Prijenosna računala

Problem sa web-cam-om na laptopu

baraba1 pon 5.4.2010 13:15

Ovako:imam asusa f5sl i prebacio sam ga na windows 7,odonda mi neradi web-cam tj u my computer mi uopće nepokazuje kameru kao što mi je pokazivo na xp-u.U device menageru mi pokazuje da mi je sve u redu sa kamerom i da su driveri u redu.kad otvorim ''devices i printers''tamo je pkazuje ali je nemogu pokrenit...u čem je problem i kako ga riješit?hvala

zergling pon 5.4.2010 13:23

Probaj updejtat driver, a ak nema razlike:

u device manageru odaberi webcam, desni klik i uninstall.

Onda odi klikni na ikonicu: scan for hardware changes i ako ti automatski ne instalira driver, nađeš ga na netu.

F1-IVO pon 5.4.2010 13:28
baraba1 kaže...

Ovako:imam asusa f5sl i prebacio sam ga na windows 7,odonda mi neradi web-cam tj u my computer mi uopće nepokazuje kameru kao što mi je pokazivo na xp-u.U device menageru mi pokazuje da mi je sve u redu sa kamerom i da su driveri u redu.kad otvorim ''devices i printers''tamo je pkazuje ali je nemogu pokrenit...u čem je problem i kako ga riješit?hvala

Ne možeš je pokrenut jer nemaš program. Imaš samo driver. Otvori MSN, Skype ili slično i odi u video postavke i tamo će ti se slika pokazat sigurno.

passat pon 5.4.2010 13:40
F1-IVO kaže...
baraba1 kaže...

Ne možeš je pokrenut jer nemaš program. Imaš samo driver. Otvori MSN, Skype ili slično i odi u video postavke i tamo će ti se slika pokazat sigurno.

Ili desnim klikom na bilo koju flash(dok je igras) igricu i imas tamo setings pa onda otijdes na malu naslikanu kamericu i kliknes na taj prozor. Ako se vidis sve je ok!

zergling pon 5.4.2010 18:05

dakle imaš driver samo ti fali program kao što je neko rekao prije.

ne kužim kaj će ti program (jer za te glupe efekte imaš taj sajt, a za chat ti ne treba ništa dodatno), al ak baš inzistiraš:

trebalo ti je doć sa laptopom, ak su windozi ilegala skini s neta oriđiđi (vrlo vjerojatno ima negdje na njihovoj stranici)

ili preporučam http://www.softpedia.com/progDownload/Easy-Free-Web-Cam-Download-4146.html

ak ti se ne sviđa onda guglat :)

cheers

mrav ned 18.4.2010 18:25
baraba1 kaže...

imam isti problem,ako netko moze pomoci...unaprijed hvala....baraba1,jesi li rijesio problem

Cojek sub 19.11.2011 22:30

pozdrav :) 

imam laptop emachines E725 i ima kameru!! eh sad imam manjih tehničkih problema koje sam neznam rjesiti pa se javljam vama.. najme nekad sam pokrenuo na win7 kameru i zaslikao se pa stavio kao profilnu na fejsu! nisam se slikao preko fejsa nego bas u win pokrenuo kameru!  a sad nemogu naci tu kameru! ni kad u trazilicu upisem razne pojmove kao kamera,webcam ,wecam optimized(što mi piše na naljepnici pokraj kamere.. 

pa dal mi moze neko rec kak da nadjem to?!