Razni mrežni problemi

Nešto ne štima sa vezom prema League klijentu

The cHekic uto 7.7.2020 18:21

Pozdrav,

 

ovo mi je prvi post ikad ovdje.

 

Znači, imam problem sa League of Legends klijentom (tj. igrom u cijelosti moglo bi se reć) koji se već vrti evo nekih dva tjedna, i nitko mi ne daje nikakvo riješenje, uključujući njihov Support, a i T-com službu za korisnike.

 

Koristio sam Vip Homebox već par godina, zbog toga što drukčiji net ne mogu koristit, obzirom da sam podstanar i gazda nema liniju za ADSL niti optiku (da znam, al jbg), zbog nekih tehničkih poteškoća i propalih razgovora sa Vip-om u vezi nekih stvari raskinuo sam ugovor.

I tako, od 24.6. imam T-com uslugu Gigabox, dobio sam automatski duplo bolji internet, mada je pokrivenost u principu ista na mojoj lokaciji, ali imam bolji 4G router, uglavnom da ne dosađujem o tome, nakon prebacivanja na Gigabox ne mogu se spojiti na LoL.

 

Nakon nekih testova koje sam radio što na svoju ruku, što po nalogu LoL Support tima, došli smo do zaključka da imam 100% Packet Loss prema nekim od bitnih IP adresa za uopće spajanje na klijent, a kamoli išta više od toga.

Međutim, i oni i T-com služba za korisnike me uvjeravaju da nemaju nikakvih "zabrana" jedni prema drugima, te mi je još usto T-com na mail odgovorio da citiriam "na žalost, ne pružamo podršku za navedeno jer IP adrese nisu u našoj domeni".

 

Tako da eto, ja bi se baš ko uz kurac igro LoLa nakon par godina sa frendovima, ali et, ne mogu.

 

Ako itko ima ikakvu ideju o tome gdje bi kvar mogao biti, i što da radim u vezi toga, bio bih iznimno zahvalan.

U nastavku ću podijeliti neke od datoteka gdje se vidi konkretni problem, te još malo objasniti neke od stvari koje sam radio u pokušaju otklanjanja kvara.

 

   Pokretanje kao admin nije pomoglo

   Firewall ne koči( pokušao sa ugašenim, upaljenim, LoL je dodan kao iznimka u Firewall, te bi trebao prolaziti)

   Restartiranje i resetiranje rutera i kompa

   ipdnsflush i ostale 'đinđe' po cmd-u

   i još par stvari ali se sad ne mogu sjetiti.

 

 

Također ako netko ima eventualno neku ideju oko nekih stvari koje bih mogao napraviti u vezi routera konkretno ( Huawei B 715s-23c), nek slobodno kaže, jer za to sam tudum

 

Uglavnom, pomalo dug post

 

Lp,

 

The cHekic

ihush uto 7.7.2020 20:43

pravila/redosljed..

- već si podesio firewall, provjeri antivirus (ukloni ako koristiš neki 'jači'),

- podesi firewall modema, tj moraš otvoriti port-fwd, kao i to da centrala-server operatera ne blokira neki port-uslugu, tad ako nešto ne prolazi tražiš brigdganje ili cgnat..

- ne igraš se 'harekrskim' naredbama i alatima (jer ne pomažu) kao što se ne natežeš s agentom oko ip-adrese, nego konkretno tražiš otvaranje porta (ako je blokiran).

- svaka igra ima svoje portove, npr za izradu servera.

- ako nisi server, tad ne trebaš otvarati portove, tj tad problem uopće nije u liniji-portu nego nešto treće.. npr banalno, stari modem je imao druge postavke-ip adresu subnet i promjenom igra ima pogrešnu ip-adresu-config.. možda, tj ovisi što ne prolazi.

- imaš online alate-stranice za testiranje otvorenih portova, probaj npr neki vnc-5900 i mora raditi tj javiti open (vs closed), tad još samo za igru, npr 27000 ili koji port tcp/udp... ako je otvoreno, tad mora raditi, tj tad samo o igri ovisi tj o licenci ili cracku-verziji-zaštiti (jer većina ne olakšava npr izradu servera).

- za clienta ugl ne treba dirati portove-modem tj client se spaja na server i otvara tunel-liniju sa svoje strane kao virtualnu mrežu povrh fizičke i u većini appsa-igara ne treba ništa čačkati s modemom-routerom, samo za server tj samo da se druga računala mogu preko interneta spojiti na tvoj server a to ovisi o proizvođaču tj želji da to olakša ili oteža, jer tu je biz multiplayer.. (pa ne mora problem biti modem-postavke).

 

Chamy čet 26.11.2020 15:23

ako netko ima sličan problem neka se javi.. ukratko, otkazao sam Tele2 uslugu i ostao mi je Huawei 4G ruter. Uzeo sam gigabox kao rješenje za narednih 3-6 mjeseci koliko mi još treba na toj lokaciji net jer 200 mi je na knap, 400 gb dovoljno (zbog Magente). Brzina je uredu, odaziv je uredu ALI LoL klijent se ne može spojiti.

Sve u svemu ili HT nešto blokira, a neće priznati, ili toliko loša je usluga da je u LoLu to na block listi.
Netko ima rješenje?