maxy440 sri 11.6.2014 17:38

Pozdrav! Nekidan sam kupio navedeni prijenosnik i problem je ima Linux Linpus i hoću staviti 7-icu gore i BIOS ima samo UEFI, nema Legacy način, a još pri tome laptop nema optički uređaj (samo zaštitna plastika unutra), a niti sa bootabilnog USB-a neće ga niti primjetiti u boot priority-u. Pomoć?? A ako ga otvaram, recimo da hard disk stavim u svoj laptop pa da stavim 7-icu i vratim ga nazad, gubim garanciju (a laptop nije namijenjen za mene nego rodbinu)

maxy440 sri 11.6.2014 17:52
oobo kaže...

Na ovoj adresi ti je sve opisano.

Znači, skineš novu verziju BIOS-a, staviš je na prethodno formatirani USB stick i dalje sljediš upute.

I onda će mi moći očitati USB u boot orderu?? Već sam čitao te upute, ali htio sam prije pitati možda ima neki drugi način (jer ipak nije moj laptop pa mi nije svejedno, da je moj, uh nebi ostalo niti A od Acera :D) Hvala na brzom odgovoru.

Neželi mi iz ovih uputa u CMD-u odabrati C: kao radni disk "The volume does not contain a recognized file system. Trenutna putanja je X:windows\system32. Da probam abecedno dalje D: ili E:?

oobo sri 11.6.2014 19:22

Meni je sve radilo prema uputama. USB stick sam prvo formatirao u FAT32, raspakirao sve datoteke iz ZIP-a na USB, uštekao USB, ugasio laptop, upalio laptop, pritisnuo F12 za ulazak u BIOS - onda sam postavio bootanje sa USB-a.

E, a sad ovaj dio kad treba upisivati naredbe, to više nisam 100% siguran jesam li išta mijenjao, no znam da sam uspio i da laptop radi dalje besprijekorno i s tim novim BIOS-om. Mislim da ne treba upisivati C:, već ono slovo koje ti označava tvoj USB stick na kojemu je novi BIOS (najbolje ti je da si pogledaš u My Computer koje je to slovo). Mislim da bi onda dalje moralo raditi kako treba.

maxy440 sri 11.6.2014 19:51
oobo kaže...

Meni je sve radilo prema uputama. USB stick sam prvo formatirao u FAT32, raspakirao sve datoteke iz ZIP-a na USB, uštekao USB, ugasio laptop, upalio laptop, pritisnuo F12 za ulazak u BIOS - onda sam postavio bootanje sa USB-a.

E, a sad ovaj dio kad treba upisivati naredbe, to više nisam 100% siguran jesam li išta mijenjao, no znam da sam uspio i da laptop radi dalje besprijekorno i s tim novim BIOS-om. Mislim da ne treba upisivati C:, već ono slovo koje ti označava tvoj USB stick na kojemu je novi BIOS (najbolje ti je da si pogledaš u My Computer koje je to slovo). Mislim da bi onda dalje moralo raditi kako treba.

Rješeno majstore, probavao sam abecedno, i E: je bio usb... provjerio sam sa DIR komandom i to su bili podaci sa usb-a. W8.1 je već gore i skidam drivere! Hvala ti još jednom!

maxy440 čet 12.6.2014 15:10

Da ne otvaram novu temu, ako bi tu mogao netko pomoći... opet problemi. 8-ica je gore i radila je tipkovnica i touchpad sve super, stavio sam drivere i poslije instalacije normalno ide restart... i od tada vise tipkovnica i touchpad ne reagiraju, uopće. Koristim on-screen keyboard i bežični miš. U device menageru mi stoji (!) kod PS/2 mouse i keyboard da sa driverima nije nesto uredu. Deinstalirao sam i ponovno instalirao i opet ništa. U BIOS-u radi tipkovnica (znači nije ništa fizičkog problema), no čim mi se pojavi log-in screen dalje više neradi. Čak niti u safe-modu ne radi.