Lenovo Thinkpad SL500

Nemoj se ljutit, ali to što govoriš o čvrstoći ne može biti istina! Pročitao sam 2 review-a i u nekoliko foruma na internetu koji govore da lenovo nikad nije lošije napravio laptop što se tiče kvalitete!
Ostalo ti vjerujem, ali to jednostavno ne mogu!
Link(ako znaš njemački) : http://www.notebookjournal.de/tests/lenovo-thinkpad-sl500-633/2
http://www.preissuchmaschine.de/preisvergleich/produkt.cgi?meinung=177336
http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?prodmeinungdetail=177336

Ha cuj kaj se tice cvrstoce to je moj dojam.
provjerio sam druge lapove u ducanu i bili su puno lošiji od ovog što se cvrstoce tice.
Dakle po meni je to tako.
Naravno netreba savijat ekran dok ne pukne.
Moje mišljenje je takvo.
Isprobao sam Dell,acer,asus,hp i ovaj je definitivno cvršci.
Neznam kak je lenovo prije bio sa cvrstocom o mi je ovo prvi lap pošto mi je ovo prvi laptop
ali u ducanu je ovo bio definitivno najcvršci od ponuđenih.
Ostali su bili koda su od kartona a ne plastike

Pozdrav.
Ja se zanimam za taj lap, a posto bi mi to bio poslovni prijenosni laptop zanima me situacija sa baterijama.
Pa bih te molio da napišeš koliko dugo izdrži na baterijama kad uspijes testirat.
Hvala

Pozdrav.
Ja se zanimam za taj lap, a posto bi mi to bio poslovni prijenosni laptop zanima me situacija sa baterijama.
Pa bih te molio da napišeš koliko dugo izdrži na baterijama kad uspijes testirat.
Hvala

MRTVI PIXELI na novim Lenovo SL 500
Važna napomena za sve koji kupuju Lenovo SL500.
Pripazite na problem s mrtvim Pixelima.Pogotovo onima kupljenim u VE MIL- ovim trgovinama, gdje je na akciji..
Naime, ja sam prije dva tjedna kupio navedeno računalo.
Došao sam doma, upalio ga kad na njemu mrtvi pixel koji se manifestira u obliku crvene točkice, u mom slučaju po sredini ekrana.
Prijavio sam nedostatak međutim ovi iz VE MIL-a mi ne žele niti dati zamjensko računalo a niti vratiti novce 6,400 HRK koje sam dao za laptop.
Uglavnom, odnijeli su ga na u ovlašteni servis(MEGATREND) međutim prema uputama proizvođača oni ne priznaju 1 mrtvi pixel da ulazi pod garanciju, tako da se ovi iz VE MIL-a se pozivaju na to i ne žele niti vratiti novce.
Užasno su neljubazni, ne odgovaraju na pozive niti žele pomoći u rješavanju situacije ioako sam im u 1 danu ostavio više od 11 tisuća kuna u trgovini.
Ponudio sam im nadoplatu za skuplje računalo a da ovo prihvate nazad.Niti to ne žele...
Prava kao potrošač nemam, jer je kupljen u svojstvu pravne osobe.Po zakonu o ptoršaču, potrošač je privatna fizička osoba.
Jedino što mi ostaje je Zakon o Obveznim Odnosima i Sud časti pri HGK a to pitaj boga kad će bit riješeno.
Usput da li je netko doživio slično i imateli kakvo pametno rjšenje za moj problem.

Inače laptop je oK..I ponovno ću uzet istog..Naravno ako uspijem ikako se riješit ovog s mrtvim pixelima..
Dakle, mene su zajebali...Nemojte da Vama učine isto jer i Lenovo Hrvatska ne želi pomoći..Jednostavno mi kažu da je to tako..I da se pomirim...

mrtvi pixel ti nitko nece priznati!
to je pod normalno.... cak mislim da ti u nekoj od garancija pise da do 5 mrtvih pixela smatraju ispravnim...
sorry..
a ja bih ti radije preporucio R500... brutalna radna zvijer (ili T500 ako imas viska para - vrijedi svake lipe)
da, thinkpadi imaju software thinkvantage koji sam skida i provjereva stanje drivera i sl....
totalno guba stvar.... ne moras se sam muciti i traziti.. samo njega instaliras i pustis da odradi svoj posao...

Došao sam doma, upalio ga kad na njemu mrtvi pixel koji se manifestira u obliku crvene točkice, u mom slučaju po sredini ekrana.
......
Usput da li je netko doživio slično i imateli kakvo pametno rjšenje za moj problem.

Ima jedan zakon o potrošaću da bilo koj proizvod možeš vratiti u roku 7 dana bez ikakvog razloga.. Provjerio mi ga je stari jer je odvjetnik..

