Prijenosna računala

Univerzalni punjač za laptop?

Don Kihoty sub 25.9.2010 12:48

Ti Fortroni su već duže u opticaju,

i samo riječi hvale na njih.

 

Prošlo ih je mnogo kroz moje ruke,

i od korisnika samo riječi hvale.

 

Ni jedan se do sada nije pokvario, plastika je odlična i čvrsta,

konektoru su rubusni i trajni.

 

Takođe od nedavno kod nas ima i LC Power uni punjača,

koji su također odlični, rubusni i pouzdrani,

ali premalo sam ih isprobao do sada (samo 90W model).

 

No da su loši, ne vjerujem, jer iskustva sa njihovim napajanjima su odlična.

 

Ako ikoje adaptere trebate preskočiti, to su Manhatan adapteri.

Lagani kao peru, plastički i krhki na dodir,

a najčešći kvar uz pregaranje je i otkidanje konektora zbog loše i jeftine izrade.

80kn naspram LC Poweru i 100kn naspram Fortronu je neisplativo.

sasa sri 29.9.2010 01:39
Mike Litoris kaže...
no name kaže...

da, znam da si na te mislio...i ja isto.

 

dakle, ili ne pašu nastavci na neki od uređaja koji je naveden kao kompatibilan, ili je napon na odgovarajućoj voltaži "preslab" za pojedini lap (a ako ga podigneš na veću, skuriš lap)...itd :)

 

 

 

HP koristi vec duze vrijeme dvije snage punjaca, 65W i 90W i ima ih između 350 i 400 kuna, lako za nabaviti, original

HP, tako da price koje pricas (pises) nemaju bas veze...

 

 

 

ne priica gluposti!

nije vazan samo napon, vec i struja! ako je slaba max isporucena struja onda se sporije puni, ALI ako je max isporucena struja na univerzalnom iznad max struje koju lap standardno podnosi ond amoze doci do pregaranja maticne,

D4RKL1NG sri 29.9.2010 04:54
powerslave kaže...

Pozdrav!

Krepao mi je punjač za laptop, pa sam mislio zamjenit s ovim:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1012139

Da li se isplati uzeti taj punjač?

 

Laptop je Dell Inspiron 1501, a punjač 65W, input 100-240V~1.5A 50-60Hz, output 19.5V - 3.34A 

Hvala unaprijed

 

 Bitno je da voltaža bude ista ili najbliže moguće, ali niža (u tvom slučaju 19.5V ili ako ne možeš naći, 19V). Amperi mogu biti viši.

 

Ono što ti trebaš je naći isti ili jači punjač za Della, koji daje 19.5V. Budući da ne znam koliko je ampera davao originalni punjač (a ne da mi se tražiti), moraš kupiti punjač koji daje 19.5V i isto ili više ampera od originalnog punjača. 

 

Računica koja bi ti bila od koristi je: P[W] = I[A] * U[V], u slučaju tog punjača: 19.5V * 3.34A = 65.13W

darioklc sri 10.11.2010 23:13

Da vas pitam nesto o univerzalnom punjacu.

Pokvario mi se onaj nastavak punjaca koji je u mom slucaju HP-ov nastavak. Jel ima gdje za kupit samo taj nastavak da ne moram kupovat cijeli adapter? Negdje u Zagrebu.

 

Hvala!

mali.ivica87 čet 11.11.2010 00:07
darioklc kaže...

Da vas pitam nesto o univerzalnom punjacu.

Pokvario mi se onaj nastavak punjaca koji je u mom slucaju HP-ov nastavak. Jel ima gdje za kupit samo taj nastavak da ne moram kupovat cijeli adapter? Negdje u Zagrebu.

 

Hvala!

 

kupi preko njuškala popravljeni punjač za stotinjak kuna i miran si
Zvjerkan ned 8.5.2011 00:55

Pozdrav!

 

Da ne otvaram novu temu, pisat ču ovdje kad već postoji o adapterima; znači meni je na laptopu crko adapter uopče ne puni i nekako cvili riječ je o HP Pavilionu dv6 2120em, garancija je istekla pa moram kupit i to je crko 2 dana nakon isteka {#} , sad kakav adapter, znam samo da je orginal 90W, 19V i 4.7A

 

sad neznam dali je pametno kupiti neki zamjenski s više promjenivih konektora pa če poslužit za neki drugi prijensnik ili kupiti org hp-ov no sad tu isto postoje dileme neznam koji odgovara kad niti na jednom koji sam našao u mikronisu ne piše da je za dv6 2120 em?

 

 

pa PLS pomoć {#}

 

Meni se ovaj sviđa a nije ni pretjerano skup 274 kn u linksu, e sad može mi ko reči oče to raditi s mojim laptopom? I jeli dobar taj adapter? Jer ja sam ga naručio a još uvjek stignem otkazati pa vaše mišljnje..

Zvjerkan sub 14.5.2011 00:29

Ja sam kupio novi HP-ov adapter i evoga šljaka i moram zamjetit i to ektremno se manje grije šta god da radim, ovaj je mlak cijelo vrijeme a onaj je bio vrel, kakv to šrot hp isporučuje sa laptopima nije mi poznato.. XD al bito da radi, za sad nemam nikakvi zamjerki na laptop, pavilion serija svaka preporuka svakome :)

Flute sri 10.8.2011 11:25

Hej :)
Imam jedan problem... Prije nekoliko tjedana krepao mi adapter za hp-ov laptop. Počeo je cviliti i od drugog dana više nije radio. Otišla sam u konikom i kupila novi sa istom voltažom kao i na prethodnom. Radio je normalno punih dva tjedna i od onda ponovno je počeo cviliti!!! Doduše za sad još uvijek radi ali tko zna do kad?? Zašto mi se to događa?? 

Nello čet 1.9.2011 08:17
IvanPower kaže...

bok imam problem sa utorom za punjač naime ne valja pokvario mi se pa rtrebam namjštavat punjač dobrih 10 min dal se to može zamjeniti i kolko okšta

Ako misliš utičnicu kojim se spaja na laptop? Ako da, ako si iz Zg i imaš u Elmatis ( trgovina elektroničke dijelove), ulica Zelinska, nalazi  se u blizini pothodnika željezničkog kolodvora. (Glavni Kolodvor). Uzmi sa sobom onaj utičać i odeš tam pokazeš i oni će dat iste takve  ako imaju i samo utikać zalemiš (pazi na polove + i -). Ja popravljam punjača kojeg su smrdani utikač i kabel.