loko_1 pon 14.9.2015 21:30

Imam miš Roccat kova koji svakih 5-7  klikova napravi dvoklik. Naprimjer jednom kliknem na mapu i on je otvori ili nemogu nešto označiti jer napravi dvoklik pa se prekine. Zanima me da li se to može popraviti ako zamjenim mikroprekidač i da li se to može napraviti na tom mišu.

Diablo86 pon 14.9.2015 22:16

Pogledaj po jubitu, mislim da je dovoljno naljepiti nakakvu naljepnicu preko prekidača, jer se s vremenom plastika na tipci izliže, pa ne možeš do kraja pritisnuti prekidač. Meni je tako na roccat konu bilo. Probaj sa nekoliko slojeva ljepljive trake.

AF139 uto 15.9.2015 17:09

Više puta sam mjenjao mikro-prekidače, većinom su isti po kontaktima i mjerama. Ukoliko nemaš neki miš kojeg ne koristiš možeš i zamjeniti srednji na lijevi jer se rjeđe koristi pa je uglavnom u boljem stanju ...dakle lemilicu u ruke :)

Nije mikroprekidač običan taster pa savijanjem djelova ili podmećanjem podloški misliš nešto dobiti, tj. jače pritiskanje nema svrhe.

Problem je uglavnom zaprljan kontakt ili oksidirao a rijeđe opruga ( tada se i nečuje "klik").

Mister_Fritz ned 1.5.2016 19:37

Pozdrav ekipa,

evo jučer kupim Sharkon Shark force žičani miš. Ukopčao ga jučer i sve radi, plug&play, radio bez probelma i točno nakon 24 prestao raditi. Svjetli sve na njemu i led i dole laser ali ne radi. Probao sam na sve portove staviti i 2.0 i 3.0 i probao na dva ručnala još i ništa. Nez što bih, kad sam ga ukopčao u komp ponovno javlja mi kao da Windows ne prepoznaje usb uređaj. Jel ima lijeka ili moram do servisa i onda čekat 10 dana :(((

DreamTeh ned 1.5.2016 20:55

Ako si ga jučer kupio, nemaš što čekati 10 dana za servis. Prijavi miš kao DOA i zatraži ih odmah novi. Mislim da će tako svaki ducan postupiti kada se miš vrati nakon 2-3 dana od kupnje.
Tako su meni u Linksu zamijenili Sharkoon FireGlider, donio sam nakon godinu i pol jer je kabel gubio kontakt, a kako je link uvoznik rekli su mi da pričekam 5 minuta da provjere fizička oštecenja i kvar, i dobio sam novi miš naravno sa novom garancijom.
Doduše, to sam odnio direktno u Linksov servis u zagrebu, kakva bi situacija bila da sam u poslovnicu odnio nebih znao.

CoKsA sri 11.5.2016 15:48

Imam pitanje.. Imam dosta dobar logitechov gamerski mis (nemogu se sad modela sjetit) i žica mi se na jednom mjestu izgulila tako da prekida kontakt pa se miš stalno gasi i pali. Zanima me jel se može negdje napravit zamjena žice jer mi ga je stvarno žao bacit

mbaksa sri 11.5.2016 17:07
CoKsA kaže...

Imam pitanje.. Imam dosta dobar logitechov gamerski mis (nemogu se sad modela sjetit) i žica mi se na jednom mjestu izgulila tako da prekida kontakt pa se miš stalno gasi i pali. Zanima me jel se može negdje napravit zamjena žice jer mi ga je stvarno žao bacit

Nemaš nekog prijatelja koji je "na ti" s lemilicom? Taj kvar se može popraviti na dva načina - da se kabel na tom mjestu gdje se prekida kontakt prereže, da se odreže problematični dio, pa se tu žice zaleme i taj dio se izolira heatshrinkom, ili pak da se zamijeni čitav kabel (može se uzeti i nekakav obični USB kabel). A zamjena kabela svodi se na otvaranje miša, odlemljivanje žica starog kabela, i zalemljivanje žica novog kabela.

 

Uglavnom, manje-više bilo tko tko zna baratati s lemilicom ti to može popraviti. Ne znam rade li to u servisima informatičkih trgovina - možda bi ti neki to i napravili. Možeš pitati u nekom servisu za popravak električnih aparata.

djeedah ned 18.10.2020 10:41

Poceli si mi misevi crkavat. Prvi (wirelles mis) je samo odjednom prestao radit. Prepozna ga kad ga prikljucim ali se strelica ne pomice uopce. Probao sam ga stavit na druge usb portove i laptop pa nece nista. Onda sam stavio drugi wirelles mis koji je vec od prije poceo crkavat on je pak radio dan dva pa u jednom trenu ni on vise nije radio. Sad sam kupio neki jeftini usb mis u Konzumu koji je isto radio par dana no sad se ni on nece upalit(na laptopu je nekad znao radit kad nebi na kucnom racunalu pa je onda na laptopu isto poceo blesavit) jedino kad ga stisnem u ruci proradi (i doslovce svaki put kad ga stisnem jako proradi), ali mislim ono koji vrag. Normalno probao sam deinstalriat pa instalirat drivere od svih, palit gasit, ukljucit iskljucit iz porta.

robertini uto 11.10.2022 21:46

Jednostavno je otkazao poslušnost nakon što sam updejtao Adore Readera. Nadam se da nisam nešto loše pobrao jer mi se info o updejtu jednostavno ukazao na taskbaru...probao sam par puta restart kompa

 

Drivere ne znam mijenjati...miš je crni Geniusov

AF139 sub 15.10.2022 19:41

Naj češći kvar na mišu je iskidan kabal na prvom centimetru od miša (rastaviš skratiš kabal i žice zalemiš pazeći na raspored ).

Drugi po učastalosti je dotrajao prekidač (nađeš stari miš kojem neki od prekidača nije puno korišten pa ga prebaciš/zalemiš umjesto onog koji ne radi).

Rijedak slučaj ali se zna desiti da je prljavština dospjela u leću lasera (ispod miša pa je nekom iglicom ukloniš sa leće).

mbaksa ned 16.10.2022 07:08
robertini kaže...

Jednostavno je otkazao poslušnost nakon što sam updejtao Adore Readera. Nadam se da nisam nešto loše pobrao jer mi se info o updejtu jednostavno ukazao na taskbaru...probao sam par puta restart kompa

 

Drivere ne znam mijenjati...miš je crni Geniusov

Minimum što moraš napraviti je isprobati miš na drugom računalu, na kojem si provjerio da radi neki drugi miš, ili da na ovom računalu podigneš neku live distribuciju Linuxa pa da provjeriš radi li u njemu (ako radi, vjerojatno je neki problem s Windowsima, ako ne radi, možda je neki problem s USB portom ili USB kontrolerom ili sa samim mišem - tada nema druge nego da provjeriš na drugom računalu - ako radi na drugom računalu, problem je vjerojatno u USB portovima ili kontroleru na prvom računalu, a ako ne radi, onda nešto ne štima sa samim mišem).