jozo65 uto 21.7.2020 16:24
dasan kaže...

Zovu me iz Iskona da su u mom gradu provukli novu liniju neku i da garantiraju brzinu od 40mbs do 50 sad imam do 20 optima.Za iste novce kao što sad placam kakva su vaša iskustva

 Od kada iskon povlači kabele?

Johnny4286 uto 21.7.2020 18:24
dasan kaže...

Zovu me iz Iskona da su u mom gradu provukli novu liniju neku i da garantiraju brzinu od 40mbs do 50 sad imam do 20 optima.Za iste novce kao što sad placam kakva su vaša iskustva

 Provjeri svakako s njima što ti je konkretno dostupno. Mene su isto nazvali prije kojih mjesec dana (njihov sam korisnik) i kažu da mi je dostupna optika. Rekoh super, nije loše, zamolio gospodina da me nazove za par dana čisto da dogovorim sa svojima doma. Paralelno imam kolegu koji ima pristup provjerama, zamolim njega da mi provjeri, kaže on da nije dostupno.

 

Pričekam par dana, nazovu me iz Iskona i pitam gospodina koji me zvao jel sigurno dostupno. Kaže da je, ali da može tehničkoj provjeri proslijedit. Zamolim ga za isto, čekam tjedan dana, nazove me čovjek, nisam imao mobitel pri ruci i ne javim se, rekoh bude opet.

 

Ne zove on tjedan dana, odlučim ja nazvati. Nazovem, javi mi se netko iz podrške, ispričam joj situaciju i zamolim dal me može spojiti s gospodinom. Kaže ona da je gospodin zatvorio zahtjev, ali da mi je dostupna optika pa ne zna zašto. Napokon dođem do njega, da mi on kaže da optika ipak nije dostupna. Dal je dostupno ili nije, nije mi se dalo natezat, pogotovo kako sam paralelno krenuo raditi od doma, bitno mi je da stalno mogu biti spojen. Ugovor mi je još 3 mj. neću produzivat, zadovoljan sam, ali malo me ovaj pristup razuvjerio, možda se i predomislim, ovisi kaj ponude.

 

Moral of the story, provjeri svakako. Ekipa iz salesa raspolaže jako ograničenim informacijama i klasična spika je da te nazovu i kažu da te zovu jer su "poboljšali uslugu na tvojoj lokaciji". Radio sam taj posao nažalost, tako to ide.

 

Ključna riječ je da ti garantiraju brzinu do 50mbps, pitanje je koji je donji minimum. Ako je od 40-50 onda okej, opet, imaju ti pravo isporučiti po HAKOMU 70% od ovih 40 (neka me netko ispravi ako se išta promijenilo)

 

Ali da, s obzirom na optimu, kako je kolega gore naveo nemaš što izgubiti. Ispod 20 sigurno neće.

snake44 sri 22.7.2020 15:14

Postoji li neka "caka" kako otkazati ugovor a bez da platiš penale? 

 

Imam još godinu dana ugovora kod njih, a kad sam ih zvao rekli su da će mi naplatit cca 500kn penale. Upravo mi se uvodi optika u kuću, a izvođači radova (Rune network) trenutno imaju u ponudi samo dva operatera, a u pregovorima su sa ovim većima (Tcom, A1 i Iskon). Tako da bi htio sa Iskonom prekinuti i uzeti optiku od 2 ponuđena (Fibernet i Terrakom). 

Antoniio22 sri 22.7.2020 17:01

Jedina "caka" bi ti bila da ti njihovom krivnjim usluga ne radi, ne poprave je u nekom zadanom roku (mislim da je 5 dana za zamjenu neispravne opreme) ili da ne isporučuju navedeno (manje od 70
% ugovorene brzine itd.).

Ćoby čet 20.8.2020 17:53
Antoniio22 kaže...
Nope. Zovi nek ti provjere liniju, vjerojatno ima grešaka te zbog istih imaš problema (negdje loš spoj, degradacija i sl.).

 Budem, nije mi se dalo...btw. račun mi je 10kn skuplji i nemam pojma zašto, svi programi su isti kao i prije

sibica pet 21.8.2020 14:39

Pozdrav,
Zna li netko od vas koje routere daje Iskon za VDSL korisnike?Već par godina imam njihov Zyxel i imam osjećaj kako pomalo rikava.Postoji li neki malo bolji uređaj ili je to sve više manje isto?U principu,dosta dobro me služio i Zyxel,ali u zadnje vrijeme nešto poblesavi i spor je.Nakon što zovem SZK,nešto isprčkaju,par dana radi ok,a onda opet sporo.

dasan sri 2.9.2020 17:52

Riješavam neke stvari pa još nisam prešao na Iskon... Ukratko i meni su obecavali brzine do 50mbs pa se onda javio čovjek iz tehničke i rekao da trenutno ce biti kao i do sada 20 a kroz par mjeseci 40i vise..

Sad se opet dvoumi dal se isplati vezati na 2god sa iskonom ako ce biti sve isto kao i optima...Koje su prednosti Iskona dal je bar ruter jači bolji 

boatenga pet 4.9.2020 08:01

Teško da će biti 40 i više..Jednostavno lažu..

