Prijenosna računala

Asus S300CA-C1007 Win8 bluetooth problem

wifi sub 8.6.2013 21:03

Prije koji dan sam nabavia ovaj laptop Asus S300CA-C1007, koji inace dolazi bez OS-a, stavia Win8 x64 Enterprise, sa sluzbenih stranica skupia sve moguce drivere i na kraju radi sve osim Bluetootha kojeg nikako ne mogu upogonit. Opcija u Wireless izborniku koja se odnosi na Bluetooth je zasivljena kao da je isti programski instaliran, a fizicki kao da ne postoji. I sve bi bilo u redu, da u cjenicima i po dostupnim informacijama za ovaj konkretno model stoji da ima Bluetooth. U medjuvremenu sam posla mail u servis s upitom o stvarnom "postojanju" bluetootha, ali sam nestrpljiv do ponedjeljka.

Ima li itko ikakvu ideju u cemu bi, OSIM fizickog izostanka bluetooth modula mogao bit problem???

wifi ned 9.6.2013 22:09

Sve je vec pregledano, u BIOSu ne postoje opcije vezane za Bluetooth, Fn+F2 samo prebacuje izmedju Airplane moda (iskljucen Wifi) i normalnog (ukljucen Wifi), na kucistu ne postoje dodatni botunu za bluetooth. Isprobani su raznorazni driveri, medjutim nista.

Kako sam kasnije malo proucava karticu koja se nalazi u njemu (Atheros AR9485WB-EG), izgleda da ista, unatoc sto na nekim siteovima slovi kao Wifi+Bluetooth combo ipak je iskljucivo Wifi kartica, pa je samim time i nemoguce ukljuciti wifi. U tom slucaju, mislim da cu kontaktirati Asus zbog laznog oglasavanja, i traziti odgovarajucu Wifi/Bluetooth karticu od njih. Sto je najkomicnije ovo nije samo u Hrvatskoj, vec i po EU i USA ima istih iskustava, osobito ukoliko se umjesto s300ca u google upise s400ca missing bluetooth (14" lcd).

Bas me zanima sto ce sluzbeni servis sutra odgovoriti (ako odgovore)...

wifi pon 10.6.2013 07:46
phoenix2003 kaže...

Nemoj se nervirati, vrati ga i uzmi drugi. Ako te pođu farbat, prijavi ih inspekciji!

ma laptop mi je predobar za cijenu koliko kosta, tako da ga necu vratit, tim vise sto (bar trenutno) nigdje nije dobavljiv. Posto ga Bug nije obradia u svom velikom testu (a radili su s200, s400 i s500), pretpostavljam da ga ni oni nisu mogli dobavit. Najmanji problem bi bia vratit ga jer je unutar 7 dana jos, ali osim te LAZI, sve ostalo je stvarno na mistu.

ihush kaže...
wifi kaže...

.. karticu koja se nalazi u njemu (Atheros AR9485WB-EG),..

-to je samo wlan, npr AR9462 je +BT4.

da, to sam uspia zakljucit nakon posjete sluzbenim stranicama, ali ono sto je nevjerojatno je jedan post na stranim forumima gdje su tipa uvjeravali kako SVI Vivobook imaju BT4.0, i tip je napravia reklamaciju laptopa po njihovom savjetu, i tamo su konacno priznali da taj model dolazi bez BT4.0, iako su i sami bili uvjereni kako im svi modeli imaju BT. I sad aj ti to razumi, ali uglavnom, bar cu imat prepisku sa servisom i s Asusom, pa vidit sta ce oni rec.