Sport

GNK Dinamo Zagreb

Taraba ned 14.8.2022 00:09

Dobra partija Dinama večeras. Zaslužena pobjeda. 

 

Moje zapažanje: Ljubičić nije neko pojačanje bez obzira što mu bek nije pozicija, profesionalni nogometaš se mora adaptirati na poziciju koja mu data, a ovaj i nakon čini se 6 utakmica još nije i ne znam kad bude. Sve u svemu nije nešto pokazao do sad u ovih 7 tekmi overall ...

plavi08 ned 14.8.2022 00:39

Velka Gospa a u Splitu -7. Onda se prića o globalnom zagrijavanju.  (bez obzira na 2 tekme razlike tradicija se nastavlja već 15-ak godina)

 

Pomiješanih sam razmišljanja/osjećaja jer sam bil ljut većinu tekme na Čaćieve ideje. Pogotovo kad se napokon odlučio na izmjene i uvede Gojaka umjesto Ademija. 

Ne znam više kaj da mislim o Čačiću, al ga neću kritizirat bar do 3 izgubljene tekme. 

 

 

PzKpfw ned 14.8.2022 11:04

 

Ah, ta divna zagrebačka noć!!

 

Na zapadnoj tribini vidjeli su se neki od pripadnika stare garde BBB. Ostarili ljudi.

 

Baturina igrač tekme. Pravi je majstor.

Ademi je pravi kapetan. Igračina. Najbolji igrač HNL, te bi jači od mnogih naših razvikanih reprezntativaca.

 

Vidi se da dZG ima dobru momča, a i bome klupu. 

 

Čačke utišao sve moguće mačke. Zavijale te mačektine proteklih dana, da Dinamo nema igru, da trenere treba otići, da bi trebao igrati ovaj, pa onaj,..bla, bla,...

Neka mace zavijaju i dalje, Dinamo iz Zagreba kolosalno ide dalje.

 

Cijeli grad je čuo huk sa stadiona, te veselje plavog puka.

Tak' treba biti.

 

DZG imao 11 udaraca po gol, 4 ušla.

 

Kako su samo tribine pjevale u deliriju pobjede:"Nikome nije lepše neg je nam, barem da je tako svaki dan"

C64 ned 14.8.2022 12:35

Sada se  vidi kvaliteta Dinama u prošloj sezoni, kada smo igrali konstatno dvije utakmice tjedno uz par ozljeda važnih igrača

Hajduk dvije odgođene utakmice i samo jedan tjedan uz dvije odigrane utakmice i koliko ima problema u takvom ritmu

Čestitke stručnom stožeru i igračima!!!

60nine ned 14.8.2022 13:40

kaj je najbolje, Hajduk uopće nije igrao toliko lošije koliko to rezultat pokazuje. Imali su preko nekoliko jako dobrih prilika, ali im jednostavno nije ulazilo ili je Livi bio na visini zadatka (konačno)

 

ja ću čestitati svima jer je bila dost dobra tekma, pravi derbi... i sretno oba kluba u Europi dalje

 

btw, jel mi netko može objasniti zakaj Oršić grije klupu 3/4 utakmice? Ne pratim baš tak revno nogomet da bi znao pozadinske informacije, jel ozljeđen il kaj pa nije spreman za cijelu tekmu?

cvaja997 ned 14.8.2022 22:40

Gledam asistenciju Petkovića za gol Baturine. Onda gledam njegovu poziciju prilikom gola Ademija. Čovjek je idiot. Zna igrat nogomet, al nema motivacije očito. Pospremio je igrača Hajduka u džep kod asistencije. Postavljanje kod gola Ademija je nevjerojatno. Šteta, šteta. Što neće. Ne grize.

PzKpfw pon 15.8.2022 10:59

 

Čačketa su svi već otpisali, svi "nogometni stručnjaci" htjeli su mu dati nogu, novinari, navijači, članovi forumaši sa bugovog Foruma...
Javno je samo gosp. Davorin Olivari rekao da se ipak još malo pričeka. Glas razuma u pari Internet stručnjaka opće prakse.
Sport, politika, medicina, itd...sve imaju u malu prstu, a niš u vugla.

 

Igra kaj se mene tiče, neka bude kakva god. Samo da rezultat ne trpi. 

Nemojte da radi familije, trpi biritija.

 

Utišali smo sve moguće stručnjaka, bilo ove naše, bilo ove kaj ne vole Dinamo iz Zagreba.

Sada nisu toliko glasni. Ajd, bar su zabili lijepi gol. Baš onako evropski. 

Srećom, nisu radili probleme kao prošli put, pa optužili nas za to.

 

 

DZG ima 4 najbolji start sezone od početka iste.

Članak.

