Samsung

Samsung Galaxy S5 - rasprava

kruskar uto 4.4.2017 11:38
Denyken kaže...
kruskar kaže...
Denyken kaže...

Koji je to tocno ROM iznad? SAmyUX ROM... Galaxy A7... ili sta je to? "blackbuga" je stopirao sve projekte, pa me zanima odkud potjece taj ROM.

 Room s googledrive linka što sam postao,meni nikakvi crashovi niti išta iako je bez factory reseta iz cwm-a mi crashao no nakon toga ni c od crasha sve uredno radi.

 

 Zanima me sa odkud potjece taj ROM. To sam pitao, nista drugo.

 Na XDA forumu sam našao ako se ne varam taj rom.

Denyken uto 4.4.2017 12:07
kruskar kaže...
Denyken kaže...
kruskar kaže...
Denyken kaže...

Koji je to tocno ROM iznad? SAmyUX ROM... Galaxy A7... ili sta je to? "blackbuga" je stopirao sve projekte, pa me zanima odkud potjece taj ROM.

 Room s googledrive linka što sam postao,meni nikakvi crashovi niti išta iako je bez factory reseta iz cwm-a mi crashao no nakon toga ni c od crasha sve uredno radi.

 

 Zanima me sa odkud potjece taj ROM. To sam pitao, nista drugo.

 Na XDA forumu sam našao ako se ne varam taj rom.

Jasno da je XDA :)

Htio sam da procitam o tom ROMu. Nema veze. Kao sto sam i napisao, vjerojatno je i taj projekt zatvoren.

Pole01 čet 6.4.2017 14:33

Pozdrav. Na Samsung Galaxy S5 pojavio mi se neki problem, ne mogu stavljat slike preko FB,Messengera, Instagrama te izbrisani su mi svi kontakti sa Whats Appa ostali su brojevi al nema imena. Traze neka dopuštenja da odobrim i ja kad odobrim sve opet ne valja.. Moze li ko pomoć jer stvarno ne znam u cemu je problem.

Hvala

DarioBlack uto 9.5.2017 17:50

Imam pitanje. Molio bih od nekoga, tko se više razumije, tko zna itd., dali je interna memorija (~usb memorija) u modelu G900F bazirana na "Fat32" ili "NTFS"?! Memorijska kartica koju posjedujem u njemu, od 32gb je vjerojatno na "Fat32", budući da nemogu prenijeti fajl u cjelini veći od 4gb... Dali je i sa njegovom internom memorijom isto tako ili ipak interna memorija može primati npr. neki film u cjelini od 6gb?! Molio bih brz i kvalitetan odgovor!!! Hvala. (Ne-root, official android 6.0.1 M.M. - ako je važno.) 

DarioBlack sri 10.5.2017 14:11

Da, ali ne bih da riskiram... U internoj memoriji trenutno imam slobodno ~ 6,5gb... A video file koji želim gledati na "S5" (radi testiranja) je u 4K rezoluciji, mp4 format, težak ~ 7,8gb. Taman pobrišem neke video isječke koje sam snimao kamerom u 4K (2160p) pe će valjda biti slobodnoga prostora. Kada bi znao barem dali interna memorija prima file veći od 4gb. Sada trenutno nemogu da ga kopiram u uređaj jer imam dovoljno svega oko 6,5gb. A file zauzima oko 7,8gb. Jedino kada bih pobrisao neke 4K video isječke itd., imao bi prostora. A opet ne bih htjeo da obrišem te vide-e iz kamere a kada ono "đabe što sam ih brisao", kada niti interna ne prima veći file od 4gb. Trebam gotovo 100-postotnu garanciju dali prima ili ne! Napomena: uređaj nije root-an. Pokušao sam i gledati preko OTG Usb-a. Također je limit: Fat32 4GB!

SHELBY_09 pon 22.5.2017 12:02

Nabavio sam S5 i stavio ga na zadnji official firmware. Problem je grijanje i battery drain. Postoji li neko pametni rješenje ili da idem na custom rom?!

 

Možete odmah i napisati koji rom je dobar , stabilan i gdje nisu prisutni spomenuti problemi:

Unaprijed hvala!

ninozg27 pon 22.5.2017 21:43

Pitanje iliti pomoć!

Bratić mi je prije nekih tjedan dana iz Njemačke poslao S5 -900A(AT&T) model.