Vecer. Kupio sam lenov laptop sl 500. U specifikacijama pise da imam u njemu modem. Fizicki je tu, al ga laptop ne prepoznaje. Pa me zanima kak ga instalirati da ga prepozna. Unaprijed zahvaljujem.

Nemam taj model ali imam Lenovo i što je bitno za Lenovo,a pogotovo bežičnu vezu i driver je da se ode na system update .Tako
ni meni nije radila bežična ali nakon system update sve mi je prošljakalo.Jako sam zadovoljan s Lenovo lapima.....postojani i čvrsti.
Nisu nešto lijepi ali to nema veze.Xp na lapu je samo radi potrošnje baterije možda poželjniji.Vista sama skraćuje vijek baterije upola
nego pod XP-om (govorim iz vlastitog iskustva).Moj slijedeći lap je sigurno Lenovo.

A ni u device manageru se prikazuje..mislim modem..

kupi bi taj lap sad u hg spotu za 6 soma kuna sa free dosom...pa me zanima dal se isplati?
pa vas molim da mi netko da savjet

Eto pošto sam uzeo ovaj lap mislim da bi bilo u redu napisati par redaka o njemu.
Radi se o OVOM modelu.
Notebook Lenovo ThinkPad SL500 (586D571)

Cekaj. Jesi namjestio u biosu da ti HDD bude na compatible?
Tak se nemoraš igrat sa sata driverima

probat cu...
je l to kasnije utjece na bilo sta?

Ma ne utjece to na ništa osim da možeš instalirat xp.
Kod viste je svejedno ali kod xp jednostavno moraš tak napravit ili slipsteamat sata drivere u cd od xp-a

I ja imam isti problem kao Helios, iako sam namjestio na Compatible :(((
Cijenio bih savjet jer mi je ovo prvi laptop: koje točno fileove trebam skinut za "SATA drivere" ? Malo sam zbunjen količinom.
Bitno mi je da Windowsi se uspješno instliraju a onda valjda dalje mogu "prirodno updateat"
.....zar ne?
Problem riješen: na savjet kolege koristio sam WIN XP PRO + Service Pack 3 (oni valjda imaju već instalirane te drivere, no potražio sam najadekvatniju verziju), ali sam svejedno morao postaviti u BIOSu SATA drivere na "Compatibility".
Hvala svejedno!

Kupio sam dotični laptop sa intelovim cpu-om P7370,2gb ram-a, 250hdd-a ... Testirao sam ga na te mrtve piksele i nisam naišao ni na jednog. Koristio sam Ntest.
Laptop je inače vrlo solidno sastavljen.Doima se pomalo spartanski ali to je ipak stvar ukusa.
Imam međutim jedan drugi problem. Jeli pokušao itko podijelit hdd na više particija? Probao sam sa Acronisom, Power questom i Symantecovim alatom i u svakom slučaju mi se sistem ruši ili ga (kod acronisa) ne mogu bootat. prvi put se susrećem sa ovim problemom, a nije mi prvi laptop. Doduše ibm-lenovo je pa sad ne znam jel postoji možda koja caka.

Da je barem jača grafa... Ja imam 9300 na svome Aceru... i loše je to za igranje, makar i samo povremeno

Meni laptop pri bootanju pokazuje (memory check) da ima 4096 Mb (znači 4 gige), dok mmi u win XP pokazuje da ima 3 gige. Doduše, sa softverom tipa Belarc Advisor i slično dobijem informaciju da ima 2 puta po 2 gige, ali opet u negdje kaže da ima 3 gige! Otvorio sam dio sa memorijom i obje su pločice od 2 gige, bar je tako na naljepnici.
Belarc kaže:
3072 Megabytes Installed Memory
Slot "SODIMM0" has 2048 MB
Slot "SODIMM1" has 2048 MB
Da li ovo ukazuje na problem sa memorijom ili da je stara (mislim da je 533 MHz), ili nešto drugo?
Ovako je otkako sam ga kupio, no nisam pridavao veliku pažnju tome pa me zanima da li bi trebao?
Hvala!

Ako ti je Xp 32-bitmi on ne može alocirati više od 3.2 GB (mislim). Dakle iako imaš 4 GB memorije, OS ti ih neće sve iskoristiti. 64-biti operacijski sustavi bi ti uredno prepoznali svu memoriju.

Oh, hvala, to nisam uopće znao!

Nije nešto važno, ali imam problema sa on screen displayem za pojačavanje/stišavanje/mute funkcije (hotkey-eve). Dak sam instalirao sve drivere na komp prije 3 mjeseca samo jednom mi je proradio taj prikaz kako treba, no kad sam dovršio instalacije svih drivera, pojavljivala mi se samo točkica na sredini dna ekrana, umjesto level bar prikaza.
I tako je ostalo do danas, iako sam više puta reinstalirao HOtkey drivere i još kojekakve druge. U postavkama sam sve uredno namjestio, ali ništa!
Ima li netko ideju?
Hvala!

