Razvoj web-stranica

Razmak izmedju elemenata liste

memyselfandi sri 1.4.2020 19:57

Postovanje,

 

interesira me kako se moze uklonit razmak izmedju elemenata liste (<li></li>) kao linkova (<a href=""></a>) poravnatih horizontalno. znaci pokusavam napravit vodoravni meni sa <ul></ul> unordered list, ali uvijek mi ostane razmak izedju elemenata liste tj. elemenata menija. molim da mi se ne smijete, tek sam pocetnik. pokusavam u css-u sa margin i border-spacing propertiesima, ali nejde.

 

hvala unaprijed !

MrBlc sri 1.4.2020 20:16

Bilo bi zgodno da daš primjer što si do sad napravio.

 

Ovisno o display propertyu, utjecati može i whitespace (što uključuje i novi red), pa bi trebao prelamati html unutar tag. Npr:

 

<li>prvi</li><li

>drugi</li>

 

 

Najbolje ti je u insect element pogledati odakle točno razmak dolazi.

Web pr0 sri 1.4.2020 20:43

Ako se već direktno editira HTML i CSS onda je prije svega potrebno resetirati defaultne stilove browsera. Pa definirat i primjeniti određene stilove za taj HTML element. Tako se definira izgled i položaj HTML elemenata na web stranici. CSS-om. Ali to je za developere. To je isto kao da kadet za polaganje vozačkog ispita digne haubu i krene popravljati motor. Po toj logici se tako može uzesti bager i kreniti kopati silicij. Pa napraviti čip, napraviti BIOS, napraviti OS, napraviti aplikacije, povezati računala, definirati mrežne protokole, WWW...

Obični useri instaliraju WordPress i Elementor.