Samogradnja - općenito

Stalak za laptop sa ventilatorima

Šef pet 24.7.2009 15:53

Imam u planu napravit stalak za laptop sa ventilatorima za smanjenje topline jer ga ove vrućine ubijaju.

Mislim stavit 2 ventilatora, ali neznam koji materijal da koristim, mora biti lagan, ali čvrst da nosi bar 3 kg. Ventilatori trebaju biti tanki.

Ima li kakvih prijedloga?

no name pet 24.7.2009 21:15

jednostavno za te novce koje ćeš potrošiti na materijal, kupi gotovu stvar i to je to...

ili, ako si baš od onih "neću se moći hvaliti po kvartu, ako kupim gotovu stvar" likova - aluminij ili plexiglas

angel of fire uto 28.7.2009 18:50

p asad mi je pal aideja na pamet...

uzmes komad sperploče, ili dasku , nije bitno...

uzmes busilicu , izbusis rupu, al prvo kupis dva 80 mm , ili dva 120 mm venta, da znas promjer...

i zaserafis ga onak u rubove te rupe...a ispod ploče stavis 4 kocke od drveta visine nekih 5 cm...da moze uzimat zrak dolje...

i 2 cm stavis kocke da drze lapotop u zraku...

lijepo pobojas , uzmes mahagonij boju, crvenkasta je...malo ukrasis, izrezbaris....ak oces stavisi ih u boji, pa po noci je ko u betlehemu...i tak to...

Šef sri 29.7.2009 14:38

@angel of fire

Već sam naravio stalak od drveta, obojan i sve ali su mi ti 80 i 120 mm ventilatori preširoki/visoki, tako da vire i trebam neke tanje kao par ostova iznad ali neznam gdje kupit

@Gunner_V

Takav stalak sam već vidio, ali da li ti se ne čini preglomazan?

Ljudi hvala,

samo mi trebaju ventilatori

EDIT: Eh, da za taj USB ventilator sam znao mnogo prije nego je taj video/članak objavljen na BOL-u

angel of fire sri 29.7.2009 18:02
Šef kaže...

@angel of fire

Već sam naravio stalak od drveta, obojan i sve ali su mi ti 80 i 120 mm ventilatori preširoki/visoki, tako da vire i trebam neke tanje kao par ostova iznad ali neznam gdje kupit

@Gunner_V

Takav stalak sam već vidio, ali da li ti se ne čini preglomazan?

Ljudi hvala,

samo mi trebaju ventilatori

EDIT: Eh, da za taj USB ventilator sam znao mnogo prije nego je taj video/članak objavljen na BOL-u

pa nema veze kaj vire, nije bitno na koju stranu ak je laptop odmaknut nogicama od postolja, isto vrijedi i za ispod laptopa...

nemoj komplicirat, samo dodaj male nožiceNamigiva

Escudo sri 29.7.2009 18:09
Šef kaže...

@angel of fire

Standardni vent za pc je debljine 1.5cm (ili tako nesto), umjesto da razbijas glavu gdje ces u hr kupiti tanji (jer jedva se daju naci obicni) uzmes dasku debljine kao i vent (1,5cm) i ugradis ih u dasku, ako je daska tocne debljine kao i vent, nece virit, uopce se nece vidit iz profila.

Šef čet 30.7.2009 19:04

OK

Uslikat ću stalak koji je već napravljen i pokazati pa objasnit.

Stalak je već napravljen i on je nagnut i tako će stajati dok je vent. u upotrebi. Kad mi ventovi ne budu trebali uključeni onda da mogu stavit stalak s laptopom na noge. E tu je problem jer tada će ventovi viriti i smetati.

Zato trebam tanke ventilatore. Kužite? Stavit ću sutra slike.