A ruter inbox45 kojeg su meni dali je lošiji od tcom rutera zyxl, kojeg sam imao prije, što se tiče WiFi-a..

Niti pola signala, naspram koliko je bilo sa prijašnjim ruterom..

 

Nevjerojatno je kako svi mi još uvijek nasjedamo na njihove priče, laži i obmane..

Jednom kad prihvatiš ugovor, onda je priča neka druga..

Tonci R. pet 4.9.2020 10:10

Ja sam prešao kod njih prije par mjeseci. Što se brzine tiče, ovisi o infrastrukturi. Meni je dobra. Prema speedtestu, evo sada izmjereno 57,40/10,54. Router Zyxel.

Što se same usluge tiče, ja sam zadovoljan. Jedino su im očajne službe. Za riješiti neki problem moraš zvati nebrojeno puta. Jedni ti kažu ovako, drugi onako i na kraju kad misliš da si riješio opet nisi, jer netko iz druge salužbe misli drugačije. Skroz su neorganizirani i nepovezani međusobno. Da to riješe bili bi sasvim OK.

Ico2005 sub 19.9.2020 10:33

za kada ti je zakazan prelazak... meni je na dan prelaska u 08.00 sati, kada je i dogovoren prelazak, došao sms da spojim modem od iskona, prije toga je zacrvenila lampica od interneta na modemu od t-coma, zamjenio modeme i deri odmah dalje... bez neta sam bio koliko je trebalo da zamjenim modem

Ico2005 sub 19.9.2020 12:06

router ti stigne prije, meni je došao 2-3 dana nakon što je ugovor prihvaćen, a prelaz sa t-coma na iskon je bio dobra 2 tjedna kasnije. mora negdje u ugovoru biti datum, ili prelaska ili uključenja nove linije... zovi szk i pitaj

dasan ned 20.9.2020 09:49

Ne piše u ugovoru..njih sam zvao više puta slabo su informirani na kraju sam shvatio iz tvog posta da treba poruka da je aktivirano.

Onda sam vratio Optimin ruter i sad imam opet net..

Jučer sam bio na rubu da poništim ugovor ebote mogli su odmah to reci sačekajte dok vam javimo da ste prebaceni.

Meni je u petak nestalo neta i dosao ruter iskonov pa sam povezao to je to al očito krivo

Striko2009 ned 20.9.2020 11:51

Meni je iskon bio super preko 10g i onda se dogode zadnje skoro 2g. Prije nisam uopce imao problema niti potrebe zvati szk, dok u zadnjih 2g zovem redovno svaki mjesec, pisem mailove i sve je to katastrofa sto se customer servica tice.

Brzina mi varira od 6mbps do 14, u boljem slucaju do 20mbps, dok je prije 2g konstanta bila 20-26mbps (govorim o brzini preko kabela s iskljucenim iskon tv).

Jedva cekam kraj godine i istek ugovora i s gustom cu se prebaciti na drugog providera.

 

srcipesak uto 22.9.2020 13:48
Striko2009 kaže...

Meni je iskon bio super preko 10g i onda se dogode zadnje skoro 2g. Prije nisam uopce imao problema niti potrebe zvati szk, dok u zadnjih 2g zovem redovno svaki mjesec, pisem mailove i sve je to katastrofa sto se customer servica tice.

Brzina mi varira od 6mbps do 14, u boljem slucaju do 20mbps, dok je prije 2g konstanta bila 20-26mbps (govorim o brzini preko kabela s iskljucenim iskon tv).

Jedva cekam kraj godine i istek ugovora i s gustom cu se prebaciti na drugog providera.

 

 Nemam ih namjeru braniti, ali objektivno receno, mislim da ti je problem degradacija infrastrukture između centrale i tebe. Tu ne možeš puno, osim nadati se da će skratiti petlju pa te spojiti na bliži kabinet. Hoću reći, nije do Iskona, kome god odeš na bakar, vjerojatno ćeš imati isti problem u praksi. Obećanja prilikom prelaska (da da gospodine 50/10mbit ide sigurno nemate straha ne racunam) ne shvaćaj ozbiljno. Volio bih da sam u krivu, ali takvo je stanje kod mene :D Eventualno razmisliti o mobilnom internetu (uz vjerojatno vanjsku antenu) ili moliti da stigne optika ako baš nisi iza 18 brda.

Striko2009 uto 22.9.2020 21:14

Ma cak mi nije problem ni toliki drop u brzini ako se brzo rijesi, a nakon sto njihov tehnicar izajde na teren opet imam cca 20mbps. Samo mene vise hebe kako doci do njih i namoliti da tehnicar dojde. To je katastrofa. 

Svjestan sam ja moje udaljenosti od centrale i da je bakar lila sto se tice pouzdanosti, ali njihova usluga u smislu customer servica je katastrofa. Svaki put gubim po pozivu 10-15min da mi se netko javi i dok ne posaljem prijeteci mail, nitko se ne javlja. E to se zove frustracija i gubitak zivaca za 200tinjak kuna mjesecno...optika je uvedena u zgradu i samo se nadam da ce bit u funkciji do kraja god kad mi istice ugovor... :)