Glagoli (Pomoć)

itko??

Glagolske imenice su imenice koje nastaju od glagola - u tvom slučaju, radi se o riječi igranje.
Nema smisla dalje pisati, ovo bi i debil znao googlati.

Nema smisla dalje pisati, ovo bi i debil znao googlati.

Sorry ako sam te uvrijedio, ali tako je...

trebam pomoć oko glagola.. prošli tjedan je moj razred učio glagole.. a ja nisam bio u školi pa to nerazumijem.. a sutra me nastavnica pita... molim vas ako netko ima vremena da mi pojasni ove glagole:
1. Glagoli po predmetu radnje
2. Glagolski pridjevi
3. Glagolska imenica
molim vas da mi pomognete.. tražim po internetu ali nemogu nač baš da razumijem
i još nešto ako možete:
NPR. (iz škole)
Oni nisu dobro igrali jučer.
INFINITIV: igrati
VRIJEME: prošlost
PO VIDU: nesvršeni (bar mislim)
PO PREDMETU RADNJE: NEZZ (molim vas pojasnite)
GLAGOLSKI PRIDJEV RADNI: nezz (molim vas pojasnite)
GLAGOLSKI PRIDJEV TRPNI: nezz (molim vas pojasnite)
GLAGOLSKA IMENICA: nezz (molim vas pojasnite)
glagoli po predmetu radnje mogu biti prijelazni ili neprijelazni. Prijelazni glagoli imaju objekt u akuzativu ( jedem jabuku) dok neprijelazni nemaju ( cvijeće cvjeta)
Glagolski pridjevi mogu biti radni i trpni odnosno aktivni i pasivni. Radni se tvori od infinitivne osnove svršenih i nesvršenih glagola dodavanjem nastavaka -o ili -ao, -la, lo u jednini te -li, -le, -la u množini.
Trpni se tvori najčešće od infinitivne osnove svršenih i nesvršenih prijelaznih glagola i nastavaka:
-n, -na, -no, -ni, -ne, -na-en, -ena, -eno, -eni, -ene, -ena-jen, -jena, -jeno, -jeni, -jene, -jena-t, -ta, -to, -ti, -te, -ta
Za glagolske imenice nisam baš 100% siguran što su, pa neću niti napisati.
PO PREDMETU RADNJE: neprijelazni( barem mislim)
GLAGOLSKI PRIDJEV RADNI: igrali
GLAGOLSKI PRIDJEV TRPNI: nema ga
GLAGOLSKA IMENICA: nisu igrali ( nisam siguran)

ma nisi me uvrijedio.. to stavljam iz šale.. nkj sam našo (jedva) sry ak sam ja tebe uvrijedio

trebam pomoć oko glagola.. prošli tjedan je moj razred učio glagole.. a ja nisam bio u školi pa to nerazumijem.. a sutra me nastavnica pita... molim vas ako netko ima vremena da mi pojasni ove glagole:
2. Glagolski pridjevi
3. Glagolska imenica
i još nešto ako možete:
NPR. (iz škole)
glagoli po predmetu radnje mogu biti prijelazni ili neprijelazni. Prijelazni glagoli imaju objekt u akuzativu ( jedem jabuku) dok neprijelazni nemaju ( cvijeće cvjeta)
Glagolski pridjevi mogu biti radni i trpni odnosno aktivni i pasivni. Radni se tvori od infinitivne osnove svršenih i nesvršenih glagola dodavanjem nastavaka -o ili -ao, -la, lo u jednini te -li, -le, -la u množini.
Trpni se tvori najčešće od infinitivne osnove svršenih i nesvršenih prijelaznih glagola i nastavaka:
-n, -na, -no, -ni, -ne, -na-en, -ena, -eno, -eni, -ene, -ena-jen, -jena, -jeno, -jeni, -jene, -jena-t, -ta, -to, -ti, -te, -ta
Za glagolske imenice nisam baš 100% siguran što su, pa neću niti napisati.
PO PREDMETU RADNJE: neprijelazni( barem mislim)
GLAGOLSKI PRIDJEV RADNI: igrali
GLAGOLSKI PRIDJEV TRPNI: nema ga
GLAGOLSKA IMENICA: nisu igrali ( nisam siguran)
hvala

Mene osobno nisi imao čim uvrijediti, ali moraš znati da neki forumaši ovakve teme smatraju bezobraznima. Uz Google, odgovor na tvoje pitanje se nađe za sekund, a ti otvaraš temu i očekuješ da će netko trošiti vrijeme na to. Dobro, pitanje nije bilo neka gnjavaža, ali svejedno.
Vidim da si dosta mlad, a i nemaš baš puno 'staža' na forumu, pa ti neću zamjeriti. Čak štoviše, dati ću ti par savjeta. :)
1.) Znaš - prije nego što otvoriš temu, probaj googlati svoje pitanje. To stvarno nije teško, a i održava forum čistim.
2.) Dupli postovi, tj. njihovo pisanje jedan za drugim je nedozvoljeno. I ovo čini forum čišćim.
3.) Skraćuj citate! Ostavi samo ono bitno. Također, ovo poboljšava.. Ma znaš već - čistoću foruma.
4.) Ma najbolje je da pročitaš cijeli ovaj podforum. To su službena pravila koja smo svi već pročitali, a nikako da ih se počnemo pridržavati.
To je sve od mene. Opet ponavljam, nemoj ovo shvatiti kao napad na tebe, ne zamjeramo ti. Drži se pravila, i bit ćeš OK.
2. Glagolski pridjevi
3. Glagolska imenica
i još nešto ako možete:
NPR. (iz škole)