Nix ned 12.5.2019 19:43

Zavirim danas u nezeljenu postu i za oko mi zapne naslov poruke:

 

This information concerns the security of your account ...

 

Hi!

I am a hacker who has access to your operating system.
I also have full access to your account: At the time of hacking your account(n....@gmail.com) had this password: ........

You can say: this is my, but old password!
Or: I can change my password at any time!

...

I've been watching you for a few months now.
But the fact is that you were infected with malware through an adult site that you visited.

....

 

tu je i naputak da mu platim u kripto valuti, itd..

 

Ono sto je zanimljivo zaporka je tocna, nekada sam je koristio.

 

odem na https://haveibeenpwned.com i https://www.avast.com/hackcheck  provjerim email, rezultat kaze da je zaporka kompromirana na 8 lokacija, adobe, linkedin, daniweb, .. uglavnom lokacije koje dugo vremena ne koristim. Avast mi je pokazao jednu zaporku koju sam koristio ovdje na forumu, odmah sam je promijenio u autogeneriranu by google. U google kontaktima  provjeravam sve spremljene zaporke i lokacije.

 

No kolika je vjerojatnoca za neovlasten pristup racunaru u ovom slucaju MacBook Pro / MacOS Mojave? Hvata me paranoja nakon gledanja filma Snowden :)  

 

 

 

 

 

Marko :D ned 12.5.2019 19:54

Sumnjam da ima pristup tvom računalu; veće su šanse da ima pristup samo tvojem računu. To opet možeš vrlo lako provjeriti u listi aktivnih sesija gdje možeš vidjeti s kojih su IP adresa i lokacija napravljene prijave. U slučaju da vidiš sumnjivu sesiju, pod hitno promijeni lozinku, uključi 2FA i odjavi sve sesije.

 

Moja preporuka je da na svim važnim računima uključiš 2FA; čak i da ti haker zna lozinku, neće se moći prijaviti bez generiranog koda s tvog mobilnog uređaja (koji dobivaš ili preko aplikacije ili preko SMS-a).

Marko :D ned 12.5.2019 20:11

Onda se nemaš čega bojati jer bez koda za prijavu ti ne može ući u račun. Upiši e-mail adresu s koje ti je došao taj mail na Google, pa pogledaj malo što isti kaže.

Darky pon 13.5.2019 07:41
Nix kaže...

No kolika je vjerojatnoca za neovlasten pristup racunaru u ovom slucaju MacBook Pro / MacOS Mojave? Hvata me paranoja nakon gledanja filma Snowden :) 

to je scam mail
tip te odvede linkom na svoju stranicu gdje ti pokreneš skirptu i onda tebi skirpta lokalno čita što imaš na računalu i koje "passworde imaš"
to ti je kao ovaj bosanski virus sa slike