Malo off topic, ali već kad se Lenovo spominje, za 2 tjedna dolazi mi Ideapad Y450 iz US, pa ću podijeliti dojmove sa vama kad ga isprobam i uhvatim vremena..
Inače, i SL500 je bio u izboru, ali malo povelik za moj ukus, iako konstrukcijski ( business klasa ) izgleda ok..
UPDATE:
Poradi KATASTROFALNE online shop usluge Lenova u US ( support im je u Indiji !? ), ništa od Y450.. Kupio X200S u HR i prezadovoljan. Eto, sad kad sam prošao US torturu, HR dućani su mila majka prema njima..

Ima li netko ideju?

ovako, zanima me kupnja tog laptopa pa me zanima da li netko, tko ima taj laptop, moze provjeriti najvecu rezoluciju jer na web-stranicama nekima pise 1200*800 a na nekima 1600*1050, da budem siguran
hvala
P.S ne znam da li je ovo vazno, ali ipak cu napisati, zanimam se za model 587D021 ( mozda neki modeli imaju drugaciju rezoluciju )

E hvala ti puno na ovim likovima...sve sam bio instaliro i windovs ps3 i sve ali zvuk mi nikako nie radio a laptop sam kupio prije 2 tjedna i od tad mi nije radio zvuk pa sam se sjetio da se na forumima uvijek može nać nešto pametno i našo ovaj....još jednom hvala na linkovima!!=)
Eto pošto sam uzeo ovaj lap mislim da bi bilo u redu napisati par redaka o njemu.
Radi se o OVOM modelu.
Notebook Lenovo ThinkPad SL500 (586D571)
Intel Core 2 Duo T5670 (1.8GHz),
15.4" WXGA,
RAM 4GB DDR2,
HDD 320GB SATA,
DVD+-RW DL,
nVidia GeForce 9300
10/100/1000 Ethernet Gigabit LAN,
WLAN 802.11a/g/n,
Bluetooth
Fax modem 56k
Intel High Definition Audio,
Audio data width 24-bit
3 x USB 2.0,
Audio in/out,
Firewire,
VGA,HDMI
Fingerprint reader,
Cisto kad ga se pogleda reklo bi se da je tipicni neugledni lap kao što lenovo jesu.
Kod njih se više gleda na kvalitetu nego na izgled i blještave lampice i naljepnice.
Malo je blesavo da nema nikakvog cd-a sa driverima kad se kupi ovaj lap.
Pošto mrežna kartica ne radi bez drivera nije dakle moguce na brzinu skinut sa neta.
Dakle sa drugim kompom koji može na net skinuti drivere i instalirat.
Onda sve radi kak treba.
LINK ka driverima
Dakle ima toga masu koju možete skinut i instalirat.
Ima i jedan program koji sve to za vas napravi.
Dakle skine se taj program i on skine sve drivere i programe za vaš novi lap i instalira ih.
LINK ka tom programu
Moja preporuka bi bila da instalirate windows XP.
Mada je dovoljno jak da i vistu vrti(ja sam instalirao vistu ultimate 64 bit i radi bez frke)
Preporuka da stavite xp odnosi se više na drivere.
Pod vistom recimo nikako da uspijem pokrenut wireless.
Koliko god ja instalirao i pokušavao jednostavno nece.
Dal je to sad stvar drivera ili viste ili 64 bitnog sistema nemojte me pitat.
Uglavnom super sam zadovoljan.
Moju najdražu igru(F.E.A.R.) vrti ko sunce na nekih 40-50 FPS.
Meni cist dovoljno za povremenu zabavu.
Procesor bi po meni mogao biti mrvicu jaci ali nije da ovom nedostaje snage.
Posebna stvar koju moram napomenuti je zagrijavanje.
Nakon nekoliko sati instaliranja i vrtenja programa i igri ne osjeti se zagrijavanje na tipkovnici.
Ventilator se povremeno cuje da razvrti ali ništa strašno.
Uglavnom toplinu ne primjetite na gornjem dijelu lapa.
Izdržljivost baterije još nisam isprobao.
Prokaz ekrana je na vrhunskom nivou.
Decki iz lenova jednostavno znaju kak se takve stvari rade.
Tipkovnica je također super.
Cvstoca samog laptopa je mislim vec poznata u svijetu prenosnika.
Moje mišljenje je da za tu lovu jednostavno nemožete dobiti kvalitetniji lap.
Snažniji sigurno.
Možda sa izdržljivijom baterijom ili boljim prikazom.
Ali kvalitetniji sigurno ne.
I na kraju prije nego ja slikam nekvalitetne slike i postavljam ih ovdje evo vam link ka galeriji slika tog lapa
KLIK