 

cvaja997 uto 16.8.2022 22:53

Dobro je, ima Dinamo šanse u Zagrebu. Umjetna trava je njihov glavni adut, bila. Imaju jako zanimljiv ustroj Norvežani. Nevjerojatni su. Misija, vizija, pristup radu. Čak bih bio ok da prođu dalje, Dinamo nema šanse u grupi LP. 

C64 uto 16.8.2022 23:25

Zahebani norvežani. Prvo poluvrijeme su pretrčali 5 km više, praktično su imali igrača više.

Drugo poluvrijeme puno bolje. Petković je podsjetio na onog od prije dvije godine. Šteta što nije dao gol

Jako će nam faliti Mišić. Kada je došao u Dinamo, nije bio dobar. Sada je po meni, ponajbolji Dinamov igrač.

fighterZu uto 16.8.2022 23:36

Ne znam što bih rekao na ovu utakmicu. Nisam ljut zbog poraza koliko zbog sljedećeg... Iz ekipe koja je imala mentalitet da dobiva svaku utakmicu počeli smo kalkulirati. Samo da nam se to kalkuliranje ne vrati u uzvratnoj utakmici. A sve kreće od stručnog stožera, koji je takav mentalitet prenio na igrače. Protiv Hajduka jednostavne akcije sa povratnim loptama. U toj utakmici sam bio oduševljen kako jedna povratna lopta može promijeniti akciju na bolje. Ovdje sve suprotno, nitko ne odigrava povratnu, zašto? Zbog čega ne koristiti ono što funkcionira jako dobro.
Obrana - onih prvih 60 minuta je bilo koma za gledati, ljudi upadaju po terenu, kližu se. Znam da je riječ o umjetnoj travi, ali da profesionalni igrači toliko plivaju na utakmici, nevjerovatno. Ljubičić na lijevom beku najlošije ocijenjeni igrač, sa razlogom. Kako utakmice prolaze tako se vidi da jednostavno to nije njegova pozicija. Previše je tu pogrešaka za ovaj stupanj natjecanja. I stvarno je čudo da nismo primili više golova po toj strani. Dinamo navodno traži novoga lijevoga beka na tržistu.
Sredina - Baturina danas nevidljiv, Ademi isto više na mišiće je danas igrao, jedna od lošijih njegovih utakmica. Mišić defenzivno najbolji na terenu, da nije bilo nekih njegovih intevencija bilo bi svega. Sljedeću utakmicu ne igra zbog žutih kartona.
Napad - Sve sam više dojma da Drmić nije pojačanje za Dinamo, barem što se tiče europskih utakmica. Špikić izrazito loš, u fazi obrane je ispadao na veliko. Oršić, kad treba pucati dodaje i kad ima slobodnog igrača ide pucati. Ne znam što se događa sa njime u zadnje vrijeme.
Zamjene - A ne znam šta bih rekao. Gojak ušao, trči kao da je igrao 90 minuta na terenu (dao 1 gol protiv Hajduka i sad odmah mislimo da je zlatni igrač sa klupe). Ivanušec isto, sva sreća pa ovi to nisu iskoristili. Petković je čak odigrao ok s obzirom na njegove uobičajene predstave. Meni nije jasno zašto je Menalo na klupi, a ušao je jako dobro u sezonu i onda ga Čačić nakon dobrih igara stavi na hlađenje.

 

Svi govore Bodo je loš u gostima, Dinamo to lako dobiva. Dobiva ako bude maksimalno u utakmici. Mediji se previše bahate. Treba uzeti u obzir da Bodo prvi puta dijeli samo jedna utakmica od ulaska u skupine lige prvaka. Znači, ima da lete na terenu. Napadački se čine jako opasnim, defenzivno su posloženi, sad je li faktor samo teren, nisam baš siguran u to. Dinamo ne smije ući u utakmicu jer su ovi "loši" u gostima (sve to pada u vodu sad kad je jedna utakmica u pitanju). Vidjet ćemo tko će igrati umjesto Mišića, defenzivno će jako faliti u igri. U svakom slučaju treba se maksimalno ući u utakmicu, napadački i onda možemo očekivati pozitivan rezultat. Želim da Dinamo sljedeći utorak odigra tako i da uđemo u grupnu fazu. A poslije sve što želim je da se razina igre dovode u red i da budemo konkurentni u nastavku sezone.

PzKpfw uto 16.8.2022 23:41

Ma, joj mogli su ti Bodo-Modo nogometaši i gore proći.
Razbu, pa oni igraju shematski nogomet, kao da igramo stolni nogomet, nogomet na videoigri.
Gdje je tu kreacije, gdje je tu umijeće, gdje je tu duša....?


Igraju dosadni nogomet. Publika im je za teniske teren, al bez uzdisaja kod dobrog poena.

Skrumpirali se, te sretno dali gol. Sudija nas krade. Poništio čisti gol. Kao, ovaj naš u ofsajdu, ajde molite tebra....
Daj kameru kaj je vertikalno, a ne neka iz kosa.

