krelos sub 29.11.2014 08:40

Imam Lenovo z50-70 i na njemu Windows8  u njega pokušavam umjesto dvd-roma ubaciti ladicu sa SATA HDD-om  ali nakon što to fizički napravim ruše mi se windovsi i izbacije ovo grešku

driver irql not less or equal (iastor.sys)

Fake_Alert sub 29.11.2014 09:09
krelos kaže...

Imam Lenovo z50-70 i na njemu Windows8  u njega pokušavam umjesto dvd-roma ubaciti ladicu sa SATA HDD-om  ali nakon što to fizički napravim ruše mi se windovsi i izbacije ovo grešku

Nazovi lenovo exclusive store u jurisicevoj 16. Ekipa stalno tamo rastavlja i imaju dosta znanja tako da bi mogli znati o cemu je problem.

Mitch sri 3.12.2014 21:20

Ako ga ubaciš unutra i ništa ne shebeš, ne.

Ako nešto izvadiš (originalno) i ubaciš onda mislim da da.

Ali ne cjepidlače pretjerano oko toga, najčešće ima naljepnica preko koje vide da si otvarao.

Nazovi za svaki slučaj, ali ne bi trebalo ( ja sam ubacio keks rama recimo)

Hardwhelper!!! sri 3.12.2014 22:00
krelos kaže...

Nadam se da si prije ugradnje diska deinstalirao DVD pogon i kontroler, pri ugradnji izvadio bateriju, otisao u BIOS... vidis li HDD u BOS-u? Garancija: ukoliko si odlijepio stickey gubis garanciju, no nebitno jer pokusajem ugradnje nista nisi uniustio samo nisi isao ispravnm postupkom ugradnje... Gubitak garancije ide njima u prilog, jedino ukoliko ne uspujes rijesiti ugradnju kako sam gore opisao servis ce ti naplatiti ugradnju, mozda problem stvara i neki kontroler u DVD-bay > HDD adapteru, trebao si naci (improvizirati ugradnjom caddy baya u koji HDD sjeda i prikljucuje direktno na SATA konektor MB laptopa ukoliko lap. nema 2 caddy baya.

mrle503 sri 3.12.2014 22:14
Mitch kaže...
Ako ga ubaciš unutra i ništa ne shebeš, ne.

Ako nešto izvadiš (originalno) i ubaciš onda mislim da da.

Ali ne cjepidlače pretjerano oko toga, najčešće ima naljepnica preko koje vide da si otvarao.

Nazovi za svaki slučaj, ali ne bi trebalo ( ja sam ubacio keks rama recimo)

rame da nemoras nista rastavljati.Pitao sam i smijes nadograditi samo ono sto ima dva ili manje sarafa.Znaci nesmijes rastavljati laptop i stavljati ssd na mjesto optike nikako gubis garanciju bar su tako meni rekli.

Viviana sri 17.12.2014 18:21

Ja bi vas zamolila za pomoc.

Naime, prosli tjedan smo kupili novi laptop (lenovo z50-70) na kojem je instaliran originalni windows 8.1 i sve radi super, osim jedne stvari. uopce ne cita wifi mreze, ne mozemo se spojiti na nijednu wifi mrezu jer ih uopce ne nalazi. U routeru nije problem, jer imamo jos laptopa i svi se normalno spajamo i sve radi, a na ovom novom ne. s obzirom da smo imali i stolno racunalo, imamo onaj wifi adapter koji smo imali prikljucen u stolno racunalo kako bi lovio wifi (jer se router nalazi u prizemlju kuce, a racunalo na katu, pa zato nismo spajali onim kablom) i kad prikljucim na lenovo kabal od tog wifi adaptera, sve radi super, pokazuje sve wifi mreze u okolici, sve je savrseno, cim iskljucim kabal, kao da uopce wifi ne postoji. Sve sam pretrazila i pogledala i jednostavno vise ne znam sto da radim i zasto uopce na upravljackoj ploci nemam sa lijeve strane onaj izbornik "upravljanje bezicnim mrezama"...?

Svaki savjet je dobrodosao.

Hvala puno!

Viviana pon 22.12.2014 15:41

zrakoplovni mod je iskljucen, a wifi je ukljucen, driveri su instalirani (ali mi ih ne pokazuje u device manageru) ali cim iskopcam kabal, nestaje uopce znacajka wifija.... kad je kabel prikljucen u device manageru mi pise 802.11.n USB wireless lan card.

a cim iskopcam kabel taj nestane i ostanu samo bluetooth.... :(

Hardwhelper!!! pon 22.12.2014 16:02
Viviana kaže...

zrakoplovni mod je iskljucen, a wifi je ukljucen, driveri su instalirani (ali mi ih ne pokazuje u device manageru) ali cim iskopcam kabal, nestaje uopce znacajka wifija.... kad je kabel prikljucen u device manageru mi pise 802.11.n USB wireless lan card.

a cim iskopcam kabel taj nestane i ostanu samo bluetooth.... :(

Hmmm, trebalo bi biti obrnuto... kad odspojis LAN kabel da automatski switcha na wlan... pogledaj da ta opcija nije onemogucena u BIOS-u, problem poglavito softverske prirode!

crna.pantera0406 uto 23.12.2014 01:02

pozdrav

i ja sam kupila taj laptop pocetkom 12.mj... takodjer isti problem sa hdd, na mjesto hdd je stavljen ssd ( nisam ja to stavljala)  i takodjer imam windowse 8, orginal... ali najgore kaj je meni davao nadu, malo ga prepozna , pa onda samo nestane, pa se opet pojavi , pa opet nestane..... navodno je to problem sa svim tim novijim laptopima, jer nije ni do ladice ni do hdd,jer buraz je isprobao na drugim slicinim modelima od asus-a i isto ga nije htio prepoznat, dok na nekom starijem hp-u je radilo sve normalno.... ( nemogu sad nac tu stranicu ali mislim da ima na stranici od lenova o tom problemu) 

ali imam recimo jedan problemcic, probala sam staviti world of tanks , cisto znatizelje radi, ali uopce nece ni uc, a nije do njih jer sam igrala tenkove i na puno losijem laptopu, plus kaj mi na svim drugim kompjuterima normalno radi ( nez jel do drivera, jer sam na novo opet stavila nove, i nece uc), ali probat cu jos koju igricu stavit da vidim jel uopce ista radi ...  

devildog pon 29.12.2014 22:14

Pozdrav,

Problem s HDD u dodatnom kucistu se moze lako rjesiti. Naime i ja sam osobno na Lenovo t540p ima isti problem. SSd je stavljen na mjesto HDD-a, a HDD u ladicu na mjesdo DVD-a. svako malo se dogadalo da HDD-a nema.

Rjesenje je nazalost samo jedno, SSD u ladicu a HDD na mjestu gdje je i inace. Mislim da ima neke veze sa napajanjem, jer se disk ne starta (HDD) kad je u ladici. Osobno tako i koristim, jer DVD mi nije potreban.