Škola - osnovna, srednja, faks

Tehnicar za racunalstvo, elektrotehnicar, ili PMG?

Razz sri 16.6.2021 11:04

Znaci vec je kraj skolske godine i dolaze upisi za srednju. Zanima me koja mi je bolja opcija: Elektrotehnicar, Racunalni tehnicar ili cak i PMG? Imam bodove za PMG, ali ne znam jel bih uopce imao volje ici u PMG, pogotovo zato sto je gimnazija. Racunalni tehnicar me nekako najvise interesira, ali kazu da je dosta tezak smjer. Elektrotehnicar mi nekako ispada kao najlaksi smjer, ali nemam bas neki interes za to. Uz to i planiram ici na fakultet, mozda FERIT, mozda FOI. Zivim u Nasicama pa nemam bas nekakve opcije. Vasa misljenja i koje savjete imate za mene?

Šima99 sri 16.6.2021 13:18

To sve ponajviše ovisi o tvojim željama, tehnicar za racunalstvo i elektrotehnicar nisu isti smjerovi, a ujedno nije ni baš lagan kako kažeš, tehnicar za racunalstvo je veoma zanimljiv smjer ako se vidiš u računalstvu i dobar je odabir prije FERIT-a, sve ovisi od škole i njihovih profesora, prije nekoliko godina se još koristio stari kurikulum u srednjim tehničkim školama te sad dolazi novi, mislim da je već došao i da ima veći fokus na samon računalstvu, od programiranja do hardwarea. Elektrotehničar je po meni više smjer za ljude koji će raditi sa strujom odma pošlje škole ili studirati elektroenergetiku ili elektrotehniku (nisam upućen više u te smjerove). O PMG-u ne mogu komentirati kad bez google-a nisam ni znao što je to.

 

Moje osobno iskustvo je da sam upisao tehničara za računalstvo te sam poslje toga došao na FOI koji me ne pretsavlja veliku prepreku. Jedina prepreka su ekonomski predmeti ćij fan je rijetko tko koga zanima informatika. U svakom slućaju, sa sve 3 škole bi trebao moći upisati i FERIT i FOI i bit ćes adekvatno pripremljen.

Kroz srednju školu ćes tek kristalizirati svoj pogled na svijet i dobiti užu sliku toga što želiš. U svakom slucaju, sretno u daljnjem školovanju i nadam se da sam ti bar malo približio te srednje škole. Samo bez žurbe.