Rainalcar ned 30.10.2022 09:42

Često sam na turističkom putu. Dosad sam imao Macbook Air iz 2013., a sad bih uzeo nešto drugo. Treba mi gotovo isključivo za internet i nešto uređivanja teksta, ali ako je to moguće uklopiti u zahtjeve dolje, ne bi bilo loše da se da pokrenuti i neka igra, da grafika nije isključivo integrirana. To međutim nije krucijalno ako se ne da uklopiti.

Moraju biti windowsi, težina najviše 1,5kg. Zaslon barem 13", 14" bi bilo bolje, ali ne više od 15". Baterija mora biti sam vrh, trajati jako dugo. Ne smije bučiti ni zagrijavati se. Izrada općenito mora biti izvrsna, tipkovnica mora imati pozadinsko osvjetljenje, mora se moći otvoriti jednom rukom kao Air, trackpad mora biti izvrstan. Nemam neko ograničenje cijene.

ghibli7 ned 30.10.2022 15:18
Rainalcar kaže...

Kakav je Matebook x pro?

 Kažu ovako:

"Kombinacija baterije od 60 Wh i visokih stopa potrošnje ne dopušta osobito dugo trajanje baterije. Zaslon je jednostavno gutač energije i čak pri svjetlini od 150 cd/m² (što odgovara 56% maksimalne svjetline u našem uređaju za pregled), uspjeli smo samo ~7,5 sati u našim video i WLAN testovima. WLAN test se čak zaustavlja nakon manje od 5 sati pri punoj svjetlini zaslona. Konkurencija jednostavno nudi više izdržljivosti; cijeli radni dan bez utičnice vrlo je malo vjerojatan s MateBook X Pro."

 

Što bolji ekran,to manje trajanje baterije.

 

Posmatrač pon 14.11.2022 12:09
Rainalcar kaže...
Odustao sam od igranja, radije ću uzeti što laganiji laptop. Novi kriteriji je da je lakši od 1,3 kg, što manje, to bolje. Touchscreen nepotreban, 13'' prihvatljivo. Imate prijedloge?

 Ja imam spectre x360 doduse stariji model ali ultra prenosiv, metalno kuciste pa baci pogled....

ivan dragi pon 14.11.2022 14:14
Rainalcar kaže...
Odustao sam od igranja, radije ću uzeti što laganiji laptop. Novi kriteriji je da je lakši od 1,3 kg, što manje, to bolje. Touchscreen nepotreban, 13'' prihvatljivo. Imate prijedloge?

 Ja sam istu stvar tražio pred 4 godine cca. Da mi je lagan za nosit, da ima touch ekran i da baterija traje. Na kraju sam uzeo Microsoft surface pro 6 (tada nova linija) i evo dan danas mi je top. Lakši od fascikle sa dokumentima, traje mi cijelu smjenu, spojim na mob pa imam internet svugdje. Olovka je okej, ona tipkovnica je ful dobra, osobno sa poslovne strane nemam nikakvih zamjerki. 

 

Meni za posao ova "nit laptop nit tablet" kategorja jedino dolazi u obzir pa sam pogodio zapravo, treba mi potpisivanje dokumenta pa mi i olovka odlična.. izgleda fensi :) spasio me valjda 50 puta kad su mi hitno trebale izmjene na dokumentima itd. Sve mi je na onedriveu pa ne razmišljam di mi je šta.. Kako nema ni kilu uvijek ga nosim i ne tlači me ono "joj moram uzet laptop/tablet..

 

Meni su dali neki popust, kupio ga preko irskog Microsoft web shopa za dosta povoljnu cijenu (mislim da sa olovkom, misem i tipkovnicom bilo malo iznad 1000€). Nisam mnogo drugih laptopa probao pa mi je tesko govoriti da li je bolji ili losiji od XY ali za mini poslovnjaka mi je odlican i da mjenjam opet bi uzeo surface.