 

Petko, nas sabotira. Možda se zaljubio, možda onako, dosta mu je nogometa...Kao, neka zvijezda, koja zna i može, al neće.
E, ti su najgori. Da samo zadržali Andrića, taj bi dao dva gola.
Petković se ponaša kao da je u pubertetu.

 

Realno trebalo je biti 3:1 za nas.

Zakaj se ovakve tekme igraju na umjetnoj travi? Ak, nemaš pravu travu, kaj uopće igraš nogomet.
Kao da skijaške sportove radiš u Sahari. Kaj nisu igrali na Svalbardu? Mislim kada UEFA fakat sve dozvoli, pa da se igra
nogomet na umjetnoj travi, pri niskim temp., te na kiši gdje je umjetna trava, baš ono skliskaona.


Iako možda ovaj njihov sistem rada izgleda simpatično, to meni više liči na onaj famozni model 1 član - 1 glas.
Sudija je lopov.

 

Norvežani se bojali strašnih BBB, a kad ono ništa. Pravi dinamovci se ne tuku i ne idu na tekme samo kako bi se tukli.
Tučnjava nikada nije rješenje. To je samo problem.

 

Bit' će bolje u ZGB. Ako sudija bude pošten.

Hexfire sri 17.8.2022 06:59

Napokon je došla na naplatu nesposobnost trenera i loša forma cijele ekipe. Prvi ozbiljan protivnik i odmah raspad sistema. Nikakav plan nisu jučer imali kako doći do pogotka. Norvežani im očitali lekciju iz trke, zalaganja i nogometnog umijeća. A i sudac ih nije debelo pogurao kao protiv Ludogoreca. Uspjeli su dati gol iz ofsajda i imali onaj sretni spretni indivdiualni pokušaj Petkovića.

 

I sad potenciraju tu umjetnu travu ko da cijeli svijet ne igra na umjetnoj travi. Ko da su igrali na asfaltu pa im je sve bilo čudno.

BlueMax sri 17.8.2022 08:46

Nije stvar u prvom ozbiljnom protivniku nego o umoru igrača. Bili su spori i lopta je bila spora. 

Nikakve ideje i taktika tu ne pomažu i nema smisla optuživati trenera. Ako si spor ti možeš pokušati ali nećeš uspjeti napraviti ono što ti trener kaže. Dinamo ima 4 ili 5 igrača koji su sposobni igrati u ritmu 2 utakmice tjedno. 

Mislim da je rezultat više nego dobar i da će ih Dinamo doma pregaziti jer će doma protiv ovakvog Osijeka moći igrati s drugom postavom. 

 

C64 sri 17.8.2022 09:43

Bodo prošle godine u konferencijskoj ligi:

- doma sve 3 pobjede uz gol razliku 11:2

- u gostima 3 nerješene uz gol razliku 3:3

Roma ih u kvalifikacijskoj fazi nije uspjela dobiti. U četvrtfinalu malo drugačija priča: 4:0 za Romu i 2:1 za Bodo

 

 

 

BlackMoon čet 18.8.2022 02:32

Bodo je solidna ekipa, čija igra ima i glavu i rep. Ipak, znaju propuhati u obrani i to je Dinamo trebao iskoristiti. Druga je priča šta debeli i tromi Petković više ne može realizirati i ono šta bi moja pokojna baba uspjela. S druge strane, Drmić je za razliku od riječkih utakmica izgubljena persona na terenu, što u prijevodu znači da Dinamo trenutno nema pravog klasičnog napadača. Bojim se utakmice u Zagrebu, jer Dinamo obično tu presudnu utakmicu za ulazak u Ligu prvaka odigra najlošije...na kraju, draže mi je da igraju elitnu ligu, nego Drugu ligu europskog nogometa, mada bi tamo imali i neke šanse bar proći grupu. Ali vratimo se u stvarnost, ovakav Dinamo ne može daleko u Europi ako se nešto drastično ne promijeni.

PzKpfw ned 21.8.2022 12:38

 

 

Petarda je pala. Pero Bombardero, ooo, Pero Bombardero....Perić.....da ih Mađaroni nisu prodali, sada bi oni imali par golova viška, a mi manjka.

Liva branio kao Spiderman.

 

Sada da prođemo i ove majstore sa umjetna trave u srijedu, te bu se dobro.

 

Kapetna Ademi imao već 350 nastupa za Dinamo iz Zagreba. Legenda.

 

Bitno je radi mira u ćiku, da ne gubimo bodove bez veze, da pobjeđujemo što više. Nije bitno kak, samo da je trobod.

 

 

Bjelica, ostani!!

Miro sri 24.8.2022 19:28

Velika večer za Dinamo, na korak od sna, na korak od plasmana u LP...

Idem to pogledati uživo, javim se poslije s dojmovima, u ovom trenu još se ni sastav ne zna.