko je to od njegovih najboljih izdanja. Pušta na sve strane i ovako kvalitetne ekipe poput Portugala i Francuske to neće propustiti.
Kramarić treba na klupu, ne mogu ga više gledat u ovoj napadačkoj formaciji. U kvalifikacijama je sjajno funkcionirao tandem Vlašić - Petković. Zbog čega mijenjati nešto što odlično funkcionira u napadu mi nije jasno.

 

Također tu je i motivacija koje očito nema za ove utakmice u ligi nacija. Nisu nešto ni Portugalci ni Francuzi bili motivirani kao što inače znaju, a o nama da i ne govorim. Eventualno što ove utakmice mogu pokazati tko je spreman za prvih 11 i to je jedino što Dalić eventualno može izvući iz ovih utakmica.

dreadmoore pon 21.9.2020 18:58

Ma oni su uspjeli nema se što reći, ima mladih neka se bore i Modrić je tu negdje sa opraštanjem jbg godine čine svoje.Njima hvala valjda ćemo za 20 god osvojiti svjetsko prvenstvo.

morbida sri 14.10.2020 22:52

Stvarno nemamo sreće sa Francuzima , a suđenje protiv njih je uvijek katastrofalno , nije nam suđen penal i onakav korner što se odbilo od Francuskog igrača je žalostan , igra u prvom djelu nije bila dobra , ali veseli me drugo poluvrijeme , mislim da imamo dobru budućnost sa ovim mladim igračima , Vlašić je najveći dobitnik za nas u ovoj ligi nacija , mislim da ćemo ostat u prvom rangu lige nacije što je dobro jer ćemo nastaviti igrat protiv top ekipa .

fighterZu sri 14.10.2020 23:08

Francuzi odigrali onoliko koliko je potrebno, standardna priča za njih. Još samo da se makne Vida na klupu i napokon ćemo početi dobivati i ove Francuze. Lik ima toliko loše kretnje i postavljanje u zadnje vrijeme da je Mile Škorić za njega jaguar. Vlašić je uz Modrića trenutno najbolji igrač i svaka mu čast na putu koji je odabrao za svoju karijeru i nadam se da će tako nastaviti.