Lenovo z50-70 HDD problem

Imam Lenovo z50-70 i na njemu Windows8 u njega pokušavam umjesto dvd-roma ubaciti ladicu sa SATA HDD-om ali nakon što to fizički napravim ruše mi se windovsi i izbacije ovo grešku
driver irql not less or equal (iastor.sys)
Nazovi lenovo exclusive store u jurisicevoj 16. Ekipa stalno tamo rastavlja i imaju dosta znanja tako da bi mogli znati o cemu je problem.

hvala na savjetu.... zvao sam ali na žalost danas ne rade tako onda tek u ponedjeljka...

Jel se gubi garancija ako samstavis ssd???imamisti pame zanima

Evo i mene zanima?, kupio sam gore navedeni laptop, imam skoro novi ssd Kingston 240 Gb s urednom garancijom od skoro 3 godine...

Pozdrav, I mene zanima jel se može kombinirati hdd i ssd u navedenom laptopu buducio da sam ga kupio i imam ssd disk?

Ako ga ubaciš unutra i ništa ne shebeš, ne.
Ako nešto izvadiš (originalno) i ubaciš onda mislim da da.
Ali ne cjepidlače pretjerano oko toga, najčešće ima naljepnica preko koje vide da si otvarao.
Nazovi za svaki slučaj, ali ne bi trebalo ( ja sam ubacio keks rama recimo)

Imam Lenovo z50-70 i na njemu Windows8 u njega pokušavam umjesto dvd-roma ubaciti ladicu sa SATA HDD-om ali nakon što to fizički napravim ruše mi se windovsi i izbacije ovo grešku
Nadam se da si prije ugradnje diska deinstalirao DVD pogon i kontroler, pri ugradnji izvadio bateriju, otisao u BIOS... vidis li HDD u BOS-u? Garancija: ukoliko si odlijepio stickey gubis garanciju, no nebitno jer pokusajem ugradnje nista nisi uniustio samo nisi isao ispravnm postupkom ugradnje... Gubitak garancije ide njima u prilog, jedino ukoliko ne uspujes rijesiti ugradnju kako sam gore opisao servis ce ti naplatiti ugradnju, mozda problem stvara i neki kontroler u DVD-bay > HDD adapteru, trebao si naci (improvizirati ugradnjom caddy baya u koji HDD sjeda i prikljucuje direktno na SATA konektor MB laptopa ukoliko lap. nema 2 caddy baya.

Ako nešto izvadiš (originalno) i ubaciš onda mislim da da.
Ali ne cjepidlače pretjerano oko toga, najčešće ima naljepnica preko koje vide da si otvarao.
Nazovi za svaki slučaj, ali ne bi trebalo ( ja sam ubacio keks rama recimo)
rame da nemoras nista rastavljati.Pitao sam i smijes nadograditi samo ono sto ima dva ili manje sarafa.Znaci nesmijes rastavljati laptop i stavljati ssd na mjesto optike nikako gubis garanciju bar su tako meni rekli.

Pa dobro to da, to sam i rekao, ne smije se vaditi nista originalno.

Ja bi vas zamolila za pomoc.
Naime, prosli tjedan smo kupili novi laptop (lenovo z50-70) na kojem je instaliran originalni windows 8.1 i sve radi super, osim jedne stvari. uopce ne cita wifi mreze, ne mozemo se spojiti na nijednu wifi mrezu jer ih uopce ne nalazi. U routeru nije problem, jer imamo jos laptopa i svi se normalno spajamo i sve radi, a na ovom novom ne. s obzirom da smo imali i stolno racunalo, imamo onaj wifi adapter koji smo imali prikljucen u stolno racunalo kako bi lovio wifi (jer se router nalazi u prizemlju kuce, a racunalo na katu, pa zato nismo spajali onim kablom) i kad prikljucim na lenovo kabal od tog wifi adaptera, sve radi super, pokazuje sve wifi mreze u okolici, sve je savrseno, cim iskljucim kabal, kao da uopce wifi ne postoji. Sve sam pretrazila i pogledala i jednostavno vise ne znam sto da radim i zasto uopce na upravljackoj ploci nemam sa lijeve strane onaj izbornik "upravljanje bezicnim mrezama"...?
Svaki savjet je dobrodosao.
Hvala puno!

Pogledaj dal na tipkovnici imaš kombinaciju tipaka da se uopce upali Wi-Fi ako nije.
FN + f5 ili tako nesto

Probaj instalirati nove drivere s lenovo stranice za wifi i provjeri u device manageru jel ti prikazuje wifi adapter

Pogledaj da niste slucajno u 8.1 sustavu uklkjucili "zrakoplovni mod" kad sustav zaustavlja svu bezicnu komunikaciju, u istoj traci vidjet ces status wifi switchera.

zrakoplovni mod je iskljucen, a wifi je ukljucen, driveri su instalirani (ali mi ih ne pokazuje u device manageru) ali cim iskopcam kabal, nestaje uopce znacajka wifija.... kad je kabel prikljucen u device manageru mi pise 802.11.n USB wireless lan card.
a cim iskopcam kabel taj nestane i ostanu samo bluetooth.... :(

zrakoplovni mod je iskljucen, a wifi je ukljucen, driveri su instalirani (ali mi ih ne pokazuje u device manageru) ali cim iskopcam kabal, nestaje uopce znacajka wifija.... kad je kabel prikljucen u device manageru mi pise 802.11.n USB wireless lan card.
a cim iskopcam kabel taj nestane i ostanu samo bluetooth.... :(
Hmmm, trebalo bi biti obrnuto... kad odspojis LAN kabel da automatski switcha na wlan... pogledaj da ta opcija nije onemogucena u BIOS-u, problem poglavito softverske prirode!

pozdrav
i ja sam kupila taj laptop pocetkom 12.mj... takodjer isti problem sa hdd, na mjesto hdd je stavljen ssd ( nisam ja to stavljala) i takodjer imam windowse 8, orginal... ali najgore kaj je meni davao nadu, malo ga prepozna , pa onda samo nestane, pa se opet pojavi , pa opet nestane..... navodno je to problem sa svim tim novijim laptopima, jer nije ni do ladice ni do hdd,jer buraz je isprobao na drugim slicinim modelima od asus-a i isto ga nije htio prepoznat, dok na nekom starijem hp-u je radilo sve normalno.... ( nemogu sad nac tu stranicu ali mislim da ima na stranici od lenova o tom problemu)
ali imam recimo jedan problemcic, probala sam staviti world of tanks , cisto znatizelje radi, ali uopce nece ni uc, a nije do njih jer sam igrala tenkove i na puno losijem laptopu, plus kaj mi na svim drugim kompjuterima normalno radi ( nez jel do drivera, jer sam na novo opet stavila nove, i nece uc), ali probat cu jos koju igricu stavit da vidim jel uopce ista radi ...

Pozdrav,
Problem s HDD u dodatnom kucistu se moze lako rjesiti. Naime i ja sam osobno na Lenovo t540p ima isti problem. SSd je stavljen na mjesto HDD-a, a HDD u ladicu na mjesdo DVD-a. svako malo se dogadalo da HDD-a nema.
Rjesenje je nazalost samo jedno, SSD u ladicu a HDD na mjestu gdje je i inace. Mislim da ima neke veze sa napajanjem, jer se disk ne starta (HDD) kad je u ladici. Osobno tako i koristim, jer DVD mi nije potreban.