Razni hardverski problemi

Stuttering u igrama bez v synca

Festus sri 8.7.2020 20:17
edgetm kaže...

al da igre bez ikakvog synca stutteraju iskljucivo radi toga je apsolutna glupost, frametime od 20000 plus nema veze sa screen tearingom vec je problem hardverske ili softverske naravi, apsolutno sam siguran u to. ovaj monitor sam probao i s puno manjim fpsom i bez stuttera ikakavog, takoder puno mojih prijatelja imaju monitore bez ikakvog synca i ne stuttera im...

 Nije glupost, kako si moga vidit iz mog iskustva; freesync je jednostavno izbrisa i stutter i screen tearing istovremeno. Nisi ti siguran u ništa, nego si tvrdoglav, inače ne bi bezumno kupio 420 komponenti.

ivicask sri 8.7.2020 20:36

Kao što sam mu i ja već napisao, sa razlogom su napravljeni Gsync / Freesync monitori...

 

Stutter nemožeš riješiti u potpunosti a pogotovo ako si osijetljiv na njega niti sa računalom za 100k kuna, al možeš sa monitorom koji je napravljen da riješava upravo taj problem.

Kresaux sri 8.7.2020 22:22

Freesync nije zamišljen da rješava stutter nego tearing, tj. trganje slike kada FPS padne ispod RR-a monitora, a unutra Freesync raspona. Dakle ako mu FPS u djeliću sekunde pada praktički na 0 što se vidi kao stutter, freesync mu neće pomoći jer je ispod raspona.

Iskreno ne znam više u čemu je tu problem, koju god recenziju Ryzena gledao nigdje nisam vidio da su 0.1% i 1% low FPS niži nego kod Intela. Čak bi veći broj jezgri trebao u teoriji biti bolji za tu metriku, makar ni to nije dokazano u praksi.

Btw. probaj rame vratiti na stock brzinu, XMP zna zezati s Ryzenom. Ako to riješi onda ćeš morati ručno podešavati frekvenciju i tajminge, bez XMP-a.

edgetm sri 8.7.2020 23:46

Kresaux je u pravu jer ovdje se ne radi o tzv microsttuteru, onom kojeg bi rijetko ko osjetio već o ogromnim stutterima di frametime skače smrtno do enormnih brojki i to se osjeti kao da imam 40ak fps, čak na prethodnom laptopi 30fps u pubgu tipa se činilo glađe nego ovi stutteri kad padne usage grafičke, ne znam stvarno o čemu je više riječ..