Etiri sri 2.9.2020 14:34

Powerline kit je ipak prema mome mišljenju i iskustvu najkvalitetnije rješenje, osim u slučaju da se ima mogućnosti sprovesti mrežni kabel kroz zidove.
Osobno koristim powerline i za sada sam prezadovoljan. Gubitak brzine mreže (wi fi ili mreznim kabelom) koristenjem powerlinea je minimalan, gotovo da ga nema.
Preporuča se da powerline kit ima svoju utičnicu kako bi dao max rezultate, kod mene je wi fi adapter spojen u "lupež" u sobi i funkcionira bez problema.
3 opcije kod powerline koje su mi se svidjele:
1. Powerline ima opciju klonirati naziv wi fi postojeće mreže koju daje router pa po cijelom stanu ili kući imate jednu wi fi mrežu
2. Powerline ima opciju stvaranja vlastite mreže (osobno koristim ovu opciju pa mi je u sobama razlicit wi fi od onog s rutera..tako sam se rijesio djece 😅da mi ne opterecuju wi fi mrezu u dnevnom boravku).
3. Moj Powerline na svome adapteru ima i utore(2kom) za mrezni kabel tako da osim wi fi mreze ujedno mozete i mreznim kabelom povezati uređaje (tv, laptop, play station, iptv box...) i tako iskoristiti full brzinu mreže te izbjeći moguću povremenu nestabilnost koja se zna pojaviti kod wi fi mreža općenito.

Moj powerline je entry level 10/100ethernet i 300mbps wi fi..cca 400kn.
Mislio sam se kupiti neki s boljim perfomansama, ali su routeri operatera ionako losi i ne mogu dati vise od 50-60mbps wi fi-a pa se perfomanse boljeg i osjetno skupljeg powerline ne bi full iskoristile, a meni je to za sada sasvim dovoljno.