kompotko pet 2.5.2008 14:58

Jel netko ima iskustva s uljanim hlađenjem? Koliko košta, kolko se može clockat, jel se može negdje kupit ili baš moramo sami radit.

Za one koji neznaju, računalo se nalazi u posebnom ulju, ne pregrijava se, nečujno.

Wolverine_pce pet 2.5.2008 17:25

ne radi se o nikakvom posebnom ulju već o običnom jestivom ulju

to je stara fora ali vražja je laž da nema pregrijavanja.... i ulje nečim moraš hladit a njega je veći problem ohladit od vode jer sporije otpušta toplinu

definitivno nije za OC

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
the_tux čet 15.5.2008 00:32

Mislim stvarno. Ulje je prava stvar za hlađenje Neodlučan Pa ulje je sirovina za pečenje mesa a ne za hlađenje. Hočete OC ekstreme? Uzmite si tekući dušik i slične perverzije ako si ih možete priuštiti. Stvarno jadno. I na kraju. Da li je to isplativo nakon svega? Novi i brži procesori izađu. Koja korist od overclockiranog do bola socket 939 Athlona ili sličnog?

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
crozoki čet 15.5.2008 02:17

moze posluziti jestivo ulje za hladjenje jer ne provodi struju,ali samo jedno kratko vrijeme jer se kvari i jako smrdi.

treba upotrijebiti neko mineralno ulje uglavnom ne organskog porijekla

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
LouisCyphere čet 15.5.2008 07:02

Ja sam dovršio izgradnju takvog računala prije 2 mjeseca. I ne stavlja se jestivo ulje nego parafinsko/vazelinsko.

5000+ BE

4 gb ddr2 800

3870 512 ddr4

....

max temp u loadu (a pod tim mislim višesatno igranje crysisa) je 60 stupnjeva.

nemam dodatnog hlađenja za ulje premda razmišljam staviti.

Što se tiče vađenja komponenti van iz ulja, netko je rekao da su onda komponente gotove, e nisu to ih ulje samo dobro očisti

i ishlapi (pogledaj malo o parafinskom ulju) i komponenta izgleda kao nova.

OC još nisam probavao ali budem kad bude gotovo hlađenje za ulje....

evo link na youtbe:

http://www.youtube.com/watch?v=b9Y0L5FraGo

čekam još od laptopa HD pa da mogu poklopac zatvoriti....

...bilo kakva pitanja imate, pitajte...

indig0F10w čet 15.5.2008 10:55

Čemu ovdje služe ventilatori? Vidim da se vrte jako sporo a budući da nema zraka ne čini mi se da su korisni. Možda pomažu u cirkulaciji ulja ali ne vidim da su postavljeni za tu svrhu.

Kako očistiti ulje iz npr. PCI slota?

LouisCyphere pon 19.5.2008 09:31

Ne čistim komponente s ničim, to ulje hlapi tako ako ju ostavim par dana van ulja , biti će suha.

Ventilatori služe jedino za cirkuliranje ulja.

Dosta dugo treba da se ulje ohladi sa 60 stupnjeva (navečer ugasim, ujutro je još mlako)

Minoza pet 2.4.2010 23:18
buky kaže...

Jbt kada u to uronis nikada vise neozes ocisiti onu mast. Plač

Čovjek ti je lijepo ponovio 2 puta da ulje hlapi, dakle ne ostaje nikakva "mast".

Ono što mene zanima je kako hladiti to ulje, odnosno kako ga ti namjeravaš hladiti?

Imam OC komponente pa me zanima dali bi ovo bilo dobro rješenje, izgleda odlično u svakom slučaju. Također čitao sam da dugoročno to ulje uvijek ošteti bakar te zapravo polagano uništava vodiče.

edit

Sad sam vidio da je tema relativno stara.

Don Kihoty pet 2.4.2010 23:26

Najbolje je mineralno ulje, a ono je skupo (ali zato je prozirno).

Ulje je hidroskopsko, upija zrak i vlagu, te s vremenom se razrijedi i postaje vodljivo.

Riješenje je SSD + WiFi periferija.

Skupo i neisplativo...osim ako se bavite fast food lancima, onda u svaki akvarij jednog 480gtx termija

da ne plaćate struju za pečenje pomfrita. Belji se

microman pet 2.4.2010 23:27
kompotko kaže...

Jel netko ima iskustva s uljanim hlađenjem? Koliko košta, kolko se može clockat, jel se može negdje kupit ili baš moramo sami radit.

Za one koji neznaju, računalo se nalazi u posebnom ulju, ne pregrijava se, nečujno.

Uljano hlađenje je dobro ak koristiš konfu 1h dnevno(testeri) i onda ti stoji zagašen 23h dnevno.Znači prva mana kod tog ulja je što se prilično brzo zagrije(probaj stavit GTX480)Smijeh,a vrlo se sporo hladi.Druga mana je što takvo hlađenje nečeš nabavit u Hrvatskoj pošto za to treba poseban akvarij i posebno ulje(ne nije suncokretovo)Smijeh koje nema niti jedna IT trgovina.Znači drž se ti zračnog ili vodenog hlađenja.