sanjalicav pon 16.9.2019 11:59

Poštovani,

 

U vrlo specifičnoj sam situaciji. Naime, silom prilika (podstanarstvo) moram seliti u staru kuću na Pelješcu u kojoj nijedan operater nema signal za mobitel (zidovi su kameni, debeli 65 cm) ili ga ima rijetko s oznakom samo za hitne pozive, pogotovo ljeti kad je u mjestu, koje inače broji manje od 20 stalnih stanovnika, preko 300 turista. Naravno, zbog tako malog broja ljudi, niti operaterima se ne isplati ulagati da bi nekoliko kuća duboko u uvali, imali internet. Ja, međutim, radim isključivo preko interneta i bez toga mi je tamo život nezamisliv.

 

Susjed koji je 90 metara zračne linije od mene, na početku vale, ima signal tele2, A1 (oni nemaju dole flat po razumnim cijenama pa mi nisu zanimljivi iako ih trenutno imam u Splitu, ex B-net) i t-com (bonbon ne baš stabilan) i voljan mi je ustupiti svoj krov za nekakvu antenu ili svoju kuću za router, štogod što bi internet signal "dobacilo" do moje kuće (routera) kako bih imala stalan i stabilan flat internet po pristojnim brzinama (čak i tv signal povremeno nemam, kad puše jugo, jer ga pokrivaju Talijani). 

 

Dragi forumaši, molim Vas za pomoć. Što od opreme da kupim? Nekako bih najviše volila imati router sa sim karticom ili čak s dvije simice, kako bih mogla mijenjati operatere, ako jedan ne radi ili je spor, da pokušam s drugim. Kako to izvesti? Što sve trebam i gdje kupiti? Molim Vas za konkretan savjet. Koga god dole sam pitala od susjeda, nitko ne zna, ali njima i nije bitno jer ne žive tu. Već sam pokušala s malim Alcatel routerom i simicama od Bonbona i Tele2, stavljala i premještala po tavanu, ali bez uspjeha.

 

Evo kako to izgleda. Kuća u kojoj ću živjeti je ova bez signala.

 

https://i58.photobucket.com/albums/g261/Sanjalica1965/Internet_zpsa9g2xie0.jpg