Mobitel je na tvorničkim postavkama i na Kitkatu-u.

Dali da idem na noviju verziju i kako?

Hvala unaprijed!

SHELBY_09 sri 24.5.2017 18:00

Jesam, i malo je bolje.
Isplati li se opcenito stavljati custom rom? Bitno mi je samo da se ne grije i da je baterija ok.
Citao sam da se grije jer procesor stalno radi na visokom taktu iako bas ne vjerujem u to...

DarioBlack čet 27.7.2017 12:40

Može pomoć! Bilo tko! Samo da mi kaže netko - što treba da napravim?! Koja opcija je najpametnija?!!! Memorija uređaja - O.K. Problem je iznenada nastao u memorijskoj kartici. Nakon što uđem u softver kamere, te krenem nešto da 'uslikam' ili da snimim neki video a prije toga sam označio opciju da mi sve sprema na memorijsku karticu, sve mi nekako 'zamrzne' te se ekran ugasi... Ekran tek mogu upaliti nakon 2-3 minute! A kada označim opciju da mi sve podatke sprema na memoriju uređaja, nemam nikakvih problema! I daaa... Nemogu više ništa da obrišem sa memorijske kartice. Odem u galeriju, označim npr. neku fotografiju koja je na mem.kartici, te odem na ikonu koša za smeće i obriše... Ali se ta ista fotografija nanovo vrati u galeriju nakon ~ 5 sekundi nestajanja, brisanja... Ništa. Odem u Upravitelj datoteka, pa zatim mem.kartica, te pronađem tu fotografiju i odaberem 'Obriši', javlja mi mali prozorčić: Greška brisanja! Ista stvar vrijedi i za video fajlove. Plus toga, nemogu više ništa da kopiram na mem.karticu! Kopirao sa laptopa ne mem.karticu ili iz memorije uređaja na mem.karticu, javlja mi: Greška kopiranja! Nemogu niti premještati! Opet greška! Sa memorijom uređaja je sve u redu. Nema nikakvih problema. Memorijska je: Transcend microSDHC UHS-I, Class10 32GB. Što trebam da uradim da mem.kartice opet funkcionira kako treba?! Formatiranje?!!! Nisam je nikada formatirao još, ako je to važno... Molim pomoć. Hitno. Hvala unaprijed.

DarioBlack pon 31.7.2017 17:13

Još nisam riješio problem u vezi memorijske kartice. Pokušao sam ju formatirati u samom uređaju... Formatiranje krene te traje svega nekih ~ 15 sekunid i kao - formatirana. Ja odem u SD karticu i svi fajlovi stoje na mjestu! Ništa nije izbrisano a mobitel je, kao formatirao karticu???!!! Znači, nemogućnost formatiranja. Ponovio sam taj postupak još jednom i opet ista stvar. Molim pomoć. Gdje je problem?! Podaci stoje na kartici (fotografije, video fajlovi i ostalo...) ali više ništa nemogu niti brisati sa nje, nemogu više ništa niti kopirati/premjestiti na nju i nemogu je formatirati (barem preko mobitela)... 

sd66 sub 13.1.2018 19:04

Mene zanima kako da resim problem sa sporim downloadom na google play na Marshamallow 6.0.1 S5. Znaci na lollipopu sve radi kako treba, ali na svakom marshmallow mjenjao sam nekoliko custom romova, sad sam opet vratio na fabricki stock, i dalje isti problem. Skida mi sam oko 300kb/s.. A imam intertet 1.2mb/s download. znaci 4x sporije. 
Ovde sam citao nekoliko stranica na ovoj temi, ali ljudi pisu da se promeni DNS.. Ne pomaze to kod mene. Mjenjao DNS i sa root aplikacijama i bez roota.. Stavio u ruteru DNS da bude za sve uredjaje googlov DNS i dalje nista...

Jedino sto sam uspio pronaci kao trenutno resenje je VPN. KAda ukljucim VPN neki, tad mi je brzina full, a kada iskljucim 300kb/s,... Otvara mi sve manje vise brzo solidno, kada pretrazujem aplikacije ali download nece. 
I to sam primetio samo kod mene na Jet Speed IAD modemu kuci.. U kaficima radi super, skida po 4-5mb/s ako je tolika brzina interneta  u kaficu... Da napomenem samo da kad mjerim brzinu na speedtest, ona je full 1.2mb..A kad skidam nesto sporo dok ne ukljucim VPN. 

