Periferija

Periferija - ultimativna tema

Ukulele uto 10.3.2020 13:15
Mad Ant kaže...

 Rode NT-USB ili AT2020USB+. Mislim da je jedino Blue Yeti omnidirectional (na prekidač), ali to jedino ako ti baš treba omni, druga dva kardioidna su bolja.

 

Ja osobno imam Rode NT-USB i kvaliteta zvuka te 0ms lag za monitoring slušalica (port direktno na mikrofonu) su jako dobri. Plus što je metalni i dođe sa malim stalkom, lulicom za montiranje i tvorničkim pop-filterom. Nije toliko za muziku koliko za govor, ali za snimanje instrumenata ipak treba nešto drugo (uglavnom još skuplje).

 Uzela na kraju AT, tenks :)

Mad Ant uto 10.3.2020 17:06
Ukulele kaže...
Mad Ant kaže...

 Rode NT-USB ili AT2020USB+. Mislim da je jedino Blue Yeti omnidirectional (na prekidač), ali to jedino ako ti baš treba omni, druga dva kardioidna su bolja.

 

Ja osobno imam Rode NT-USB i kvaliteta zvuka te 0ms lag za monitoring slušalica (port direktno na mikrofonu) su jako dobri. Plus što je metalni i dođe sa malim stalkom, lulicom za montiranje i tvorničkim pop-filterom. Nije toliko za muziku koliko za govor, ali za snimanje instrumenata ipak treba nešto drugo (uglavnom još skuplje).

 Uzela na kraju AT, tenks :)

 Ah, već si kupila, ali OK :-)

 

Htjedoh još dodati ovaj review:

 

https://www.youtube.com/watch?v=nNxbhGdvZ58

 

RedHill pet 1.5.2020 16:15

nesta si razmisljam uzeti iRacing na tri mjeseca, pa me zanima da li ima kakvih dobrih jeftinih volana? ili se mora bas ici 1000kn+ da bi se uzelo nesta kvalitetno? Rekli su mi da se moze i joystickom igrati, ali ipak volan je volan, posebno kadnije kako napredujes?

Apocalypso722 uto 2.6.2020 10:21

Ovo je već creepy. Imam G603 Wireless već barem 11 mjeseci, u endurance modu non stop, malo ispod max DPI postavke - i još nisam baterije mijenjao. Znam da je Hero senzor jako energy-efficient, al malo i pretjeruje 

The_Fichek uto 2.6.2020 10:39

Kolko često koristiš miš i koje baterije imaš??? Imam isti miš i mijenjam baterije cca jednom u 2-3 tjedna, ali koristim Eneloop Lite AAA Ni-Mh samo 1 komad po korištenju radi manje težine miša, relativno su malog kapaciteta od 550 mAh. DPI postavke sumnjam da utječu na bateriju. Također ih koristim u endurance, odnosno low modeu. Pretpostavljam da koristiš neke heavy duty baterije, mozda neke Energizer?

 

Osobno mi se najviše sviđa dizajn, ergonomija i veličina koja je taman između popularnog G203/G305 i npr. oldskul G700 kojeg imam, a dodir s gornje strane je sličan kao kod G700, silky smoth :) Plastika je čini mi se kvalitetnija. G203 se bio izlizao u god dana, a G603 mi je isti kao i kad sam ga kupio polovno prije drito god dana. G700 i stariji Logitechi su imali lošu plastiku sa strane, dok ovaj ima bome dobro odrađenu plastiku koja se izgleda ne guli.

Apocalypso722 uto 2.6.2020 11:06

Inače je bio u funkciji 3-4 sata na dan, a sad kako imam predavanja i sve vezano za faks online zadnja 3 mjeseca, i do 10 sati dnevno. U njem su 2 Duracellke koje su došle zajedno s njime, OEM partovi... Također mi se sviđa kvaliteta, G znak na vrhu se naravno već izlizao skoro potpuno, al je plastika kvalitetna i na dodir ugodna.. Ne igram ništa, pa mi brzina i to ne igraju ulogu, al nikakvih roblema nije bilo. Stari ga je uspio jednom nepažnjom lansirati na drugi kraj sobe al ništa mu nije hahaha

Za 400kn na akciji Linksa, najbolje pare koje sam potrošio u zadnje vrijeme 

The_Fichek uto 2.6.2020 11:15

Moguće da sam ja onda učestalim punjenjem malo smanjio kapacitet ovim Eneloop baterijama, makar bi se navodno trebale puniti 3000 puta. To su jedne od najlakših baterija na HR tržištu pa sam ih zbog toga uzeo, samim time imaju i dosta malen kapacitet, a koristim ih pomoću AAA->AA convertera. Ne znam, izgleda da koristiš miš više od mene. OEM Duracellke su dobre da, ne sjećam se više kapaciteta. Ja sam ga polovnog kupio za 250kn :) Ali sam zato popušio prodajom G203. Možda imaš neki novi batch, Hero Hero senzor :D

 

G603 ima trenutno u Megastoreu za 420kn povodom njihovog rođendana -30%: https://megastore.hr/proizvod/gaming-mis-logitech-g603-lightspeed/ + 15% na Visa Premium, tj. 356kn. Ne bih ni primjetio da tamo ne gledam DVB-T2 prijemnik za kupit.

JuXo pet 7.8.2020 07:05

posto igram sa kauca i komp je spojen na TV trebala bi mi tipkovnica i mis po mogucnosti bezicni da ne moram zice provlacit preko sobe posto je stan i ovako malen. Sto se tice mehanicke, obicne tipkovnice, cijeli zivot sam imao govno od tipkovnica tako da mi je to svejedno, gledam Corsair Lapboard i da li netko ima ovo ili ima iskustva, da li se isplati itd. I jel imate neku bolju ideju.

Hvala!

Dex.pwn sub 21.11.2020 11:01

Poz ljudovi, treba mi preporuka za dobar kontroler u Xbox stilu za laptop(može i Xbox kontroler). Bitno mi je da se mogu dva odjednom spojiti na laptop(BT ili WiFi). Poželjno da ima punjivu bateriju i/ili da ide preko žice.

Trenutno koristim DualShock 2 preko adaptera s eBaya.

 

Šapa mi je onako srednja do velika.

Zahvaljujem

bloodborne pon 7.12.2020 10:04

Pozz ekipa imate za preporuciti bezicni miš sa izmjenjivom baterijom do 200kn ?

ergonomski i velicinom slican logitechu m705 pozeljan thumb rest.


ne neki sitan, malen ipak ce ga koristit 8h dnevno

namjena office, surfanje, ( ženi, majci, kraljici ) za posao.

Dex.pwn sub 26.12.2020 23:27

Koristim tu stolicu na poslu. Okej je ako imaš dobru naviku sjedenja(što ja nemam), no svakako bi htio da ima dodatnu podršku za lumbarni dio.

Za gaming nije(pretpostavljam) - osim ako pauziraš multiplayer mečeve :D. Za posao definitivno je.