Razni mrežni problemi

Spor download usprkos dobroj download brzini

gamer88 pet 18.2.2022 15:54

Da li je netko imao sličan problem. Imam A1 mrežu i na speedtestu download speed mi je 30-45MB/s. Prije nego što sam napravio update windowsa  imao sam donwload oko 5MB/s, a nakon update-a imam jedva 300-500 kb/s i stalno dobivam failed-Network error gešku pri skidanju, ali se download ne prekine već ga mogu normalno nastaviti. Govorim o direct downloadu. Prije 2tj 50MB bi mi se skinulo za 10sek, sad se skida 10min. Pa evo ako netko možda zna do čega bi to moglo biti. Survanje, stremanje, youtube sve radi perfektno.

ihush pet 18.2.2022 17:41

-ako sve ostalo radi ok, tad je problem negdje drugdje .. :)) tj može biti konkretan server-dl problem, može biti neispravan disk-storage na koji skidaš, može agresivan av i sl. .. tj kao što u gužvi ispravan-brz auto može biti spor ne znači da je on uzrok-problem pa tako ni da možeš nešto popraviti tj možeš samo dio s računalom no tu je već problem os-postavke-ostalo-kvarovi-malware itd..

-test, pokreni neki live (linux-hirens..) pa zaključiš, ili je s tvoje strane ili s druge strane žice (tad ne možeš ništa).. ako radi ok tad je nešto s računalom, soft ili hard.. npr nedostatak slobodnog mjesta može ubiti i najjače računalo jednako kao nedovoljno rama. Možda je dovoljno počistiti smeće diskcleanup update-upgrade-backup-restore.. od parsto mb do više desetaka gb prostora.. itd.