MatijaZG sub 3.3.2018 13:59

Ima li još netko S5icu? Ja sam neki dan nabavio od brata S5 Neo. Koristim ga kao drugi mobitel sa tal brojem. Od kada sam napravio reset, ne čita mi više microSD i ne spaja se na laptop preko USBa. Samo puni bateriju. Android na njemu je 6.0.1. Da napomenem kako sam sve isprobao na dva laptopa. S8ica čita te micro SD (128gb i 2gb) i spaja se na laptop bez problema, tako da je 99% problem u S5ici.

MatijaZG sub 3.3.2018 18:30

Napravio sam tvornički reset i nije ništa popravilo. Probao sam sa wipe data/factory reset. Također se ne želi spojiti preko USBa. Samo puni. Probao sam sa 3 različita kabla, svi original Samsung.

Počinjem pomalo luditi i to smeće od mobitela bi moglo završiti pod čekićem...

Niti Odin ga ne prepoznaje kad ga stavim u download mode.

kruskar sub 3.3.2018 18:58
MatijaZG kaže...

Napravio sam tvornički reset i nije ništa popravilo. Probao sam sa wipe data/factory reset. Također se ne želi spojiti preko USBa. Samo puni. Probao sam sa 3 različita kabla, svi original Samsung.

Počinjem pomalo luditi i to smeće od mobitela bi moglo završiti pod čekićem...

Niti Odin ga ne prepoznaje kad ga stavim u download mode.

 Moguće da ti je sam utor u banani na telefonu.

S5 ili S5 Neo?
Ako je S5 probaj s usb 3.0 kablom

BTW Ako je S5 i ide pod čekić bolje se javi na pp :P

DarioBlack sub 27.10.2018 18:23

Pozdrav. Trebao bih neki savjet, pomoć. Ukratko, danas mi je prestala raditi takozvana automatska rotacija zaslona. Nigdje više ne radi. Niti u kameri. Niti u Albumu. Niti u playe-r. Nigdje. Više puta sam provjerio u postavkama. Uključena je non-stop ali ne reagira. Niti restart ne pomaže. Pokušao sam čak izvaditi bateriju na nekoliko sekundi te ju vratio natrag i upalio mobitel. Čak sam i onemogučio (odspojio) memorijsku karticu te ju ponovno spojio. Ništa ne pomaže. Koristim official 6.0.1 MM android sustav. Nije root-an. Naime, bio sam danas vani te sam na mobitelu testirao jednu aplikaciju za Time-lapse. Snimao sam nešto ~ jedan školski sat (video od 20-ak sekundi). Mobitel mi je bio cijelo vrijeme (u toku snimanja itd.) na tronošcu, u 'pejzažnom' načinu. Nakon što sam se vratio kući, primjetio sam da više auto-rotacija ne radi (žiroskop, akcelerometar). Odlučio sam pomoću jednog 'koda' za upisivanje test svih senzora u uređaju. Žiroskop ne pokazuje nikakve signale (x,z i y točka). Akcelerometar također ne reagira na ništa. Ostali senzori rade (barometar i dr.). Dali je možda u pitanju neka vrsta pregrijavanja? Voltaža?! Pomoć.

DarioBlack ned 23.2.2020 17:42

Pozdrav. E ovako. Znači, još uvijek se koristim navedenim uređajem. Podosta je star što je - je. Imam problema sa baterijom. Jako, jako brzo se prazni. Čak kad stavim u taj zrakoplovni način rada te kada uređaj miruje odnosno ne koristim ga (test), po danu doslovno iscuri ~ 20 posto baterije. Wi-fi isključen. Bluetooth također. Svjetlina na automatski, uvijek. Čak sam obavio i factory reset. Vračanje na tvorničke postavke. Ista stvar. Baterija. U čemu može biti problem? Baterija ili sami uređaj ili oboje? Nešto drugo? Objašnjenje. Hvala..

Mate4321 uto 30.6.2020 22:33

Pozdrav,

 

pokvario mi se ekran na samsung s5neo, kako kaže serviser ostatk mobitela funkcionira odlično, original ekran je zamjena cca 1000kn, no vidim da na njuškalu i ebayu se prodaju za 200kuna ili cca 30 dolara, ima li neko iskustva sa tim i da li to valja? ukoliko bi sve funkcioniralo za 200 300 kuna zamjenio bih, hvala.